Lelionaz Kennel Leonberger


guld

Vi firar 20 år med Leonberger (2006)


Det hela började egentligen redan 1985 då jag och min dåvarande sambo bestämde oss för att skaffa en hund. Jag hade haft cocker spaniel och engelsk setter tidigare och han rottweiler.

Men efter mitt första möte med en leonberger fanns inget alternativ längre. En sån skulle jag ha.

Jag gick med i Leonbergersällskapet (som det hette då). Vi ringde runt till alla uppfödare i landet för att få mer information (det fanns inte så många uppfödare då). Vi besökte utställningar för att få träffa och lära känna rasen. Vi besökte även en lokal uppfödare som hade valpar just då (men vi for faktiskt därifrån utan att ha bokat någon valp :-)

Men det dröjde ända till 1986 innan vi fick hem vår första egna leonberger. Dagen då han föddes firade vi med champange och vi var såååå lyckliga :-)

Då valparna var 5 veckor gamla for jag ner till Bålsta, där uppfödaren bodde, för första gången och kikade på dom. Oj, vilken känsla. En av de där små liven skulle vi få hem om bara några veckor.

De tre sista veckorna gick väldigt långsamt. Men till sist kom ändå dagen då valparna var 8 veckor gamla och vi fick hämta hem vår lilla charmgrabb.

Lyckan var total!!!Palantirens Charmgrabben "Fozzie"
född: 1986-06-10
e. Mälarlejonet Marco
u. Troldegaards Flicka
Hos uppfödaren
Två hanar att välja på. Vilken ska bli vår?

Med Fozzie hos uppfödaren
Så var det bestämt. Detta blir vår alldelens egna lilla leonbergervalp!


Hemma


Charmtrollet "Charmgrabben"
© Lena Lindgren lena@lelionaz.com