Lelionaz Kennel Leonberger2004-06-29   Ännu en midsommar med njuffisarna i Tallbacken

Midsommar 2004 firade vi som vanligt i Tallbacken på ett vattenläger tillsammans med Newfoundlandsklubben.

Som vanligt var det också supertrevligt även om vädret inte var det bästa. Kallt och ruggigt och inte alls särskilt lockande att hoppa i vattnet. Men vi slapp i alla fall regnet och kunde sitta ute och äta på midsommaraftonskvällen.

Tyvärr var inte Panta på sitt bästa humör eftersom hon precis hade löpt - så det blev inte så mycket träna av för vår del... och att tävla på söndagen var inte ens att tänka på, så i stället var jag figurant på tävlingarna.

Men vi fick i alla fall en del bra tips av vår instruktör (och domare) Åsa om hur jag kunde träna för att få Panta att sluta klättra och bita i mig i vattnet. Vi får väl träna vidare själv när hennes humör blivit normalt igen.

Men DD stortrivdes förståss som fisken i vattnet att ha en massa stora lekkompisar omkring sig... och av all uppmärksamhet hon fick av alla som tyckte hon var såååååååååååå söt och gullig :-)
Det var full fart hela dagarna - så hon sov så gott om nätterna i vår stuga som vi hyrde.

Två andra leonberger deltog på kursen. Det var Anna med Diva samt Anna med Mojje - och båda två gjorde SoR-provet redan första dagen utan några som helst problem. Instinkten fanns där... det var det inget som helt tvivel om. Och när sen Carina med Winnie kom förbi för att kika hur vi hade det på lördagen fick jag henne att låna min våtdräkt för att testa lite hur Winnie var i vattnet. Det hela slutade med att Åsa kom och kikade på dom.... och vips så hade dom ett godkänt SoR-prov dom också. Stort grattis till er alla tre... och jättekul att ni kom och var med.

DD och Sigge
DD och Sigge
DD busar med njuffevalpen Sigge
Newfoundlandsklubben ön

Funktionärsgänget som fixat och donat och gjort helgen till en sådan trevlig minnesvärd midsommar än en gång.... å kika bara (fast det syns kanske inte så bra på fotot) vilka helt otroliga priser och gåvor Marie gör... helt otroligt fina saker.

Från höger:

Jessica
Tommy
Marie
Mona
Sara
Katrin

Sittande:

Åsa (instruktör och domare)
Yvonne (tävlingsledare)
å jag (figurant)© Lena Lindgren lena@lelionaz.com