Lelionaz Kennel Leonberger
2005-06-26   Midsommar 2005 och DD godkänt SoR-prov

Som vanligt firade vi midsommar på vattenlägret med Newfoundlandsklubben i Tallbacken. Ovanligt många leonberger deltog i år vilket naturligtvis var jätteroligt. Det var jag med Poni, Panta och DD. Anna med Diva. Linda med Kissen och Grynet. Gunilla med Puma. Carina med Winnie.

På midsommaraftonskvällen klädde vi midsommarstången och grillade som vanligt. Men nytt för i år var det med dansen och lekarna runt stången som Linda drog igång. Roligt för oss som har barnasinnet kvar :-)

Sen det obligatoriska "kast med lite frolic".
Det innebär att man går ett par meter ifrån hunden och kastar frolicar till den som den ska fånga i luften. Mina hundar brukar vara väldigt duktiga på det här och vi har vunnit tävlingen flera gånger tidigare.
I år blev det full pott och därmed omkast för två av hundarna. Nämligen min gamla Poni och hennes dotter Panta. Under omkastet blev det mamma Poni som hade nerverna bäst under kontroll :-) och som därmed vann tävlingen.

Sen blev det tidigt kväll eftersom alla, både fyrbenta och tvåbenta, är så otroligt trötta efter dagens alla övningar.

Gunilla med Puma och jag med DD
På midsommardagen var vi några stycken som skulle göra SoR-provet, bland annat jag och DD. Lite nervös var jag eftersom DD i princip simmade för första gången i sitt liv bara dagen före. Vi hade alltså inte tränat någonting på hämtning av förare eller nåt sånt. Och skulle hon orka? En njuffe som hade startnummer just före oss blev så trött och slut efter att ha simmat 50 meter att han inte orkade ut och hämta sin förare sedan. Men allt gick hur bra som helst för DD. Hon simmade sina 50 meter jätteduktigt. Även hämtningen av mig ute i vattnet gick hur fint som helst. Vilken otrolig instinkt dom har våra hundar!

Vi klarade alltså SoR-provet och fick till och med med beröm godkänt :-)

Grattis också till Gunilla som gjorde provet med Puma utan problem, samt till vår träningskompis Marie med svarta njuffen Sigge.

Godkända SoR-prov Tallbacken 2005-06-25
Godkända SoR-prov Tallbacken 2005-06-25© Lena Lindgren lena@lelionaz.com

>