Lelionaz Kennel Leonberger
2004-07-21   DD BIR-valp på specialutställning i Sveg 17/7 2004


På vägen ner till Sveg tog vi en liten paus vid Höga Kustenbron.


Vår stuga på Svegs camping.


DD och Estrella hade väldans roligt tillsammans.


Jag och Panta i "förtroligt" samtal.Skjaergaardens Brilliant Tanzanite och Skjaergaardens Diamond to Lelionaz


Sunny och DD tillsammans med pappa Paco.


DD och Sunny busar


Pappa Paco på väg hem till Norge
Vi åkte ner till Sveg redan på torsdag för att bara ta det lugnt och ha lite semester någon dag innan utställningen. Även Jenny och Berit med Jazz och Estrella kom på torsdag (DD och Estrella fann varandra på en gång och hade jätteroligt tillsammans hela helgen). Vi hade hyrt en lite större stuga tillsammans på Svegs camping som låg jättefint vid Ljusnans strand och dessutom bara ett stenkast från utställningsplatsen.

På fredag "gjorde vi stan" - vilket tog sisådär en 10-15 minuter :-)
Men vi besökte Gullans djuraffär, inhandlade några liter jordgubbar på torget och hittade sedan en cafeteria som hade uteservering där vi kunde sitta med hundarna och koppla av en stund.

På em kom Inger Marie från Norge med DDs kullbrorsa Sunny och deras pappa Paco. Superkul tyckte förståss DD som nu övergav stackars Estrella till Sunnys förmån. Fast om vi ska vara ärliga kanske Estrella tyckte det var skönt att slippa ifrån DDs (alias "Vilda Matilda") vassa tänder för en stund. Lite senare på kvällskvisten kom även Sanna med Gurkan och Freja... och så var vår stuga full!

Vi var alltså 5 pers och 9 hundar som delade stuga. Men det gick bara bra - när vi väl fick DD och Sunny att sluta busa med varandra så de kunde somna. Fast några av de vuxna hundarna valde att få sova ute i bilen istället där det var mer lugn och ro...

På lördagen var det dax för utställningen. Det var totalt 62 vuxna och 23 valpar anmälda för vår rasspecialist Pia Prahl.

För DD, som nu är 4 1/2 månad gammal, var det premiär i utställningsringen. Hon var jätteduktig och skötte sig hur bra som helst. Hon ställdes i valpklass 4-6 månader där hon blev 1:a med hp. Sen fick hon tävla mot vinnande 6-9 månaderstiken... och vann också över den och blev dagens bästa tikvalp. Å då fick hon möta bästa hanvalpen - som hon också vann över - och därmed blev hon alltså utställningens Bästa Valp (BIR-valp).

DDs kritik (Skjaergaardens Diamond to Lelionaz):
Feminin tikvalp. Underbart huvud och uttryck. Nattsvarta ögon. Utmärkt förbröst. Välvinklad. Prima benstomme. Runda fasta tassar. Rör sig mycket väl.
1 hp, Bästa tikvalp, Bästa Valp

Jag brukar ju inte ställa ut Panta på grund av att hon har amputerat bort en tå och därför står hon lite konstigt och rör sig inte helt normalt. Men eftersom hon var i väldigt fin päls just nu tänkte jag att det kunde vara kul att höra vad en rasspecialdomare skulle ge henne för kritik. Jag räknade naturligtvis inte med något annat än ett 2:a pris på henne... vilket det också blev - men av en helt annan anledning än vad jag hade trott :-)
Men jag är jättenöjd med den fina kritiken hon fick av Pia.

Pantas kritik (Lelionaz Ursus Ponica Fantastica):
Feminin utstrålning. Prima huvud och uttryck. Moderat vinklad. Utmärkt benstomme. Välformad bröstkorg som döljs av allt för mycket hull. Rör sig därför också tungt. Parallellt. Priset pga övervikten.
Ökl 2

Hmmmf... jag som har kämpat hela våren med att banta ner gammel-Poni (vilket jag också lyckats med) har nog missat att dottern hennes istället blivit lite rund om magen. Men det är ju nå't som det går att göra något åt - så nu är det bantning som gäller för hela flocken... förutom för lilla DD förståss.

Kramar till mina stug-kompisar för en jättetrevlig helg.
Å grattis till Jenny och hennes 10-åriga Jazz som blev Bästa Veteran...
å grattis till Sanna och hennes Freja som tog tikcertet

å största bamsekramen till Inger Marie, Paco och Sunny som kom så att jag fick träffa dom igen. Bara det gjorde helgen och resan väl värd.


"Proffshandlern" Jenny hjälpte mig att försöka få nåt bra foto på DD i stående.


Det blev väl riktigt bra efter att ha kämpat och svettats en stund.


DD springer i utställningsringen


DD står fint


BIR-valpen DD och jag tillsammans med domare Pia Prahl.


DD poserar... det gäller att snabba på med kameran eftersom det inte är så lätt för "Vilda Matilda" att sitta still så långa stunder i taget :-)


Sen var det bara att traska tillbaka till stugan för en natts vila innan vi skulle påbörja resan hem nästföljande dag.© Lena Lindgren lena@lelionaz.com