2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Blogg 2010


fredag, 31 december 2010   


flake
Gott Nytt År!
flakeGott Nytt År

fredag, 31 december 2010   

Gott slut


Vilken strålande härlig vinterdag. Sol, minus sju grader och vindstilla. Massor av mjuk och fin snö i skogen och på träden.

Vilket underbart avslut på detta år... som även i övrigt har varit ett riktigt bra år.

Hoppas på ett lika bra och trevligt år 2011 ? ? ?

Winter wonderland

Winter wonderland

Winter wonderland

Winter wonderland

Winter wonderland

måndag, 27 december 2010   

Godkänd =)


Jag fick följande kommentar till min slutuppgift i "Fotografi - Visuell kommunikation"

Hej Lena!

Vilken härlig bildserie du har tagit! Samstämmig serie bilder som innehåller både etableringsbild och närbild. Du använder dig av många fotografiska grepp i ditt fotograferande, bra! Härlig julstämning i dina bilder tycker jag!

Din dokumentation är utmärkt med återkopplingar till kurslitteraturen och lektionerna. Jag kan följa dina tankar i hur du arbetat och du motiverar dina val tydligt och bra.

Härligt att se hur mycket du har tagit fasta vid från kursen. Fortsatt lycka till med ditt fotograferande! Du är godkänd på slutuppgiften och därmed klar med hela kursen. Vad kul!

fredag, 24 december 2010   


God Jul
KOMMENTARER

anne:
God fortsättning!


torsdag, 23 december 2010   

-20 grader ute


...då kan man inte vara ute på så himla långa promenader....

så då pysslar vi med sånt här istället =)

måndag, 20 december 2010   

Nope...

...tyvärr var inte Tinas sköldkörtelvärden i balans ännu.

Suck =(

Så det blir till att öka dosen på medicinen ändå lite mer... och sen nytt blodprov om en månad... igen!

lördag, 18 december 2010   

Slutuppgiften

Sitter och jobbar med slutuppgiften i "Fotografi - Visuell kommunikation" som jag gått i höst.

Fotade över 200 bilder på julmarknaden på Gammlia för ett par veckor sedan och har nu äntligen lyckats sortera ut dom sex bilder som ska få ingå i bildserien som ska skildra "Människor och miljö".

Nu återstår att dokumetera mina beslut och mitt resultat. Miljö och budksap har jag väl ungefär klart för mig - och idag ska jag försöka skriva ner innehåll och form.

Det vore väldigt skönt att få det här klart innan jul så man kan lägga det bakom sig och kan samla nya krafter inför nästa termin då jag kommit in på en kurs på Umeå Universitet som heter "Digital fotografering och bildbehandling". Även den på 7,5 hp och kvartsfart.Människor och miljö

MILJÖN
Julmarknadernas julmarknad arrangeras varje år på friluftsmuseet Gammlia i Umeå. På marknaden kan man hitta kvalitetsslöjd och utvalt mathantverk mm. Bättre uppladdning inför julen kan man inte tänka sig och Umeborna vallfärdar dit. I år var det det kallt (kring -12 grader) men det vackraste av vita vinterväder man kan önska sig. Julstämningen var verkligen på topp!

BUDSKAP
Jag vill med min bildserie förmedla den fridfulla, härliga julstämning som årets julmarknad på Gammlia bjöd på. Det snövita landskapet gav julkortsliknande förhållanden och var en perfekt inramning för marknaden. Ett mycket populärt inslag som verkligen gav åtminstone mig julstämning, var häst-och-vagn-turerna med de otroligt vackra nordsvenska brukshästarna. En riktigt pittoresk marknad med massor av snö och kallt väder!


VisKom, uppgift4, bild 1

VisKom, uppgift4, bild 2

VisKom, uppgift4, bild 3

VisKom, uppgift4, bild 4

VisKom, uppgift4, bild 5

VisKom, uppgift4, bild 6

onsdag, 15 december 2010   

Tredje blodprovet


Var till Therese idag och tog nytt blodprov igen på Tina för att kolla värdet på sköldkörteln.

Själv tycker jag ju att hon är betydligt piggare och gladare nu? och hon har gått ner nästan ett kilo sedan första besöket den 7/10.

Men Therese tyckte ändå att hjärtat slog ganska sakta fortfarande? så vi får väl se vad värdet säger när jag får resultatet på måndag.

måndag, 13 december 2010   

Lucia


Önskar er alla en riktigt skön lucia

Toya lussar för matte


lördag, 11 december 2010   

Älgmöte och julbord

Snacka om oväntat möte! Vi stötte på två älgar på vår promenad idag :-o

Vi gick i den lilla skogen mellan Ålidhem och Carlshem då Toya plötsligt viker av från den upptrampade stigen vi gick på och rusar rakt in mellan träden. Kort därefter börjar hon skälla? och när jag tagit några steg till så ser jag henne där mellan träden? där hon står och skäller på två älgar!?!??

Det var en ganska mäktig syn. Min lilla cockerbäbis hade alltså ställt två stora älgar där i vår lilla skog. Lilla tuffingen.

Jag kallar in henne och hon kommer direkt tillbaka. Tina och DD har hela tiden stått intill mig med stora ögon ? men utan att göra någon ansats till att vilja springa fram till älgarna.

Vi fortsätter att gå efter stigen och älgarna vänder om och går iväg dom också? vilket innebar att alldelens strax därefter korsades våra vägar. Älgarna stod bara typ 15-20 meter framför oss och tittade på oss. Och vi stod still där på stigen och tittade på dom =)

Men efter en stund fortsatte älgarna över stigen och in mellan träden på andra sidan. Då, när dom började röra på sig, stack Toya efter dom igen. Men inte Tina och DD. Dom nöjde sig med att intresserat nosa i snön efter deras spår.

Men Toya kom tillbaka igen direkt när jag kallade på henne ? även om hon fortfarande var jätteivrig och snusade och nosade intresserat i backen där dom hade varit och gått.

Det var en cool upplevelse? och jag gissar att Toya hade lite att drömma om sedan när jag lämnade dom hemma på eftermiddagen för att åka och äta julbord med jobbet. I år var vi på Officers mässen på I20. Trevlig miljö, trevlig personal och mycket god mat. Betydligt mycket bättre än förra årets katastrofjulbord.


SLU IT-enheten i Umeå
SLU IT-enheten i Umeå

onsdag, 24 november 2010   

Tina 3 år


Manacas Nice As Nine Pence
Grattis Tina, Manacas Nice As Nine Pence, på 3-årsdagen

tisdag, 9 november 2010   

Nytt blodprov

Har varit och tagit nytt blodprov på Tina för att kolla läget på sköldkörteln. Och värdet var bättre nu än för tre veckor sedan (då det hade varit riktigt lågt) vilket betyder att hon svarar på medicineringen i alla fall.

Men det är dock fortfarande för lågt - så vi får lov att öka på tablettdosen en aning.

Sen blir det nytt blodprov igen om en månad för att se hur värdet ligger då - om det kommit upp till normala värden.

Fina Tina
Min Fina Tina


KOMMENTARER

Johanna :
Hej Vännen .
Det tog tid för Evas Cocker Ariza med att få ordning på dosen.
I dag mår hon bra är unghund tror hon själv,fast hon är 11 år.
Hoppas att ni hittar rätt dos för henne snart.
Kram på er/Johanna


Anne:
Hur tycker du att hon mår då? Har hon blivit nå piggare nu?


fredag, 5 november 2010   

Toya 2 år


? ? ? Stort grattis till min älskade lilla prinsessa på 2-årsdagen ? ? ?

Dagen till ära var vi och shoppade en overall till henne + ett fårskinn att ligga på + grisöron. Och sen avslutade vi shoppingrundan med det hon älskar mest av allt här i världen (förutom matte då förståss :-o ) ...en två timmars promenad i skogen

Grattis Toya 2 år
??? grattis Toya ???KOMMENTARER

Malle med flock:
Stor grattiskram till Toya från oss alla. Hurra, hurra, hurra för Toya idag.


torsdag, 4 november 2010   

Black Rock GrillVar utbjuden på middag av Västerbottens Kennelklubbs styrelse. Vi var på Droskan och åt Black Rock Grill, vilket innebär att man själv får grilla sin mat själv på en lavasten som värmts till 440 grader. Man kunde välja mellan oxfilé, kalv och tonfisk. Jag valde oxfilé... och in kom en färsk, fräsande, rejäl köttbit med potatis, färska grönsaker och valfria såser.

Skojigt och riktigt gott.

Grilla oxfilé

Grilla oxfilé

Grilla oxfilé

Blev sedan uppmärksammad med en blombukett och tilldelad VBKKs förtjänsttecken. Eller egentligen blev jag tilldelad förtjänsttecknet redan vid årsmötet i våras - men då hade jag inte möjlighet att delta och motta utmärkelsen - och det har inte funnits tillfälle tidigare - så därför fick jag det i kväll.

Trevligt... och stort tack till Västerbottens Kennelklubb.

VBKKs förtjänsttecken och blommor

torsdag, 21 oktober 2010   

IT-konferens


Var på konferens med hela SLU IT-enheten (alla orter) i Fagerudd utanför Enköping.

Elisabeth, min klippa, var hundvakt åt tjejerna där hemma så jag kunde följa med för en gångs skull.

Här kan ni se hur seriös konferensen var :-o


söndag, 17 oktober 2010   

Cockerpromenad

Vi hade tänkt åka upp till Tavelsjö med några cocker-kompisar idag och gå en bit efter Tavelsjöleden - men eftersom det var rätt stor risk för halka och att jag inte har bytt till vinterdäck på bilen ännu så bytte vi promenadplats och gick i I20 skogen i stället.

Vi (Ewa) har hittat en jättefin promenadsväng bakom Statoil på Ersboda. Den tar ungefär 1 1/2 timme att gå. Men idag hade vi ryggan med oss fika så vi slog oss ner och fikade mitt där ute i skogen + att Ewa hade några fåglar med sig som vi stannade och tränade lite apportering med. Och till och med Tina apporterade fågel idag, för första gången tror jag. Så skam den som ger sig =).

Det blev en underbart härligt utflykt som räckte i tre timmar ungefär ?

Anne och Toya
Anne och Toya

lördag, 16 oktober 2010   

Anne här

Anne (syrran) har varit här i veckan och stannade även över helgen. Trevligt!

Vi hade en riktigt mysig lördag med shopping, promenad runt Nydalasjön och gomiddag på kvällen. Både jag och hundarna njöt av sällskapet ?


Anne, DD, Tina och Toya
Anne, DD, Tina och Toya

Nydalasjön

Nydalasjön

Nydalasjön

torsdag, 14 oktober 2010   

Snöstorm

Vinterns första snöstorm idag. Det verkar ju lovande (och ger mersmak) inför vad som komma skall =)

Älskar vintern!

Snöstorm

Snöstorm

måndag, 11 oktober 2010   

Tina hypotyreos

Var till veterinären med Tina i förra veckan. Dels för att kolla upp hennes ögon som varit kletiga med nå't grått klegg på sistone + för att förnya hennes vaccinationer. I ögonen hittade Therese några ögonfransar som var riktade inåt mot ögat som irriterade - så dom tog hon bort.

Sen började vi prata om Tinas vikt och att jag inte lyckades få ner vikten på henne... och jag berättade att hon inte var så lekfull längre utan mest gick runt mina fötter när vi var ute på promenad - trött och slö som en "gammhund". Sen började vi fundera över hennes hudproblem - furunkler mellan tårna, seborré i öronlapparna, just nu ett våtexem på hakan... osv

Therese lyssnade på hjärtat - och ja, hon hade ovanligt låg puls. Hmmm....

Tydligen är det inte så vanligt med diagnosen hypotyreos på så här unga hundar - men Therese tyckte ändå att vi skulle ta ett blodprov på henne för att kolla. Alla tecken tydde ju faktiskt på problem med sköldkörteln.

Och så i eftermiddag ringde veterinär Therese och sa att hon fått svar på blodprovet. Och jodå... Tina har hypotyreos - underfunktion i sköldkörteln.

* * * * * *
Hypotyreos innebär att man har för LÅG produktion av sköldkörtelhormonet som styr ämnesomsättningen. Hypotyreos behöver inte alls påverka hur sköldkörteln ser ut ? men den KAN också vara förstorad när man har det. (Struma innebär att sköldkörteln är förstorad, men säger inte något om hormonproduktionen!)

Ämnesomsättningen är nödvändig för att kroppen skall fungera och en brist på ämnesomsättningshormoner påverkar nästan alla kroppens funktioner och gör att varje cell i kroppen har svårt att utföra sitt arbete. Hela kroppen och alla dess funktioner går på lågvarv.
* * * * * *

I Tinas fall är även sköldkörteln förstorad vilket innebär att hon har börjat snarka så det knappt går att ha henne i sängen längre.
För att inte tala om när hon ligger i soffan och snarkar om kvällarna... då hör man knappt vad dom säger på teven :-o


Tack och lov är ju hypotyreos är tacksamt att behandla - får vi nu bara in rätt dos på medicineringen så kommer hon nog att bli som ny igen.

Hoppas jag...


Tina undersöks av favvoveterinären Therese ?


KOMMENTARER

Johanna Westerlun:
Men lilla hjärtegumman Tina då.
Hoppas hon blir bra snart/Kram


fredag, 1 oktober 2010   

Oktoberflicka

Toya oktoberflicka
Cocker Spanielklubben »Toya apporterar ripa


KOMMENTARER

Johanna Westerlun:
Duktig tjej Toya .


Maria Trixie Xtra:
Hej hej! länge sen jag besökte din hemsida men nu har jag mycket att uppdatera mig om :) Tjusigt foto jag ska rösta på din bild som årets bild :) Hälsningar från Happis!


torsdag, 30 september 2010   

Morgongåva


Se vilken fin present Tina spottade ut i min hand efter promenaden i morse :-/

Tinas mus

Tina är ju världens sakletare och bär nästan alltid någonting i munnen under våra promenader. Hon hittar än det ena än det andra. Ofta kottar, pinnar, snusdosor eller gamla cigarettpaket.

Oftast bär hon också med sig sina fynd ända hem... och tar det med in. Men väl inne vet hon att det är "loss och spott ut" som gäller... och den "taskiga matten" låter fyndet gå raka vägen ner i papperskorgen.

Men den här morgonen blev jag lite lätt äcklad när jag insåg vad hon spottade ut i handen på mig. En blöt, men i övrigt välbehållen, död mus.

Blääää....

Underar hur länge hon gått och burit den i munnen.... och undrar om hon dödat den själv eller om hon hittat den död ???

söndag, 26 september 2010   

Toya Viltspårschampion


Idag gick Toya sitt tredje öppenklass viltspårsprov. Den här gången i Hörnefors för domare Göran Nyström.

Ett spår i ganska lätt blandskogs-terräng. Sol och +7 grader. En underbar dag för en tur i skogen med andra ord.

Var lite smånervös eftersom det var championatet som gällde idag... plus att jag tycker att hon blivit lite "för säker och nonchalant" i sitt spårarbete på sistone.
Hon vet mycket väl vart spåret hon SKA följa går... men "ska bara" kolla av lite här och lite där under vägen. Vet ju som sagt ändå vart spåret går så man kan ju alltid gå tillbaka efter att ha kollat efter det där andra spännande dofterna. Hrmf.. säger matten.

Men idag var hon sitt vanliga duktiga jag. Skrek av iver som vanligt i bilen när hon förstod att det var spårning som gällde. Tog sig an spåret direkt och följde spåret noga och med full fart. Fick hålla igen ganska rejält i linan för att det inte skulle gå för fort. Hon hade ganska stora problem i återgången där hon efter att ha jobbat och ringat och sökt länge och väl stannade till och tittade på mig. Det har nog aldrig hänt förut att hon bett om hjälp av mig. Men jag uppmanade henne bara att fortsätta att söka spåret... och tack och lov hittade hon igen det till slut. Puh....

Men jag var ändå orolig inombords att domaren skulle tycka att hon hade hållt på och vimsat för länge så att ett 1:a pris inte kunde komma ifråga idag.

Men resten av spåret gick riktigt bra... och när hon hittade klöven och tog upp den så gratulerade domaren oss till ett 1:a pris och därmed championatet :-)))

? ? ? SE VCH Westerner Flowing Tide ? ? ?

Hennes allmäna omdöme i protokollet:
Tydlig lättläst tik som jobbar väldigt bra. Bra tempo, spårnoga. Ringar systematiskt. Väl värd sitt pris.

Start/sträcka 1 (bloduppehåll): Tar upp spåret direkt. Sräcka 1: UA
Vinkel 1: Tar direkt

Sträcka 2: UA
Vinkel 2 (återgång): Ringar länge och väl. Klarar.

Sträcka 3: UA
Vinkel 3: Tar direkt

Sträcka 4: UA lite vidare på slutet
Vinkel 4 (bloduppehåll): Ringar lite

Sträcka 5/spårslut: Tar om ett par gånger/Tar klöv direkt

Spårningsförmåga: Utmärkt
Arbetstempo: Lämpligt
Skottprövning ÖKL: Godkänd
Spårtid: 16 min

Öppen klass: 1:a pris

SE VCH Westerner Flowing Tide
SE VCH Westerner Flowing Tide "Toya"


KOMMENTARER

Lisa:
men grattis så mycket till championatet :)


söndag, 26 september 2010   

Lovefilm.se

Är just nu buzzador för www.lovefilm.se och fick just före helgen hem de två första Twilight-filmerna.

Läste böckerna i somras så jag såg fram emot att få se hur dom fixat alla effekter i filmen. Och ja... det var kul att se filmerna även om de så klart inte alls är lika bra som böckerna.

Lovefilm.se är en tjänst där man alltså får hem filmerna med posten - och sen när man sett dom klart så stoppar man bara in dom i bifogat kuvert och skickar tillbaka dom. Smidigt, snabbt, enkelt och riktigt bra. Rekommenderas!

lördag, 18 september 2010   

BSHK-promenad och rally-lydnadsuppvisning

Idag var det dax för årets sista promenad längs Tavelsjöleden med Björkstadens hundklubb.

Eftersom det var en regnig morgon trodde jag inte att det skulle bli så många som kom. Men hela 32 hussar och mattar med 35 hundar träffades på parkeringen där jag pratade lite om rally-lydnad och hade en liten uppvisning innan alla gick iväg på själva promenaden.

Tyvärr kunde jag inte gå med på promenaden eftersom Tina löpte, men istället gick jag åt andra hållet - upp till Hamptjärnstugan. Och Eva med Assar och Hubbe valde att göra sällskap med oss trots löpande Tina och trånande Assar :-o

Men vi hade dom två kopplade så det gick bra ändå.

Pratar om rally-lydnad
Jag ha en liten kort "föreläsning" om vad rally-lydnad är för något

Visar rallylydnad
... och en liten uppvisning med DD

onsdag, 8 september 2010   

Bäcksjön runtGick en tur runt Bäcksjön idag. Man går längs strandkanten på en väl upptrampad skogsstig runt hela sjön i blandad terräng (skog, myr, sandstrand, klippor mm). Det är helt underbar. Ungefär tre timmar tar det att gå runt - inklusive en kortare fikapaus.

Är alltid sååå nöjd och tillfreds efter att ha varit där och funderar redan i bilen, på vägen hem, när vi ska åka dit nästa gång =)

Bäcksjön

Bäcksjön

Bäcksjön

Bäcksjön

Bäcksjön

söndag, 5 september 2010   

SSRK-utställning

Idag var det dags för officiell utställning i Vännäs arrangerad av SSRK.

Jag var där i ottan (tack och lov var det inte så morgonkallt idag) för att hjälpa till i insläppet från 07:30 till 09:00 då utställningen började.

Ställde Toya idag också när jag liks hade trimmat henne till cockershowen igår. Annars har jag ju inte ställt henne sen förra året då hon gjorde premiär i juniorklass och åkte ut med dunder och brak eftersom hon var för stor :-o

Nu hade jag anmält henne till öppen klass trots att hon fortfarande är unghund (fyller två i november) för att kanske passa bättre in bland dom vuxna tikarna.

Det var en mycket, mycket trevlig domare som dömde cockern - Saija Juutilainen (FIN). Hon var lugn och fin mot hundarna, tog sig tid med dom och gav lång och rejäl kritik. Mycket trevlig som sagt!

Hon kommenterade att Toya var en stor tjej när hon kände igenom henne uppe på trimbordet + att jag hörde att hon fick kritik för fronten. Så när hon sen fick sitt 1:a pris blev jag såååå glad och redan helt nöjd med dagen.

När vi sen fick springa i konkurrensen... och hon blev placerade på en 2:a plats så föll hakan ner på bröstet av förvåning... och när hon sen dessutom blev tilldelad ett ck så föll hakan ännu längre ner.... å jag fick nästan tårar i ögonen av chock och förvåning. Helt ofattbart.... =)

Kritik:
2-årig tik med fina linjer och fina proportioner. Passande benstomme. Långt fint huvud med fina linjer och uttryck. Tillräckligt feminin. Bra bett och öron. Behöver mer förbröst. Står ännu fransyskt i fronten. Välvinklad. Bra lång bröstkorg. Härlig pälskvalitet. Rör sig parallellt med bra temperament. Har fina vägvinnande steg från sidan.
Ökl 1, Ökk 2 ck

Toya vid stenbrottet i Vännäsby


KOMMENTARER

Lisa:
Gud vad kul för dig :) Men att Toya var fin visste vi ju sen innan ;)


lördag, 4 september 2010   

Cockershow


Ställde Toya på Cockerklubbens inofficiella Cocker show i Hjåggsjö idag.

Domare var cockeruppfödare Lea Bogers från Holland (kennel Tripol's)

Det gick över förväntan bra då Toya fick hederspris i unghundsklass och sedan placerad på reservplats i Bästa tik

Kritik:
Nice bitch, nice head, nice shoulder, nice body. Moves nice.
Ukl 1, Ukk 1 hp, Btkl R

Toya


KOMMENTARER

Jenny:
Men fick hon inte ck? Annars kan man ju inte gå vidare till bästa tik! Grattis igen =)
------------
Svar: Cockershowen är inofficiell - bara hp delas ut.


Johanna Westerlu:
Grattis än en gång /Kram Johanna


torsdag, 2 september 2010   

Toya på viltspårsprov

Var till Innertavle på förmiddagen idag och gick ett öppenklass Viltspårsprov med Toya. Hennes andra. Det första gick ju bra och hon fick då ett 1:a pris och blev 2:a i cockermästerskapet =)

Det hade regnat under natten och det var riktigt kyligt på morgonen (ca +4 grader) - men helt underbart väder klockan 10 när vi skulle gå ut.

Toya var ivrig som vanligt och det var full fart i spåret. Gick bra till att börja med tyckte jag... men sen tyckte jag att hon började irra omkring och fara ut och in bland ris och snår, att jag blev helt slut där i andra änden på linan och var övertygad om att vi kunde se i månen efter ett 1:a pris idag.

Men efter ett tag (som kändes som en evighet för mig) kom vi ändå fram till en markering där domare Åsa sa att vi skulle stanna för skottet (utan att jag eller domaren hade behövt ge henne någon hjälp). Hon hade alltså ändå "virrat" rätt där i skogen och hittade själv fram till klöven i alla fall.

Men som sagt... jag var helt säker på att hon inte skulle få något 1:a pris idag... så hakan ramlade nog nästan ända ner till knäna när Toya kom fram till klöven och Åsa sa: Ja, då får jag väl gratulera till hennes andra 1:a pris =)

Hon sa att Toya hade gått ut efter andra viltspår (förmodligen rådjur - hon sa att det gick mycket rådjur där vi var) på sträcka 3 och sträcka 4, men att hon ändå haft full fokus på "sitt" spår hela tiden och glömde aldrig av vad hon var där för att göra. Hon tyckte att Toya hade jobbat jättebra... och att vi hade haft ett mycket bra samarbete där i skogen.

Åååå vad det var skönt att höra. Å så glad och stolt jag blev över min lilla prinsessa =)

Hennes allmäna omdöme:
Energisk, noggrann & arbetsvillig hund som för dagen reder ut svårigheterna självständigt. Lungt och trevligt ekipage i skogen.

Start/sträcka 1: Ua
Vinkel 1 (bloduppehåll): Ua

Sträcka 2: Ua
Vinkel 2 (återgång): Klarar med ringning. Ua

Sträcka 3 (bloduppehåll): Kollar av vilt. Ua
Vinkel 3: Ua

Sträcka 4: Mycket viltstörningar - reder ut dessa själv
Vinkel 4: Ua

Sträcka 5/spårslut: Ua/Ua

Spårningsförmåga: Utmärkt
Arbetstempo: Lämpligt
Skottprövning ÖKL: Godkänd

Öppen klass: 1:a pris

Toya, alias 'Fröken bråttom'
Toya, alias "Fröken bråttom"

måndag, 30 augusti 2010   

Fotografi - Visuell kommunikation 7,5hp


Ok, då var jag student igen.

Gick ju kursen "Digital bildbehandling 7,5 hp" på Jönköpings Högskola vt -09 och har sedan dess sökt in på kursen "Fotografi - Visuell kommunikation 7,5hp" utan att ha kommit in.

Nu äntligen, tredje gången gillt, fick jag äntligen en plats på kursen. Härligt. Det ska bli så himla spännande och roligt att få utveckla mitt fotointresse.... fast jobbigt kommer det förstås att bli också.

7,5hp innebär att man studerar på kvartsfart = ca 10 timmars plugg per vecka.

Vart jag ska ta dom 10 timmarna ifrån vet jag inte riktigt i dagsläget... men det brukar ju vara så att det man tycker är kul brukar man hitta tid till. Så de ska nog gå bra... hoppas jag.

Kursen har som mål att ge goda teoretiska kunskaper i visuell kommunikation samt de viktigaste fotografiska färdigheterna för att komma igång med eget bildskapande. Man ska få chansen att utveckla sig själv och bli en mer medveten och skicklig fotograf.

Kursinnehåll
o Visuell kommunikation
o Bildretorik
o Fotografering
o Bildförståelse


Kan knappt sjå mig från att genast sätta igång med första lektionen =)

söndag, 22 augusti 2010   

Vattenprov

Var och kikade på vattenprov i Tjälen idag.

Tio duktiga ekipage startade på förmiddagen i enkelt vatten. Alla var jätteduktiga. Tidigare när jag var där och tittat så har många av hundarna haft stora problem med att vilja gå i vattnet eftersom det är en skogsjö som inte precis har någon sandstrand där man kan gå ner i vattnet, utan där man kör det enkla vattnet är det mossa och ris längst kanterna och sen tvärdjupt direkt ... och dessutom ostadig gungfly där de kör vattenprovet.

Men idag var som sagt alla jätteduktiga. Av de tio startande i enkelt vatten blev nio godkända.

Vid Enkelt Vatten kastas fågeln från land på öppet vatten omedelbart efter skott. Hunden skall kunna se nedslaget. Fågeln skall falla på djupt vatten ca 15 meter från land. Hunden får hållas i koppel vid skott. Fågeln skall sen avlämnas till föraren på anvisad plats ca 5 meter från strandkant. Hunden tillåts arbeta så länge domaren anser hundens arbete meningsfullt.

Den hunden som inte blev godkänd gjorde ett jättebra arbete hela vägen... men släppte tyvärr fågeln lite för tidigt för långt ifrån den anvisade platsen.

På eftermiddagen, efter en liten lunchpaus, var det dax för de sex hundarna som skulle göra Vattenprovet.

Vattenprovet avser att pröva hundens förmåga att i vattenvegetation och på djupt vatten finna och apportera fågel. Vid Vattenprovet kastas and eller måsfågel, omedelbart efter skott, in i vattenvegetation.

Fågel skall kastas så att den faller ca 40 meter från den plats hund och förare befinner sig, och hunden skall ha möjlighet att se fågeln i luften. Provet skall utföras i sådan vattenvegetation att hundens effektivitet kan bedömas. Då så erfordras skall hunden också låta sig dirigeras.

Fågeln skall avlämnas till föraren på anvisad plats ca 5 meter från strandkant. Hunden tillåts arbeta så länge domaren anser hundens arbete meningsfullt.

I Tjälen brukar fågeln kastas bakom udden på den lilla ön (se bilderna). Det innebär alltså att hundarna inte ser vart fåglen ligger - utan dom måste antingen simma runt ön - eller också simma fram till ön och gå upp på den och sen ner i vattnet igen på andra sidan för att se den.

Idag var det bara en av de sex startande hundarna som blev godkänd.

En av de andra hundarna var väldigt nära att klara det. Hon lyckades efter en hel del arbete från husses sida att lokalisera fågeln och klev upp på ön och ner på andra sidan där hon apporterade fågeln, klev upp på ön igen och visade att hon hade fågeln... varpå hon släppte den där och simmade tillbaka till husse. Hrmf....

De övriga fyra var inte ens i närheten av att fixa det. Dom simmade förvirrade omkring i området framför ön och försökte till sist slita loss och apportera näckrosorna i stället :-o

Vi hade haft bra väder hela dagen... men precis när allt var slut och vi packat in våra saker i bilen och jag började gå på en promenad med mina tjejer där i skogen kom regnet.

Jag hade regnkläder i bilen men jag iddes inte vända om för att sätta på mig dom. Så vi gick en lång promenad i skogen i hällande regn och var sen blötare än blötast när vi kom tillbaka till bilen. Tur att vi inte hade så långt hem... och underbart skönt var det att spola upp ett varmt härligt bad när man kom hem blöt, trött och lite småfrusen =)


Pang
Pang...

Fågeln faller =)
Japp.... fågeln blev träffad =)

Tjälen
Dax att skicka hunden att apportera pippin...

söndag, 15 augusti 2010   

Slut på semestern


Så var det då slut på semestern för den här gången. Men även fast jag har haft en helt underbar semester så känns det helt ok att återgå till jobb och normala rutiner igen.

Jag känner mig så nöjd och "mätt" med dom veckor jag har haft att jag gott kan leva på det fram till nästa sommar igen. Känns det som just nu i alla fall =)

Denna sommar har jag varit ovanligt mycket i stugan i Båtvik (Byske). Det har inte varit så varmt och vidrigt och dessutom inte så mycket mygg heller - så det har varit riktigt skönt att vara där. Sista veckan var även syster Anne och två kompisar där (Anki och Annelie) - så det blev en väldigt mysig och trevlig sista semestervecka med mycket god mat, efterrätter och vin varje dag :-o

Hundarna har så klart haft det superskönt där vid havet dom också. Dom är riktigt duktiga och kan vara ute lös hela dagarna utan att fara iväg någonstans trots att vi inte har något staket runt tomten. De enda är att DD och Toya har usett sig själva som strandvakter för att hålla havet fritt från fåglar. DD har ju varit där varje år sen hon var liten, men hon har aldrig någonsin tidigare brytt sig om sjöfåglarna där ute. Men nu... nu verkar det som att Toya har lärt upp henne. Hrmf....

Tina däremot är som en liten ängel och går inte särskilt många meter från sin matte inte. Inte ens fast dom andra två stack iväg ut i havet i 100 knyck så följde Tina med dom. Nehej... jag stannar här hos matte jag, sa hon och tittade med stora ögon på dom andra två tokarna där ute i havet =)

Ja, ja. Kul har dom haft i alla fall... och motion har dom fått, dels av allt springande och simmande i vattnet - men också av alla långa sköna skogspromenader vi har ägnat dagarna åt.

Och ok då.... jag erkänner... sommaren kan var ganska skön ibland... trots allt =)


Toya spanar ut över havet
Toya älskar att sitta och spana ut över havet i hopp om att få syn på fågel...

DD slappar på bron
DD gillar att ligga och slappa på förstukvisten

Anne i solstolen
Hmmm.... för mycket god mat, efterrätter och vin kanske ???

Kanot
Anki och Anneli på en kanottur

Kanot

Kanot

Lingon
Lingonen är inte riktigt mogna ännu

Åkerbär
men det var åkerbären... de få som fanns

Dagg i spindelnät
Morgondagg i ett spindelnät en tidig morgon

Blomma


Kökspersonalen
"Kökspersonalen" i arbete

Dukat för middag
Dukat för trerättersmiddag

Svamptoast
Smaskig svamptoast till förrätt med egenhändigt plockad svamp (karl johan, smörsopp, kantarell)

Skåål
Skååål och välkomen =)

Skål

Laxmiddag
Till middag denna dag tror jag det var lax

Toya väntar på efterrätten
Toya väntar tålmodigt på att efterrätten ska serveras :-o

Kvällsdrink
Lite kyligt på kvällskvisten men mysigt ändå att sitta ute och smutta på en kvällsdrink

Kvällsdrink
Utsikten är inte fy skam...

Nakenbad
Nakenbad efter bastubad

Fossing
Sommar....

trollslända


KOMMENTARER

Anne:
Va mysigt och härligt det är med semester! Och fina bilder!


söndag, 8 augusti 2010   

Grundprovskurs

I helgen har vi varit på jaktkurs (inriktad på grundprovet) utanför Matfors.

Vi for ner till Sundsvall redan i tisdags och passade på att besöka syrran och kika på hennes nya lägenhet när vi nu ändå skulle neråt. Så vi fick några mysiga dagar tillsammans med henne och Björn innan vi på fredag vid lunchtid for vidare mot Matfors.

Kursen startade klockan 18:00 på fredagkväll på Rude Hembygdsgård med lite teori ute i det gröna samt lite apporteringsövningar. Kursledare var Eva Skog och Rolf Larsson och vi var sex deltagande förare med tillsammans 10 hundar. Alla hade "vanliga" cockrar (inga jaktcockrar) vilket var jag tycker var jättekul. Vi var också fyra stycken som bodde där på hembygdsgården över helgen - så det blev liksom liten lägerkänsla. Mysigt. Från Umeå var det Ulrika med Alex och Vidar som var med (fast hon hade bara Vidar med sig). Sen var det Ida från Ö-vik med Susse och Pippi, Sofie från Grängesberg med Frode.

På lördag tränade vi sittkommando med pipan mm på förmiddagen och på eftermiddagen for vi till en sjö där vi tränade apportering i vattnet. Dagen avslutades med gemensam grillning på Hembygdsgården. Se bilder från dagen här »

På söndagen började det roliga =)

Då for vi iväg för att träna fältarbete.... med levande vilt. Det hade regnat hela natten och på morgonen. Men lagom till vi for ut så upphörde regnandet tack och lov.
Först fick hundarna nosa på en vaktel (levande) och sedan träna vi stadga när vakteln fick flaxa iväg lite bara några meter framför hundarna. Sen fick hundarna jobba med fältsök där det fanns levande fågel.

För Toya var det första gången hon fick testa fältarbete - och hon imponerade stort då hon med stor iver, jaktlust och uthållighet sökte sig igenom hallonbuskar och snår i kanten av fältet där vi visste att det fanns fågel. Hon jobbade som sagt med stor uthållighet... men hon lyckades inte hitta någon fågel, så till sist avbröt jag så att hon skulle få sluta innan hon själv blev allt för trött och gav upp. Men oj, vad det var roligt och spännande att se henne arbeta. Ger definitivt mersmak att jobba mer med henne =)

Tina har utvecklats otroligt mycket sedan förra året då hon var så osäker och osjälvständig. Nu jobbade hon på riktigt bra även om hon har långt i från samma intensitet i sitt sökande som Toya har.

Men det som var riktigt, riktigt roligt var att Tina lyckades med att hitta en fågel under sitt fältarbete och fick stöta upp den :-)))
Vet inte vem som blev mest förvånad när fågeln flaxade iväg - Tina eller jag? Men jag fann mig snabbast så jag hann få stopp på henne innan hon var på väg att sticka iväg efter fågeln. Visselsignalen lyssnade hon inte på i det läget - men det var väl skit samma. Huvudsaken att hon fick stöta en fågel och att hon inte satte iväg efter den =)

Så det var en otroligt rolig och lyckad dag. Är nu sååå himla peppad att träna vidare. Någon jägare har jag inte för avsikt att bli. Inte heller är målet att starta på jaktprov och få dom meriterade. Nej, målet är helt enkelt att få jobba med hundarna med det som dom är framavlade för. Lyckan att få se dom jobba i skogen... och se hur lyckliga dom är... ja, det gör en så glad och varm inombords att jag inte finner ord för det ? ? ?


KOMMENTARER

Lisa:
Låter som det var en jättekul kurs! Tyvärr räcker ju inte tiden till annars hade jag oxå velat träna mer jakt relaterade saker. Fast då är kanske risken att de tjyv jagar på egen hand när man är ute i skogen?!


måndag, 2 augusti 2010   

Enos och Alvin

Har haft det stora förtroendet att ha hand om Toyas brorsor Enos och Alvin över helgen. Det har varit superroligt att ha dom här och fått lära känna dom bättre. Dom bor ju i Skellefteå så det blir ju inte att vi träffas så himla ofta annars.

Dom blev avlämnade här av Johanna med familj på torsdag förmiddag och idag, på väg hem till Skellefteå igen, har dom varit här och hämtat upp dom.

Allt har gått hur bra som helst. Klart att dom var lite fundersam över vart dom hade hamnat till att börja med - men det tog inte lång stund innan dom hade "tinat upp" och accepterade situationen.

Så vi har haft en mysig helg med extra mycket nosgos i sängen på mornarna och kel i soffan på kvällarna. Promenaderna har gått hur fint som helst och alla fem har skött sig perfekt.

Inga problem alltså att ha hand om fem hundar.... i alla fall inte när dom är så fina och duktiga som dom här!


DD, Enos, Alvin, Tina och Toya
DD, Enos, Alvin, Tina och Toya

DD, Enos, Alvin, Tina och Toya
Enos är alltså kullbror med Toya och Alvin är halvbror (de har samma pappa).

Lycka är...

tisdag, 20 juli 2010   

Ögonlysning och Kusmark


Var och ögonlyste Tina och Toya hos Gertrud i Skellefteå idag. Båda var ua. Skönt.

Sen på vägen hem (till stugan) for vi förbi och hälsade på hos Marlene, Per och vovvarna (Perla, Fonzie och hans söner Norton och Whopper) i Kusmark. Deras nya hus ligger mitt emellan Skellefteå och Byske, bara cirka 2 mil från Byske. Blev kvar där hela eftermiddagen till långt in på kvällen, så vi hann med att både att fika, grilla och gosa med alla hundarna.

Särskilt kul var det att få träffa gamle Fonzie som fyller 10 år om några dagar och är den ende som är kvar från Ponis kull 2000-07-24

Lille goe Fonziepojken....

Stor kram till Malle och Per för en mysig dag och för att ni tagit så väl hand om gossen min =)

Fonzie
Fina Fonziegubben 10 år gammal

Fonzie
Fonzie, Lelionaz Ursus Ponica Fabulous

Fonzie uppvaktar Tina
Fonzie uppvaktar Tina... än kan "gamgubben" ;-)

Whopper?
Whopper.... eller Norton...


Någon av sönerna viskar hemlisar åt pappa Fonzie

Pappapuss
Puss på dig pappa


KOMMENTARER

Marlene & Per:
Nöjet var helt på vår sida. Det är så kul att få ha er på besök en hel dag. Kram från oss


söndag, 18 juli 2010   

Brorsor på besök


Idag hade vi besök av Johanna, Olivia, Alvin och Enos samt Eva och Ixie.

Både Alvin och Enos är brorsor till Toya. Alvin halvbrorsa och Enos kullbrorsa.

Jättekul att dom kom förbi och visade upp sig... och väldigt trevligt att även Eva och Ixie följde med.

Toya och Enos
Syskonkärlek - Toya och Enos

Olivia
Olivia var nog lika blöt som hundarna efter besöket

Alvin
Alvin apporterar Olivias sko

DD, Tina, Toya, Alvin, Enos och Ixie
DD, Tina, Toya, Alvin, Enos och Ixie

DD och Enos
DD tyckte att Enos var en skojig liten filur...

Toya och Enos
Toya och Enos

Toya och Enos
Toya och Enos

Toya och Enos
Toya och Enos

Eva och Ixie
Eva och Ixie

fredag, 16 juli 2010   

Semester

Ujujuj vad jag är urusel på att skriva här i bloggen. Man hänger ju mest på facebook nu för tiden och laddar upp bilder och sån't där istället för här i bloggen. Men lite ska jag försöka uppdatera här i alla fall...

Har börjat semestern (så då kanske man får lite mer tid och ork att uppdatera) och åkte upp hit till stugan i Båtvik (Byske) i går kväll och ska idag aktivera tjejerna hela dagen så att dom är trötta i morgon när dom kommer att få ha det tråkigt eftersom jag ska upp till SKKs utställning i Piteå och jobba som ringsekreterare. Jag ska sitta i cocker-ringen för domare Hans Lehtinen.

Man är väl allt lite knasig som far iväg och jobbar det första man gör på semestern :-o
Men det ska bli roligt. Även om man brukar vara trött och slut efter en hel dag i ringen så där så överväger det roliga... så klart... annars hade man ju aldrig ställt upp.

Men sen blir det semester på riktigt och vi ska bara ta det lugnt och andas frisk havsluft och ta dagarna som dom kommer....

S ? E ? M ? E ? S ? T ? E ? R

Toya och Tina

måndag, 5 juli 2010   

Winnie här

Har haft Winnie här hos oss i en vecka under tiden matte Carina har varit utomlands och roat sig =)

Det har gått över förväntan bra och det har inte varit några sura miner eller vaktande - utan dom har kommit jättebra överens hela tiden.

Men så är ju Winnie så himla lätt att ha att göra med också... och så lätt att tycka om. Hon är en cool tjej som bara flyter med och är snäll och go hela tiden.

Så det är bara att säga till Carina om du behöver hjälp fler gånger ;-)

DD, TIna, Toya och Winnie
Fina tjejerna DD, Tina, Toya och Winnie

söndag, 20 juni 2010   

Viltspårsmästerskap


2010 års Klubbmästerskap i Viltspår för Västerbottens Cockerklubb gick av stapeln söndagen den 20 juni.

I år var det sju ekipage som kom till start, en anlagshund och sex öppenklasshundar, och domare för i år var Leif Roth från Älghundsklubben.

KM gänget
Helen med Lufsen, Maggan med Indee, Ulrika med Alex & Vidar, Lena med Toya och Ewas Hubbe & Assar

Vi samlades vid Tavelsjöledens orienteringstavla på morgonen där vi slog läger. Vädret var minst sagt omväxlande med sol, regn och åska om vartannat. Skönt att vi hade ett tält uppslaget att söka skydd under under regnskurarna.

Fyra av ekipagen hade sina spår utlagda i närheten av vårt läger (bla Toyas) - men eftersom det hade regnat hela dagen innan och hela natten så var det rejält blöta spår vi fick oss tilldelade. Leif sa att spåren inte alls såg likadana ut idag som dom hade gjort igår när ha lade dom. Nu var det små bäckar lite var stans där det igår varit stigar.

Det var också med blandade resultat ekipagen kom tillbaka från sina spår. Flera av hundarna hade inte haft sin bästa dag om man så säger.

Men Toya var jätteduktig. Jag var sååå nöjd med henne och hon fick såååå mycket beröm av domaren medans vi gick spåret. Hon hade dock lite för högt tempo fortfarande (trots att jag tycker jag fått ner tempot på henne ganska mycket) - samt att hon inte ringar helt perfekt vid återgångsvinkeln. I övrigt var hennes prestation utmärkt. Så jag kände direkt att jag inte behövde vara orolig över att vi inte skulle få vårt första 1:a pris idag =)

Anlagsspåret (Assar) och de två återstående öppenspåren (Hubbe och Vidar) var lagda en bit bort så dom fick fara iväg medans Helen, Maggan och jag som var klara stannade kvar i tältet där vi fikade och hade det trevligt under vår väntan. Jag hann också med att gå nästan en timmes promenad uppåt Tavelsjöleden med mina tjejer.

När Ewa och Ulrika kom tillbaka fick vi veta att det hade varit lika blött och eländigt på spåren dom fått också. Men ingen hade behövt simma i alla fall även om Ewa såg ut som en dränkt katt. Men jag tror inte att hon brydde sig det minsta om hur blöt hon var när domaren Leif kom tillbaka och meddelade oss resultatet av dagen.

Till årets Vilstpårsmästare utsåg han nämligen Ewa och Assar som gått dagens enda anlagsspår. Tilläggas bör att Assar "lärt sig spåra" för bara ett par veckor sedan och bara hunnit gå ett 100 meters spår samt ett 600 spår tidigare. Och nu är han alltså Viltspårsmästare. Stor grattis till Ewa och Assar. Toya skicka så klart en extra stor puss till sin duktiga "boyfriend"

Tätt efter, som god tvåa (och alltså vinnaren av öppenklasshundarna), kom Toya som för dagen gjorde premiär i öppenklass spår.

Deltagande hund i anlagsklassen:
1. 42 poäng Godkänd anlagsklass och Viltspårsmästare: Keonomis Sparta Street (Assar). Ägare: Ewa Sandström & Lars Jonsson, Umeå

Deltagande hundar i öppenklass:
2. 40 poäng 1:a pris ökl: Westerner Flowing Tide (Toya). Ägare: Lena Lindgren, Umeå.
3. 37 poäng 1:a pris ökl: SE VCH Tricksters Yes Indeed (Indee). Ägare: Margaretha Nilsson, Nybränna
4. 35 poäng 1:a pris ökl: Sjösvängens Fräck i Frack (Vidar). Ägare: Ulrika Larefalk, Obbola. Vidar blev därmed Viltspårschampion idag!!!
5. 27 poäng 2:a pris ökl: SE VCH Tricksters Special Kind Of Love (Lufsen). Ägare: Helen Fahlgren, Umeå
5. 27 poäng 2:a pris ökl: Vignetts Tan Man (Alex). Ägare: Ulrika Larefalk, Obbola
5. 27 poäng 2:a pris ökl: SE VCH Lovebug (Hubbe). Ägare: Ewa Sandström & Lars Jonsson.

Än en gång stort grattis till Ewa & Assar - men även till Ulrika & Vidar som erhöll sitt SE VCH idag - och Lena & Toya, Maggan & Indee, Helen & Lufsen som deltog och kämpade på så bra i spåren.

Väl mött igen nästa år!


Ewa med Toya och Assar
Ewa med kärleksparet Viltspårmästaren Assar och 2:an Toya =)

39
Assar med stolt matte Ewa

Maggan, Helen och Ulrika
Maggan, Helen och Ulrika

Ewa och Ulrika utanför tältet

Helen med Lufsen och Troll
Helen med Lufsen och Troll (och Tina i bakgrunden)

Ulrika och Alex
Ulrika och Alex

Maggan, Ulrika och EwaKOMMENTARER

Pirre:
letar efter "gilla" knappen.. =)


söndag, 20 juni 2010   

CC godkänt SoR


DDs mamma CC som blir 10 år i augusti gjorde idag SoR-provet (Sim och räddningsprov) hemma i Norge.

Den gamla damen fixade provet med glans och blev godkänd

DD skickar stora grattis pussar till sin goa, fina, duktiga mamma ? ? ?

Mamma CC
Mamma CC

CC räddar matte Laila
CC räddar matte Laila

CC
Nuch Ögonfröjdens CC to SkjærgaardenKOMMENTARER

Margaretha:
Men så roligt och vilken charmerande dam. Än är det tydligen inte försent. Go for it Upsi! ;-)
------------
Svar: Nä precis... go for it Upsi... and Maggan ;-)


tisdag, 15 juni 2010   

Ny slu.se

I dag har vi släppt SLUs nya webb (både extern och intern).

Den nya webben är utvecklad i ett helt nytt system och det har varit en mycket lång process som vi nu äntligen alltså har rott i land.... å jag blir från och med nu ny systemförvaltare för båda systemen. Spännande =)

www.slu.se »

Här på IT-enheten i Umeå firade vi den stora händelsen med ett litet grillparty på em/kvällen.

Grillning på IT-enhetens utegård

IT-enheten grillfest

Mums!!!

torsdag, 10 juni 2010   

Toya i inspelningsstudion


Idag var det Toyas tur att vara med på inspelningen av det avsnitt i barnprogrammet Bulldogg som hon ska vara med i.

Precis som i julas när jag var där med DD tog det hela dagen. Vi var där i TV-huset från klockan 09:00 till ungefär klockan 16. För några minuters medverkan i programmet!

Men som sagt... TV står ju för Tålmodig Väntan, vilket verkligen stämmer.

Det var en del förändringar i den här omgången jämfört med förra då DD var med. Bland annat är det Amy Diamond som är programledare istället för Claudia Galli. Lite trist tycker jag personligen eftersom jag gillar Claudia bättre. Men barnen tycker säkert att det är roligare den här säsongen eftersom många har Amy som idol.

Överlag blir nog den här säsongen av Bulldogg lite "barnsligare" än tidigare. Men det är ju ett barnprogram... så varför inte?

En annan skillnad var att tidigare så filmade dom hundarna som skulle delta en och en i greenroom. Lugnt och sansat och ibland tillsammans med Claudia.

Den här gången skulle alla tre hundar som var med i respektive avsnitt filmas i greenroom tillsammans - samt att det var en lustigkurre till reporter som kröp omkring på golvet och pratade/intervjuade hundarna.

Tyvärr så var det en av hundarna som var inne samtidigt med Toya som var väldigt "skällig" och "stökig". Så Toya tyckte det var jättejobbigt. Hon var inte alls bekväm med situationen och ville bara därifrån hela tiden. Det var inte alls kul att se mammas i vanliga fall så glada och spralliga tjej så ledsen =(

Innan så var hon glad och positiv och hon hade inga problem att "hänga" med killen som skulle vara hennes handler för dagen (det är elever från Forslundagymnasiet som tar hand om hundarna under hela inspelningen). Men sen som sagt tyckte hon det var så otäckt med den där stökiga settern att hon inte alls ville vara med längre.

Nåja... det blev som det blev... och det dom hade spelat in när dom gjorde "hemma-hos" reportaget med henne blev i alla fall väldigt bra tycker jag.

Programmet kommer att börja sändas till vintern någon gång. Det är ännu inte bestämt exakt datum. Så nu blir det än en gång en låååång väntan på att få veta hur det gick ;-)

Amy Diamond leder Bulldogg

onsdag, 9 juni 2010   

Är man lite konstig eller?

...har ägnat kvällen åt att traska omkring i en blöt skog, sjöblöt både inifrån (av svett) och utifrån, blivit uppäten av miljontals mygg, gått ner mig i ett myrhål till knäna och höll nästan inte på att kunna ta mig därifrån, stretat mig fram genom buskar och snår, blivit nerlusad av miljarder bladlöss... å nu sitter jag... här och är så fantastiskt nöjd med kvällen och tycker det har varit såååå himla roligt :-o

onsdag, 2 juni 2010   

Viltspårspremiär

I kväll var det äntligen dags för viltspårspremiär ute i I20-skogen med Björkstadens hundklubb.

Förutom blod och klövar som klubben alltid tillhandahåller så bjöd dom även på kaffe, saft, kakor och korv att grilla under tiden som spåren "låg till sig".

Spåret jag lade åt Toya var riktigt besvärligt. Det gick över myrar och var blötare än blötast. Genom ris och snår som man knappt tog sig igenom. Över fyra bäckar varav den största/djupaste var precis där det var bloduppehåll.

Ojoj... tänkte jag. Nu har jag nog gjort det lite för svårt för henne. Årets första spår och allt. Men, men... inte var det några problem för min duktiga lilla skogsmulle.

Hon klarade alla svårigheterna med glans och utan några problem alls. Hon röjde fram som en bulldozer i skogen och hoppade vigt över bäckarna och hittade direkt rätt i spåret när hon kom upp på andra sidan.

Duktig tjej.

Men ve och fasa så mycket mygg och bladlöss!!!

Man var grön av löss efteråt som kröp in under kläderna och i öronen och överallt. Bläää....

Men jag är sååå nöjd med kvällen och det är sååå himla roligt med viltspår =)

söndag, 30 maj 2010   

Agilitykurs med Toya

Var på agilitykurs med Toya på Björkstadens hundklubb i helgen.

Björkstaden har sin agilitybana ute i Hissjö - så det var där vi höll till.

Som förväntat var Toya duktig och inte särskilt brydd över något av hindren. Naturligtvis kan hon dom inte efter bara en helg... men det var heller inget som var något bekymmer för henne. Kul.

Även Eva och Assar var med...

Assar

... och fler bilder från helgen finns här »

Jo, just det ja... innan jag for hem från Hissjö på lördag var jag ju och hälsade på söta leonbergervalpen Yasmin. Ujujuj.... inte utan att man får en lätt släng av valpsjuka =)

söndag, 23 maj 2010   

Sundsvall

Var ner till Sundsvall över helgen.

På vägen ner på fredagen stannade jag till vid Skuleberget för att rasta hundarna (och mig själv). Var ordentlig och hade alla hundarna kopplade, men när vi kom till en liten bäck kopplade jag loss dom för att dom skulle få gå ner och svalka sig och dricka.

Precis då... när jag hade alla tre lösa... dyker en räv fram upp på stigen framför oss. DD som stod uppe på stigen såg den - men Tina och Toya var kvar nere i bäcken och såg ingenting. Så jag kommenderade DD att stanna och så skyndade jag mig ner och kopplade upp dom andra två.

Puh.... vilken fruktansvärd tur att framför allt inte Toya fick syn på den innan jag hann koppla upp henne. För sen - när hon hon fick syn på den och luktvittring av den blev hon riktigt GAAALEN!! Hon slet och drog och skrek och hoppade och ville iväg efter räven som drog iväg bort över en äng. Jag var riktigt orolig att koppel/halsband inte skulle hålla.

Hade hon kommit loss... eller om hon fått syn på räven innan jag hunnit koppla henne hade jag nog aldrig sett henne igen. Hon hade dragit iväg efter räven och förmodligen aldrig hittat tillbaka igen. Huga... ryser bara jag tänker på det.

Räven i skuleskogen
Räven i skuleskogen

I alla fall hade vi en trevlig helg nere hos Anne i Sundsvall.

Jag och hundarna var och kikade på SKKs utställning en sväng både på lördag (cocker) och söndag (leonberger). Sen på söndag eftermiddag gjorde jag och Anne IKEA medans Björn passade hundarna. Hade tagit ledigt på måndag så att jag inte behövde stressa hem på söndagkväll - och hann med lite shopping även då på måndag innan vi i sakta mak rullde hem till Umeå igen.

Den här gången stannade vi till vid Höga kustenbron och fotade lite.

Tjejerna vid höga kusten

Tjejerna vid höga kusten

Tjejerna vid höga kusten

lördag, 15 maj 2010   

Utflykt till Tavelsjö

Idag gjorde vi en utflykt till Tavelsjö för att hälsa på Benita och Harry.

Det var årets varmaste dag hitintills, typ plus 26 grader, så det var lite jobbigt för hundarna.

Men vi hittade ett perfekt fikaställe uppe på ett berg där det låg lite snö kvar i en skuggig skreva som hundarna kunde svalka sig i.

Harry, Tina, DD och Toya

Harry

måndag, 10 maj 2010   

DDs dejt med Gustav

För dig som missade kika på DDs dejt med Gustav i programmet Bulldogg...

kan kika på det här  »

Å här några smakprov från programmet =)

DD och Gustav

Gustav lockar upp DD i soffan för en första tagning.

Gustav gosar med DD

Gustav var inte alls rädd för DD - tvärtom - det blev nästan kärlek vid första ögonkastet

Gustav dansar med DD

Gustav tränade lite freestyle med DD - och det gick jättebra

Gustav och DD

Se bara vilken kontakt dom har. DD lyssnade jättebra på honom och gjorde precis vad han bad henne om.

DD gav Gustav en present

DD ger Gustav en present som tack för en av dom roligaste dagarna i hennes liv =)

Gullungarna Gustav och DD

Två trötta bästisar och slagna hjältar i slutet av dagenKOMMENTARER

Johanna Westerlu:
Du har helt underbara hundar Lena !


Lisa och cockrarn:
Hej, jag har blivit avstulen min cykel i lördags på nydalahöjd. Tänkte eftersom du jobbar på slu och där står de ju rätt mkt cyklar. Om du ser någon röd damcykel med vinterdäck på kan du väl hojta till! /Lisa


söndag, 2 maj 2010   

DD på dejt med Gustav

Japp... nu är det offentligt :-o ... det blev DD som blev utvald för en dejt med Gustav som var veckans barn i programmet Bulldogg =)

DD har just blivit utvald för en dejt med Gustav

Kika på programmet här
Bulldogg med DD del 1 »
Bulldogg med DD del 2 »

Man trodde ju inte att Gustav skulle välja DD eftersom han var lite rädd för stora hundar och därför ville ha en liten hund. Så oj, oj, oj... tänkte jag när det stod klart att han valt DD. Hur ska detta gå? :-o

Gustav ser inte allt för förskräckt ut =)

Tisdagen den 9 februari var SVT här och spelade in dejten.

Redan när man kontaktades för att höra om man kunde ställa upp med sin hund i programmet bestämdes vad som i så fall skulle göras på dejten. Jag sa då att barnet kunde få träna lite freestyle, rallylydnad och lite tricks med DD. Tänkte aldrig annat än att dejten skulle ske inomhus i en TV-studio.

Men, men... när det stod klart att det var DD som blivit utvald och dom ringde mig för att bestämma datum för dejten så visade det sig att dom ville komma hem till oss och göra inspelningen här. Panik!!!! Rallylydnad är ju inget man kör utomhus i snön på vintern precis. Vart skulle jag kunna hitta en nog stor upplogad plan för oss att vara på... och hur skulle jag få rallylydnadsskyltarna att stå där jag ville ha dom?

Dessutom höll jag ju just då på att renovera vardagsrummet och det var total kaos här hemma. Tänk om renoveringen inte skulle hinna bli klar till den 9/2? Jag sa som det var till SVT - men dom sa att bara det finns någon lite yta kvar som vi kan vara på så ordnar det sig säkert. Hmmm......

Ja, ja... det får bli som det blir tänkte jag... och det blev det verkligen också :-o

Gustav, DD och Claudia

TV-teamet och Gustav var här i fem timmar! Dom kom 09:30 och vi var klar ungefär 14:30 på eftermiddagen. Det var kameraman Andreas, journalisten Desirée Kemi-Wikzén, en praktikantkille samt då dejten Gustav 11 år. (Dessutom kom vid ett-tiden en journalist och en fotograf från VK och gjorde en intervju med Gustav och tog en massa foton både inomhus och utomhus på honom och DD.)

Vi började spela in inomhus. Tack och lov var renoveringen klar - men jag hade inte hunnit få upp något på väggarna (så det kommer säkert att se kalt och tråkigt ut i rutan). Det var bara Gustav och DD som skulle synas i bild - så jag, Toya och Tina fick hålla oss ur vägen så gott det gick. Men DD skötte sig alldelens utmärkt bra även utan att matte hjälpte till att kommendera. Det var faktiskt väldigt svårt att vara tyst i början då man gärna ville vara med och styra upp det hela så att DD skulle göra "rätt" och lyssna på Gustav. Men faktum är att efter bara en liten kort stund så skötte Gustav det hela helt på egen hand och han fick DD att göra som han ville utan att matte lade sig i =)

Trodde faktiskt aldrig att DD skulle vara så duktig tillsammans med ett barn. Dels för att jag trodde att det var lika betydelsefullt med mina rörelser och gester att få henne att göra saker, som dom kommandon man uttalar. Och sen är ju DD inte alls van att jobba med någon annan än mig... och absolut inte med ett barn.

Men det gick alltså superbra. Hon var så himla duktig min stjärna!

Det enda lilla problemet... eller ja, jag vet inte om jag ska kalla det problem... men det som Gustav tyckte var lite jobbigt - det var att DD blir så ivrig och glupsk när man ger henne godis att hon kan ta den rätt "hårt". Så det gör ont i handen... + att han blev så kleggig och slemmig om händerna :-o

Det var också något jag varit lite orolig över. För jag vet ju att hon kan bita en ganska rejält i händerna när hon blir ivrig. Men på det stora hela så gick det nog bra ändå. Hon gjorde inte illa honom allt för mycket i alla fall =)

DD, Gustav och Claudia

Sen, ve och fasa, var det dax att gå ut.

Tack och lov var det inte så kallt den här dagen i alla fall. Men det var rätt blåsigt.

Jag hade planerat att vi skulle kunna vara på parkeringen eftersom det inte brukar vara några bilar alls där i vanliga fall på dagtid.

Naturligtvis var det det den här dagen. Hrmfff...

Nåja. Vi fick göra det bästa av situationen och försöka göra en liten rallylydnadsbana på den lilla yta som fanns. Som sagt... det blåste... och de små skylthållare jag hade fixat är av plast. Otroligt korkat av mig. Plast på snö i blåst.... innebar naturligtvis att skyltarna blev som rena segelbåtar som for omkring som dom ville där på snön.

Försökte förankra dom med uppochnervända blomkrukor - men det hjälpte föga. Stackars Gustav. Men han kämpade på bra ändå. DD var dessutom något mer svårstyrd utomhus då hon gång på gång drog iväg med honom för att leta upp vart jag hade gömt mig (bakom någon bil där jag stod hukad för att inte synas i bild).

Innan vi gick in igen fick dom leka lite i en snöhög där Gustav gömde någon leksak som DD fick leta reda på. Där blev det också lite problem eftersom hon bara ville komma och överlämna leksaken åt mig efter att hon hittat den - hon vägrade gå till Gustav med den. Inte ens när han lockade med köttebullar. Nej, matte ska ha det jag letat rätt på sa DD. Punkt slut!

Sen gick vi in igen och då var både Gustav och DD rätt trötta, så det blev mest intervjuer i soffan medans dom satt och kelade tillsammans.

Å nu... så här i slutet av dagen när dom frågade Gustav om han ändrat sig angånde vad han ville ha för hund så svarade han att ja, han hade ändrat sig. Han ville nu ha en leonberger....

... eller cocker spaniel :-))))

DD

Nu ska de bli spännande att se själva dejten som visas i nästa program, söndagen den 9 maj.

Men en sak är säkert. Om man frågar DD så tror jag det här var en av dom bästa dagarna i hennes liv. Ooooooo så hon njöt av att få vara i centrum hela tiden å få jobba och göra trix. Hon var verkligen i sitt esse!!! Och hon var alert och på G precis hela tiden... vilket alltså var i fem timmar. Inte en enda gång att hon visade att hon var less eller inte ville. Det blir ju rätt många omtag och så när man spelar in TV... men DD utförde allt med samma intensitet gång på gång på gång. Hon är amazing!!! Min finaste prinsessa =)

DDKOMMENTARER

Pirre:
åå duktig DD, vilken presentation! Nu ska jag se resten med.. =)
------------
Svar: tack =)


Jenny:
Åååå, har precis sett allt. Blev heeelt varm i hjärtat av allt, programmet, Gustav, DD, haha hade till och med tårar i ögoen av lycka emellanåt =) Så mysigt! Och så duktig DD var. Känns så skönt också att Gustav fick se att stora hundar kan vara snälla. Men du kunde sagt till så kunde du fått ett till mjukisdjur från mig istället och gett honom så du kunde behållt den där gamla fina som inte finns att få tag på längre! Helt fantastiskt var det i alla fall =)
------------
Svar: Får väl erkänna att det var ganska vått i mina ögon också - speciellt i slutscenen =)


Jenny:
Och ditt vardagsrum var jättefint! =)
------------
Svar: =)


Jenny:
Haha, bara jag igen =) Det går alltså att se dejten redan nu på SVT Play! Måste ju skicka länken till Barbara också =)


sus y:
faantastiskt!!!!!=) kram
------------
Svar: tack tack =)


Gunilla, Halmstad:
DD är en verklig ambassadör för leonbergern. Grattis till att ha en sån fantastisk hund + ge DD en stor kram.


Maria Trixie Xtra:
Va roligt! Får inte missa söndagens program!! Jättekul!


sus:
upptäckte precis innan jag skulle skicka in förslag till hedersmedlem att du redan var en=)! Såklart att du var, det bara låg på olika ställen på klubbsidan. Anyway, då är du dubbelt värd ditt hedersmedlemsskap=)!
------------
Svar: Ååå men oj. Tack snällaste du =)


lördag, 1 maj 2010   

DD & Claudia Galli


DD & Claudia Galli

DD & Claudia Galli


KOMMENTARER

sus y:
ska kolla imorgon=)! stor kram


Marie:
Väntar spänt på när DD kommer. Visst väntar jag på Toya oxå men är ju ett tag dit.


Lena SH:
JAAA, jag såg DD på TV :-) Hon skötte sig jättebra. Glöm inte att det blir ännu mer nästa söndag.
Fnasiken vad jag saknar vovsar men det funkar inte just nu.
------------
Svar: Tack. Ja, du vet ju vart dom finns om suget efter en lejonkram sätter in ;-)


måndag, 19 april 2010   

SVT här och filma Toya

Ja, som jag skrivit tidigare så ska ju Toya vara med i nästa omgång av programmet Bulldogg och idag var det dax för inspelningen av hennes presentation.

Hela helgen har jag ägnat åt att städa och bada hundar. Puh...
Men ändå känns det betydligt lugnare den här gången än i höstas när dom skulle komma hit och filma DD.
Det var dessutom samma fotograf den här gången - så det kändes ju också skönt.

Toya skötte sig i alla fall jättebra. Inge slams och trams som jag var lite orolig över. Hon strulade lite grann när hon skulle "hämta posten". Eller hon gjorde det fint och bra ett par, tre tagningar - men sen kom hon på att fågelvingarna och kanindummyn låg uppe på diskbänken och sen kunde hon inte koppla bort det utan skulle bara kolla efter dom hela tiden och ville inte alls hämta den tråkiga posten längre. Men vi fick ju som sagt ett par tre tagningar på det i alla fall - så det kanske räcker till att klippa ihop nåt bra.

Annars fick hon söka/apportera fågelvinge som jag gömde inne + lite närbilder på henne innan vi gick ut.

Ute blev det mer filmning av glad cockersvans, hennes mjuka långa öron och silkeslena päls, närbilder på henne mm. Ja, bilder för att presentera cockern Toya helt enkelt. Sen lite mer söka/apportera. Tog hennes stora favorit kanindummyn den här gången.

Kanindummy 1000 gr
Kanindummy - roligaste leksaken ever!!!

Hon ÄLSKAR den dummyn - och jag har aldrig testat henne med den ute tidigare, så jag var lite fundersam över om hon skulle komma tillbaka till mig med den eller om hon skulle sticka iväg för att få ha den för sig själv. Men det gick bara fint. Hon var superduktigt och apporterade kaninen och kom tillbaka till matte med den på en gång. Så himla duktig tjej.

Så allt gick alltså bara bra och efter cirka en timme var fotografen glad och nöjd med det hon "levererat".

Sen blir inspelningarna i studion tillsammans med barnen i juni. Blev först lite ledsen i ögat när jag hörde att det inte blir Claudia som programledare den här gången - men sen när jag fick veta vem det blir istället så blev jag lite gladare igen. Blir nog jättebra den här gången också =)

Å en leonberger kommer det så klart att vara med den här omgången också. Och vem det blir...

...får ni väl veta så småningom ;-)

ToyaKOMMENTARER

Anne:
Skönt att det gick bra och att matte är nöjd. Hoppas hon blir vald också i programmet.


söndag, 18 april 2010   

Rubus dotter Ruby

Rubus dotter LCA Ch Blizzmajazz Soul of Rubus "Ruby" som blir 12 år nu den 26 april var på USAs leonbergerspecial i Sacramento, California nu i helgen.
Hon tävlade mot tre andra veteraner som var sju och åtta år. Maria Kerekes dömde och Ruby vann klassen =)

Enligt Rubys uppfödare Jenny Bergdahl, som var på plats, hade Ruby helt fantastiska rörelser för sin ålder och hon var i fantastiskt fint skick.
Ruby jobbar som servicehund än idag, hälsar på hos gamlingar och hjälper till =)

Stort stort grattis till Rubys ägare Keri Campbell och till Jenny Bergdahl som alltså är stolt uppfödare till denna fina hund.

LCA Ch Blizzmajazz Soul of Rubus "Ruby"
född 1998-04-26
e: Remröd's Vita Rubus Fruticosus
u: Lejonlufs Barbarozza von Garten

Blizzmajazz Soul of Rubus, Ruby

Blizzmajazz Soul of Rubus, Ruby

Blizzmajazz Soul of Rubus, Ruby
Foton: Jenny Bergdahl


KOMMENTARER

Sandra:
Helt fantastiskt!! Vilken primmadonna:)


måndag, 5 april 2010   

Bloody bitches!


Börjar bli väldigt less nu...

på att ha löptikar i huset :-(

Gah! Varför kan dom inte synka ihop sig och löpa samtidigt dom bitcharna!

Först ut var ju Perla i slutet på januari. Fint, tänkte jag. Då drar hon igång dom andra också eftersom det faktiskt var dags för åtminstone DD och Tina att löpa då också.

Men icke, sa Nicke.

Det dröjde flera veckor efter att Perla åkt hem innan Tina äntligen kom igång med sitt löp. Men DD ville inte hänga på (även fast dom löpte tillsammans förra gången - för 8 månader sedan). Först när Tina var i slutet på sitt löp kom DD igång.

Å så nu då.... DD har strax löpt klart. Jaha, å vem behagar att sätta igång med att löpa då om inte Toyan.

Upptäckte idag att hon blödde.

Suck! Å himla bra tajmat av henne föresten. Det innebär att hon kommer att vara i höglöp precis lagom till SVT kommer hit och ska spela in med henne. Suck igen!

Åååå varför kan dom inte bara synka ihop sig? Känns som jag haft det blodigt och löpigt hela det här året. Såååå himla utdraget och tradigt.

Men om man ska försöka vara positiv så är det ju skönt att dom gör bort löpen nu - innan alla aktiviteter drar igång på allvar. Det enda vi missar nu är ju cockerpromenaderna och inomhusträningen på Forslunda. Nog så trist visserligen - men det är ju ändå skönt att veta att man kan anmäla sig till kurser å sånt till sommaren utan att riskera att dom ska börja löpa.

Bloody bitches!


KOMMENTARER

Margaretha:
Känner igen det. Här har det inte heller varit någon ordning på löpen det sista året. Dom som alltid har varit synkade. Lägg till en "tokig" hane så är kaoset totalt.


Jenny:
Du kan få låna Estrella, oavsett vem som löper av dom tre så ser jag ytterst sällan ngt blod ngnstans. Estrella är blodstädare! Här har två synkat sig nu, hoppas på att den tredje hänger med nästa gång =)


Lisa och cockrarn:
Ja det är nackdelen med tikar :)


söndag, 4 april 2010   

Shit, vilken sörja!

Vilken jäkla skitpromenad det blev idag. Jag som såg fram emot en underbar vinterpromenad i strålande solsken med gnistrande ren och vit snö.

Ack, ack, ack...

Vet inte HUR jag tänkte. OM jag tänkte över huvud taget :-(

PLEEEEEASE.... jag vill ha tillbaka VINTERN!!!!!!!!!

Sliter mitt hår


Geggig skogspromenad

Geggväg

Toya
Skitig... men vacker ändå
Toya har i alla fall hittat lite ren och fin snö att posera på


DD tunga
Vidrigt varmt var det åxå.... vilket DD här intygar

Krokus
Även om det fortfarande är meterhöga snödrivor så har det börjat tina så pass intill husväggarna så att krokusen vågar titta fram

tisdag, 30 mars 2010   

Miss LaToya, nya tv-stjärnan


Nu ska även Toya bli tv-stjärna. Precis som DD.

Dom ringde nämligen från SVT idag och frågade om inte någon av mina cockrar kunde vara med i nästa omgång av Bulldogg. Och javisst, svarade jag. Toyan kan kanske vara med.

Även om det skulle vara ett säkrare kort att ställa upp med lugna och sansade Tina som ÄLSKAR att träna och lära sig nya saker - så tror jag, eller vet jag, att Toya kommer att klara pressen betydligt mycket bättre än Tina. Toya är ju den vilda, coola och självsäkra bruden. Medans Tina är den försiktiga och blyga.

Inte för att inte Toya också tycker det är kul att få göra saker... och hon är också jätteduktig. Men hon är så mycket "slamsigare" och fartigare. Så hon hinner typ testa 100 rörelser när jag försöker klicka in henne på något nytt. Liiite svårt att hinna med att klicka på just det beteende jag vill åt då. Hmmm....

Men ändå... det var inte ens något att fundera över vem utav dom jag skulle ställa upp med i TV-programmet.

Så vi får väl se hur det kommer att gå med virvelvinden Miss LaToya. Jag får väl försöka styra det till att hon får göra spår-, sök- och apporteringsövningar. För DET är hon ju helt suverän på.

Vi bokade in att dom kommer hit och gör "hemma-hos reportaget" med henne den 19:e april. Sen blir inspelningarna i TV-studion med barnen i början av juni - och sedan inspelning av dejterna med dom hundar som blir utvalda till hösten.

Toya


KOMMENTARER

Jenny:
Spännande =)


Sandra:
Vilket kändisgäng:)


Maria Trixie Xtra:
Oj här händer det mycket! Va kul! Hoppas verkligen barnen väljer cocker spaniel-bästa rasen i världen;)


torsdag, 25 mars 2010   

Förtjänsttecken i VBKK

Blev idag på Västerbottens Kennelklubbs årsmöte tilldelad förtjänsttecken för mitt arbete i föreningen.

Årsmötet gick av stapeln i Lövånger som ligger ungefär 8-9 från Umeå - men eftersom det dessutom var snöoväder så for jag aldrig dit för att motta min utmärkelse.

Och ska jag vara ärlig var jag mest bara glad över att slippa vara där. Tycker inte det är så där jättekul med "sånt där" - det är mest bara pinsamt. Eller... visst blir man lite glad och stolt över att få ett förtjänsttecken - över att bli uppmärksammad över att man jobbat åt en förening i många år. Men nej... nog är jag mest glad över att jag slapp var där ändå :-0

Min tid i VBKK är ändå helt över nu då jag avgår som webmaster och jag kommer därmed inte att han några uppdrag kvar åt dom. Känns väldigt skönt faktiskt.

Ska nu ägna min tid åt en annan klubb istället. Känns mer inspirerande och roligare :-)

tisdag, 23 mars 2010   

Strålande väder

Strålande härligt väder idag så jag var bara tvungen att ta med kameran på lunch-promenaden.

Lite väl varmt bara tyckte DD... och själv är jag väldigt splittrad över vad jag ska tycka.

Visst är de skönt när solen värmer och man slipper ha mössa och handskar på sig när man går ut, men jag känner inte att jag "är klar" med snön ännu - så jag får lite ångest över att den ska försvinna. Vill ju så gärna ha vinter ett liiiiitet tag till i alla fall. Det är ju så underbart med vinter och snö!

DD

DD

DD

DD bakom Tina

Bustjejer
Bustjejerna har kul tillsammans

Tina o DD
Tina och DD

Toya o DD
Toya och DD

Mycket snö
Snöhögarna når ända upp till andra våningen. Man kan ju lätt tro att dom inte kommer att smälta bort förrns till midsommar. Typ. Men vi får väl se...

söndag, 21 mars 2010   

Vindelälvsdraget


Åkte till Vännäsby för att kika på när Vindelälvsdraget gick i mål efter 4 dagars kämpande utefter Vindelälven.

Det var ett helt suveränt strålande väder dagen till ära - till skillnad från de tidigare dagarna då hundar och förare fått slita hårt i snöoväder och kyla.

Men idag var det alltså soligt och varmt så vi var där i flera timmar och minglade runt bland mina gamla funktionärskompisar.... och alla dom man känner som åker draget förstås.

Sen när alla kommit i mål gick jag en promenad längst spåret så att tjejerna fick springa av sig lite - till framför allt Toyas stora lycka. Hon har ju så otroligt mycket spring i sina små ben - och nu hade dom ju fått vara kopplade och stilla i flera timmar. Så hon flööög fram i spåret.... inspirerad av draghundarna hon sett under dagen kanske :-O

Vindelälvsdraget

Vindelälvsdraget

Vindelälvsdraget

lördag, 20 mars 2010   

Skoterpreparerade vinterstigar


I Stadsliden-skogen finns superfina promenadstigar som kommunen kör upp med skoter på vintrarna åt oss hundägare och andra som gillar att vandra i skogen även vintertid. Helt suveränt tycker jag och det är så mysigt att gå där.

Umeå Kommun brukar inte vara oss hundägare så tillmötesgående i vanliga fall. Men för detta är det bara att buga och tacka och säga Tusen tack Umeå Kommun!!!


klicka på bilden för en stor karta i pdf-format

Vinterstigar i Stadsliden

Vinterstigar i Stadsliden

Vinterstigar i Stadsliden

Vinterstigar i Stadsliden

måndag, 8 mars 2010   

Dax för Bulldogg

Bulldogg

Nu kan man se det första programmet av "Bulldog" på Svt Play! Programmet har premiär nu på söndag den 14:e mars i Svt Barn klockan 18:30

DD kommer att vara med i avsnitt 8 som sänds den 2:a maj klockan 18.30 med repris 9:e maj kl 15.00

fredag, 5 mars 2010   

The Buddy Holly Musical


Rock'n'roll för hela slanten var det i kväll då jag och Benita var till Umeå Arena och såg musikalen Buddy Holly.

Buddy spelas av Brolle som med hjälp av ett 10-mannaband på scenen river av gamla hits samtidigt som vi får tar del av berättelsen om Buddy Hollys liv.

Det var en häftig upplevelse och jag gillade musikalen skarpt!

Den underbara kvällen avslutade vi med mumsig ostbricka och Let's Dance (inspelat) hemma i tv-soffan med voffsen =)

Lycklig :-)fredag, 5 mars 2010   

Hemfärd

Typiskt. Idag var det förstås strålande solsken från en klarblå himmel. Varför kunde det inte ha varit sånt här väder igår???

Nåja, det var ju iofs skönt att det var bra väder och bra väglag att köra i också. Men ändå...

Anne hade en del möbler som hon skulle ha med sig hem till Sundsvall - så vi hyrde ett släp från OK som vi lastade på morgonen innan vi påbörjade resan hemåt.

Vädret var som sagt strålande så vägarna var torra och fina - om än något isiga stundtals efter E10:an. Men det gick bra - även med släpet på släp - och vi var hemma i Umeå vid halv fem ungefär (men Anne fortsatte till Sundsvall efter en snabbfika hos mig).

Anne kör
Anne körde första sträckan

Bilen med släpet
Vår lånade bil och hyrsläp

På väg hemåt
Vackert värre efter E10:an

På väg hemåt
Fint väglag

onsdag, 3 mars 2010   

Besteg Luossavaara


I dag gjorde jag och hundarna en liten utflykt upp på Luossavaara. Vi gick ett skoterspår som ledde upp till toppen av berget. Det var en rätt blåsig dag - och ju högre upp vi kom desto blåsigare blev det så klart. Högst upp var det rena stormen och spåret hade blåst igen så vi fick verkligen pulsa och kämpa oss fram sista biten.

Tyvärr var det även mulet så bilderna blev ganska dassiga. Himla synd att vi inte kunde fått ha sol däruppe när vi väl kämpat oss hela vägen dit upp. Men, men... det blev några bilder ändå. Man måste ju passa på. Inte var dag man befinner sig uppe på toppen av Luossavaara i Kiruna.

Hundarna tyckte i alla fall att det var härligt där uppe och de såg verkligen ut att njuta av fulla muggar. Ja, jag tyckte också att det var rätt mysigt. Fick liksom lite fjällkänsla i magen :-o

DD, Toya och Tina på Luossavaara
DD, Toya och Tina på Luossavaara

DD

Toya Tina bus

Snart uppe på toppen
Snart uppe på toppen av Luossavaara

Storm på Luossavaara

Storm på Luossavaara

Storm på Luossavaara

Tina och Toya

Toya_1397

Tina och Toya

DD på Luossavaara

DD
Det snöade inte - men det stormade så rejält att snön yrde och hundarna såg ut så här efter bara en liten kort stund där uppe på toppen

DD (Toya)

Stormvindar på toppen

DD i stormen

Storm på Luossavaara

DD

Toya

Toya

Luossavaara

Tjejerna på Luossavaara

Luossavaara

Toya

Toya

Toya

DD

Toya

DD


KOMMENTARER

Kristina:
Häftiga bilder det blev och man riktigt se hur det blåser, brrr=)


Maria Trixie Xtra:
Härligt! Känns som att bilderna likväl kunde vara tagna i Happis-med tamke på blåsten.. Fantastisk iskall känsla du förmedlar i bilderna!


tisdag, 2 mars 2010   

Utsikt över fjällen

Några utsiktsbilder från balkongen i mammas nya lägenhet i Kiruna - tagna lite olika tider på dygnet.

Utsikt från balkongen
På morgonen vid 9-tiden

Utsikt från balkongen
Sex-tiden på kvällen

Utsikt från balkongen
Sex-tiden på kvällen

Utsikt från balkongen
Strax efter klockan 7 på kvällen

Utsikt från balkongen
Vid åtta-tiden (kvällen)

Utsikt från balkongen
Klockan 21:24

Vy

måndag, 1 mars 2010   

Flytten i Kiruna

Var nog så chockad över hur det såg ut i lägenheten med alla möbler och kartonger att jag inte hade en tanke på att fota eländet förrän nu, efter flera dagars arbete från morgon till kväll med att möblera och packa upp.

Här är som sagt massor av kartonger och säckar redan upplockade och tömda.

Flyttkartonger

Men det är en jättefin lägenhet ma har fått i alla fall. Den ligger ganska centralt i stan på sjunde våningen med utsikt över Kebnekajsemassiven och fjället. Här syns lite av den fina utsikten i köket. Men fler bilder på utsikten kommer senare.

Anne i köket
Anne i köket i mammas nya lägenhet i Kiruna

Mamma och Anne
Mamma och Anne

Vackra snöiga träd
Hade tyvärr inte riktigt tid att fota dom första dagarna då det var så här vansinnigt vackert ute. Men jag hade lilla fick-kamerna med på en av hundpromenaderna i alla fall.

Vackert snöträd
Finns det något som är vackrare än vit, mjuk underbar snö?

fredag, 26 februari 2010   

Till Kiruna - och DD 6 år

Anne kom hit i går kväll så att vi kunde starta på vår resa upp till Kiruna så fort som möjligt på morgonen idag. Tror vi kom oss iväg vid halv åtta ungefär i en bil som A lånat av en kompis i Sundsvall (Annes är för liten för att rymma hundarna - och min har i princip ingen värme att tala om).

Vi ska alltså upp till Kiruna för att hjälpa vår mamma att flytta från huset till en lägenhet.

Resan upp gick bara bra. Vi turades om att köra och både väder och väglag var bra - så vi hann fram innan det blev mörkt. Skönt.

For först till huset där vi hämtade upp mamma och tog med oss lite grejer i bilen och for till lägenheten. I princip var allt redan kört till lägenheten - så det var bara diverse småplock kvar i huset.

Men vi fick oss en smärre chock när vi kom till lägenheten där alla möbler och kartonger i princip bara var inslängda. Vi tog oss knappt in.

Hjälp, var första tanken. Vi vänder och far hem igen :-/


... och mitt i all denna röra kom jag på att DD fyllde ju faktiskt år idag =)


flake Grattis DD på 6-årsdagen flake

Foto: Lelin

Skjaergaardens Diamond to Lelionaz, DD
6 år den 26:e februari 2010


DD

Mamma CC skickar födelsedagshälningar till sin dotter DD
Mamma CC

tisdag, 23 februari 2010   

Tv-stjärna

Kolla in tv-stjärnan DD =)KOMMENTARER

Pirre:
Åå vad duktig.. =) Du har väl inte glömt autografen, haha..


Odin og Oscar :
Jeg tror vi har kanalen og skal følge med. Kjempedyktig ekvipasje dere er. Og slik fin reklame for leonbergeren.


Pia:
Vilken underbar stjärna! så duktig och härlig...


söndag, 21 februari 2010   

Brrr ? svinkallt!


Kyligt väder

Vi ställde in dagens cockerpromenad också eftersom det är så grinigt väder. Visserligen måste ju hundarna ut ändå - men man kanske inte går några riktiga långpromenader utan nöjer sig med lite kortare svängar när det är så här kallt.

Sen får vi försöka roa oss inomhus istället. Eller bara ta det lugnt. Det är väl kanske inte helt fel att göra det ibland också.

Toya har i alla fall hittat en ny favoritplats. Uppe på fotöljens ryggstöd!!
Hon kom på att det var ett bra ställe för en cocker efter att soffan stod i köket under renoveringen. Sen dess har hon fortsatt att klättra omkring på ryggstöden i soffa och fotölj. Men helst fotöljen. Där kan hon sitta och kika ut genom fönstret... eller ligga och sova.

Mattes tokfia =)

Toya ligger på soffans ryggstöd

Toya ligger på soffans ryggstöd

Toya ligger på soffans ryggstöd
Sötaste hjärtat ? ? ?


KOMMENTARER

Marlene:
Hon är bara för söt.
Läckra gardiner.


Anne:
Tokfian tror visst att hon är en katt!? Snygga gardiner i bakgrunden!


Johanna :
Vad söt hon är .


Maria:
Trixie älskar att sitta i fönstret precis som en katt, helst hos föräldrarna där hon spanar på fåglarna i fågelbordet...


söndag, 14 februari 2010   

Underbar helg

Åååå vilken underbart härlig helg det här har varit. Strålande, värmande sol från en klarblå himmel och lagom många minusgrader hela helgen.

Låter bilderna tala för sig själv...

OBS... mååånga bilder blev det ;-)

Tina, DD och Toya snöhög

DD

Tina, Toya och DD

Toya med DD i bakgrunden

Toya

Tina springer

Bus

Bus

Bus

Bus

Toya spring

Toya spring

Toya spring

Sötaste Toyan

Finaste DD'n

FinaTina

FinaTina

Tina ögonfransar
Spana in ögonfransarna hennes :-o

DD och Toya

Tina, DD och Toya på snöhögen

Snöig Tina

Snöig Tina


KOMMENTARER

Jenny:
Många fina bilder men vilka konstiga hjärtmoln ni har där uppe i Norrland =)


Kristina:
Helt underbara bilder, kan ju bara hålla med Jenny=) Och det gäller molnen oxå=))
------------
Svar: Ja ni ser... Norrland ÄR fantastiskt - t.o.m. hjärtmoln finns det här ;-)


Sandra:
Jättefina bilder, vilka fotomodeller till hundar:)


Maria Trixie Xtra:
Sockercockrar :)


Pia:
Underbara vinterbilder! Så härliga hundar.


onsdag, 10 februari 2010   

Snart dax =)


På söndag vecka 10 börjar det. Alltså den 14 mars.

Dejta din drömhund med Claudia Galli »

Eftersom programmet spelas in här i Umeå så är ju alla deltagande hundar från Umeå med omnejd - så man känner ju (eller känner till) många av dom.

Ska bli så himla roligt att se allihopa.

Och produktionen är redan så himla nöjda med programmet att dom redan planerar att spela in en omgång till till sommaren =)

söndag, 7 februari 2010   

Cockerprom och årsmöte

Idag var vi på cockerpromenad i I20-skogen i ett helt underbart strålande vinterväder. Vi gick i drygt en och en halv timme - och sen fick vi bråttom att köra hem våra blöta, trötta vovvar för att hinna till cockerklubbens årsmötet som började klockan 13:00. Men vi hann även om det var på håret.

Vi började årsmötet med att fika vilket passade perfekt speciellt för oss som varit ute på promenaden. Sen förlöpte själva årsmötet snabbt och smärtfritt och vi bestämde även datum för trimkurs (inklusive en specialare för oss som inte längre är nybörjare), viltspårsmästerskapet och cockershowen. Datumen kommer väl ut på cockerklubbens hemsida inom kort.

söndag, 31 januari 2010   

Inomhusträning


Så här under vintertiden blir det rätt mycket träning inomhus istället för utomhus.

Visserligen har SSRK inomhusträning på Forslunda varje söndag - men tiden är mellan klockan 20:15 - 22:30. Liite för sent för en kvällstrött människa som jag. Så även om jag varje vecka tänker att jag ska ta och fara dit... så när det kommer till kritan och man sitter där på söndagkvällen - inte sjutton orkar jag ge mig iväg på någon träning inte.

Nä, så det blir som sagt rätt mycket träning här hemma i köket istället. Men det går bra det med. Det finns massor att göra även på en sån lite yta. Tina till exempel har under vintern blivit helt suverän på klickerträning. Hon har verkligen fattat vad det går ut på och hon tycker det är superkul. Så med henne kör jag rätt mycket freestyleövningar just nu.

Toya däremot är lite för flamsig för klickern för tillfället. Det blir lite svårt att hinna klicka för rätt beteende när hon på några millisekunder hinner göra tusen saker på en enda gång. Hon blir så himla ivrig. Men jag tränar mycket tålamod, stadga och apportering med henne - och apporteringen går utmärkt - men de övriga är det lite si och så med. Men hon är ju i en lite jobbig ålder just nu med en energi som jag vet inte vad. Det blir nog bättre bara hon får mogna till sig lite.

Häromdagen hade hon förresten bitit av dammsugarsladden... och den satt i uttaget när hon gjorde det. Fattar inte att hon fortfarande lever. Hur klarar dom sig såna gånger? Fattar det som sagt inte. Men man blir helt svimfärdig när man tänker på vad som kunde ha hänt. Huga. Och inte är det första gången hon biter av en elsladd och klarar sig. Hon kanske innerst inne är en katt som har sju liv? För hon beter sig rätt mycket som en katt också så som hon klänger omkring på möblerna här hemma. Och ett av favoritställena just nu är att sitta/ligga på ryggstödet på fotöljen. Precis som en katt.

Men som sagt... duktig på att apportera är hon i alla fall. Å hon vet precis hur hon ska göra för att linda sin matte runt lillfingret... för vem kan motstå den cockerspanielsblick man får då hon kommer och klättrar upp i famnen och lägger tassen runt halsen och är bara såååååååå himla söt och go?

Toya apporttränar

torsdag, 28 januari 2010   

Herre på täppan


Hundarna älskar att vara ute och leka "herre på täppan" i dom gigantiska snöhögar som vi har nu. Livet är allt bra störtskönt :-D

Snöhög

Snöhög

DD snöhög

torsdag, 28 januari 2010   

Snöstorm

Så här såg det ut på morgonprommisen i dag... snö, snö och åter snö... och snö i stora drivor eftersom det stormat och snöat hela natten!

Och dom hade inte hunnit ploga den tid vi var ute på morgonen... så det blev till att pulsa sig fram genom drivorna. Jag först för att bana väg åt hundarna. På vissa ställen fick jag pulsa i snö upp till låren!

Men jag älskar det. Tycker det är störtmysigt :-D

Det här är vinter med stort V. Det är så här ska det vara på vintern. Snö och kallt.
Mmmmm.... me like!

Många skriver på facebook och i sina bloggar och klagar på vintern och önskar att det ska bli vår och sommar. Konstiga människor. Är det bara jag som älskar den här årstiden? Jag hoppas att vi ska få ha kvar vintern länge än - den har ju knappt börjat - så våren får gärna dröja länge än vad mig anbelangar =)

Snöstorm


KOMMENTARER

Lena SH:
Vinter o snö är alldeles alldeles Uuuuunderbart.. Nästan bättre än en bal på slottet Jag tycker vi bestämmer att våren får komma någon gång i vår... Till dess ska vi njuta av snön :-)
------------
Svar: Härligt att höra att jag inte är ensam,
... och jätteroligt att höra av dig Lena - det var länge sen sist =)


MariaTrixie Xtra:
Jag sällar mig till dem konstiga människorna jag :)


Lisa och cockrarn:
Jag håller på ditt lag, älskar vintern!


söndag, 24 januari 2010   

Nytt vardagsrum


Snabba ryck. Mitt nya vardagsrum är redan klart. Helgen har jag ägnat åt att så smått börja flytta in dit igen... samt att städa, städa och städa. Himmel så mycket fint byggdamm det blir överallt.... i hela lägenheten... i alla skrymslen och vrår...

Nåja... städningen till trots är mitt humör ändå på topp. Är så himla lycklig över att ha fått så fräscht vardagsrum. Det var så himla slitet och sunkigt innan - så det är så vansinnigt skönt att den här renoveringen som jag gått och funderat på i så många år äntligen har blivit gjord.

Och vansinnigt nöjd är jag också över att jag beslutade mig för att leja bort jobbet. Tidigare har jag ju alltid gjort all renovering själv - har aldrig anlitat någon för att göra något. Men nu kände jag att jag bara inte orkade sätta igång med ett sånt stort projekt som vardagsrummet var. Å glad är jag som sagt för det. Nu blev det snyggt och proffsigt gjort på bara en vecka. Hade jag gjort det själv hade jag nog fått hålla på typ till i höst eller nåt sånt :-o

Nu återstår bara lite inredningsdetaljer å sånt småpyssel innan det blir helt klart. Ett nytt vardagsrumsbord måste jag också köpa eftersom jag slängde det jag hade. Å en ny lampa... å nått nytt kul att ha på väggarna... å nya gardiner... å....

Vardagsrum efter renovering
efter

Vardagsrum efter renovering
efter

Vardagsrum före renovering
före

Vardagsrum före renovering
före


KOMMENTARER

Jenny:
Ser nästan större ut =) Fint golv! Fast du måst eju ha din fina tavla (ditt foto) där såklart!
------------
Svar: Ja, jag är väldigt nöjd med golvet. I övrigt är det ju inget "häftigt" nytt precis. Lite småtrist kanske. Men min baktanke med tapetvalet var att jag skulle kunna använda väggarna som fotobakgrund :-)


Johanna :
Hej det blev jättebra ,vi håller på att fixa i vardagsrummet med det blir vita väggar med 2 st turkosa fondväggar.
Enos och Alvin har börjat äta klass färskfoder så snart är dom fina i hullet .Ha det <3/Johanna och Grabbarna


sus y:
fiiiiiiiiiint=)!


maria:
tjusigt!


Anne och Björn:
Snyggt! Vi förstår att du är nöjd med resultatet.


lördag, 16 januari 2010   

Compact Living och lätt kaos


Håller på att renovera vardagsrummet. Det innebär att jag varit tvungen att flytta ut alla möbler därifrån och placerat dom någon annanstans. Det i sin tur innebär att det är lite lätt trång om saligheten i dom rum som för tillfället går att använda. Samtidigt som jag fått hit Perla eftersom hon löper.

Så jag, två lejon och två cockrar lever ett intensivt compact living just nu. Lite lätt stökigt med andra ord... men samtidigt ganska mysigt.

Vad sägs om mitt kombinerade kök/vardasrum? Visst ser det väl mysigt ut?

Kombinerat kök/vardagsrum
...och Perla är lite för tung i gumpen för Cockrarnas bädd :-D

Jag gör alltså en total "makeover" i vardagsrummet. Det blir nya tapeter, nytt golv, nya lister, taket målas, elementet målas, fönsterkarmarna målas, balkongdörr slipas och målas, bort med dörrtrösklarna och slutligen bort med dörrkarmarna som istället ska ersättas med lister.

Lite att göra alltså :-o

Vardagsrumsrenovering

Vardagsrumsrenovering

Vardagsrumsrenovering


KOMMENTARER

Sandra:
Det kommer säkert att bli jättesnyggt när det blir klart:) O vovvarna ser ut att ha det väldigt bekvämt med full uppsikt över vad som vankas i köket o visas på tv:n:)


Marlene:
Tack min ängel som tar hand om Perla när vi håller på att flytta trots att du står i renovering av ditt vardagsrum. Det finns bara en som du! Vi är så tacksamma för din hjälp! Största kramen till dig
------------
Svar: Perla smälter in så fint här i min flock så det är egentligen inget problem alls... bara kul att ha henne här.


Maria Trixie Xtra:
Det måste vara cocker-lycka med en soffa i köket :)
------------
Svar: Ja, det var definitivt en Toya-lycka. Hon klättrade omkring som en katt där på ryggstödet där hon hade utkik över spis och diskbänk. Ibland la hon sig där uppe också... eller så satt hon på armstödet och kikade ut genom köksfönstret. Perfekt, sa Toyan =)


Jenny:
Haha, vilken tokig bild, hur i tusan fick du in både soffa och tv i ditt lilla kök?? Tur det inte var en 50 tums tv =) Hundarna måste tyckt att du var skogstokig!
------------
Svar: Ja, jag var ju tvungen att ta ett foto som bevis på att det gick =) Men sen har jag ju ett nytt köksbord sen du var här sist som är mycket mindre än det gamla.


söndag, 10 januari 2010   

Cockerpromenad

Den här gången tog vi Cockerpromenaden på ett annat ställe eftersom det var draget skidspår borta vid I20-hunddagiset där vi brukar gå i vanliga fall.

Vi höll oss fortfarande till I20-skogen men den här gången lite längre bort utefter Ersmarksvägen.

Polisen hade nykterhetskontroll efter vägen och jag lyckades med att få blåsa två gånger inom typ 5-10 minuter :-D

Jag blev alltså stoppad och fick blåsa på vägen ut... men så insåg jag att jag kört för långt, så jag stannade på Macken och inväntade Eva och Helen. Å när vi sen körde tillbaka en bit efter Ersmarksvägen så blev vi stoppade och fick blåsa alla tre.

Jag fick dock grönt ljus båda gångerna :-)))

I alla fall så var det jättefint att gå på det här nya stället. Där fanns både upp-plogade vägar man kunde ta - samt även upptrampade stigar. Så vi fick en rejäl och härligt promenad den här gången.

Jättetrevligt. Vi träffas på samma ställe nästa gång om två veckor. Alltså den 24 januari.

Cockerprom i I20-skogen

Toya

DD
DD tyckte det var i varmaste laget

söndag, 3 januari 2010   

Cockerpromenad


Var på årets första cockerpromenad idag. Men det var lite besvärligt pga all snö. Det är ju inte plogat där vi brukar gå (I20-skogen) - så det var bara en smal lätt upptrampad stig vi hade att hålla oss till... och dessutom hade dom dragit skidspår efter att vi gått bara en kortare bit - så då var det bara att vända och traska samma smala stig tillbaka igen.

Men vi gör ett nytt försök redan nästa helg (den 10/1) på ett annat ställe i I20-skogen. Då träffas vi på Statoil Ersboda klocksn 11:00 och så lotsar Eva oss vidare till ett ställe där det förhoppningsvis är plogat men ändå lugnt så vi kan ha hundarna lösa utan att störa någon.KOMMENTARER

Lisa och cockrarn:
Är det cockerpromenad nu på söndag? den 17 alltså? Då hade det varit roligt att komma. Har dock aldrig vart vid hunddagiset tik..
------------
Svar: Nej, cockerpromenaden är söndagar ojämna veckor. Alltså den 24/1 nästa gång. Vi har bytt plats eftersom det är skidspår där vi brukar gå vid hunddagiset. Men Eva skulle skriva vägbeskrivning på cockerklubbens hemsida... så kika där och så kommer du nästa gång.


lördag, 2 januari 2010   

Massor av underbar härlig pudersnö


Å vad jag älskar när det är så här mycket nysnö som är mjuk och vacker och bara helt underbar. Jag blir helt varm inombords och lycklig som en barnunge. Kan vara ute precis huuur länge som helst. Och att se hur glada och lyckliga hundarna är gör ju värmen inombords ännu hetare. Tror jag kokar bort av lycka snart :-P
DD och Tina

DD, Tina och Toya, Nydala

DD, Tina och Toya vid Nydala

Snöigt

Snöigt

Snöigt

Snöigt

Snöigt

DD

DD

DD

fredag, 1 januari 2010   

God fortsättning

Ååå vilken underbar julhelg det har varit!

Jag har varit ute på långa, härliga promenader mååååånga timmar varje dag. Kan liksom inte få nog. Det är så vacker och mysigt och jag bara NJUTER!!!
Hinner knappt komma in så börjar jag fundera över vart vi ska gå nästa promenad :-)

Och ska jag sammanfatta året som varit så har det varit ett av dom bättre åren på länge. Lite tråkigheter i början på året då Exo (Lelionaz Ursus Ponica Exotica) fick somna in. Men glädjen blev desto större då vi även trodde att Fonzie (Lelionaz Ursus Ponica Fabulous) skulle gå samma väg och han återhämtade sig och blev som valp på nytt (och han är fortfarande frisk och pigg till vår stora glädje).

Men bäst av allt var ju att jag fick hem världens underbaraste lilla cockervalp i januari,
Westerner Flowing Tide "Toya".
Det blev kärlek vid första ögonkastet och hon tog genast mitt hjärta i besittning. Finare liten tjej finns inte att få!

Hundarna har också fått vara friska och de enda veterinärbesök vi behövt göra är för vaccinering och röntgen. Tina röntgades i början på året och Toya nu i slutet. Båda med fria, friska höftleder. Skönt!

Nu ser jag fram emot ett lika fint 2010... framförallt att hundarna får fortsätta vara friska. Men jag har även lite spännande saker på G - och OM det går som planerat kommer det att bli nå't helt fantastiskt!

God fortsättning på det nya året!!!

Snölandksap