2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Blogg 2011


lördag, 31 december 2011   


flake Gott Nytt År!flake

Happy New Year

lördag, 31 december 2011   

What a shitty year!

Shitty year
WHAT A SHITTY YEAR! HOPE 2012 IS BETTER!

Ja, 2011 har väl inte varit något höjdarår precis....

fredag, 30 december 2011   

Äntligen minusgrader och snö

äntligen en dag med riktig vinter!!!

Några centimeter snö och minus sju grader och genast blir livet lite ljusare och roligare... tycker både jag och hundarna.

Hoppas nu bara att det får förbli så här och att vi får ha minusgrader ända fram till midsommar.

Typ...

Äntligen vinter Toya

Äntligen vinter

Äntligen vinter

DD

Äntligen vinter

Äntligen vinter

fredag, 30 december 2011   

Tack Foderbilen

Tack Foderbilen för ännu en snabb leverans ända till dörren. Min rygg är oändligt tacksam!!!

Denna gång slapp jag själv släpa på dessa 54 kilo foder.

Bara några klick på hemsidan... och några dagar senare står det där utan för ytterdörren. Kan det bli suveränare?

I love them =)

Foderbilen

måndag, 26 december 2011   

Stormen Dagmar

Visst har det varit blåsigt idag... men någon Dagmar har jag då inte sett till här i Umeå.

Tack och lov verkar det som att hon stannade i Västernorrland där det däremot var betydligt värre. Vid Höga kusten bron till exempel uppmättes vindstyrkor på 41 meter per sekund. Huga!!!
 
Men varmt är det fortfarande. Plus fem grader idag. Så våra mysiga vinterpromenader kan jag se mig om i stjärnorna efter =(

lördag, 24 december 2011   


flakeGod Jul flake

Merry Christmas Tina
.
Merry Cristmas Toya

lördag, 24 december 2011   

Julafton

Så var det då dags för årets mest hysteriska dag. Det ska pyntas och städas, bakas och lagas mat, handlas julklappar och önskas god jul till höger och vänster. Ja, jag vet ingen annan dag på året som kräver sådana förberedelser och som innebär sådan köphysteri. Helt sjukt!

Själv tillhör jag den lilla unika skaran av människor som inte deltar i denna julhysteri. Nej, sedan många år tillbaka har jag vågat vägra julen!

Jag tackar vänligt men bestämt nej till detta och står istället vid sidan om och tittar på med förundran och tänker på hur sjukt skönt det är att inte "behöva" ta del av denna galenskap. Nåja, var och en blir salig på sitt sätt!

I år har jag dessutom var mer antijulig än vanligt. Har inte plockat fram något juligt över huvudtaget, inte gjort något julgodis, inte köpt någon skinka eller annan julmat. Julkort är nog det enda jag har haft ork att göra i år. Kanske beror det på att jag blir så deprimerad pga den varma snöfattig vinter vi har i år. Det är så trist att jag inte med ord kan beskriva hur jobbigt jag tycker att det är. Se här på bilderna nedan hur det ser ut på självaste julafton!!!

Visserligen var det typ en halv minusgrad idag och solsken.... dvs inget regn (igår var det +3 och regn hela dagen). Så man får väl försöka vara glad över det lilla.

Men nu ska jag sluta klaga och försöka bli lite positiv... jag har ju ändock tre underbara solstrålar som alltid sprider glädje och lycka omkring sig. Snön kommer nog snart den också ska ni se ♥

Gräsmattan utanför huset
Inte mycket till snö denna julen :-(

Nydala
Lite vinterkänsla dock på Nydalas is =)

Nydala

Nydala

Nydala

Nydala bäcken
Men bäcken var helt öppen

Nydala bäcken

Nydala skogen
NydalaskogenKOMMENTARER

Sandra:
Vilka himla vackra bilder, även om snön saknas... Men God Jul!!
------------
Svar: Tack Sandra... vi får väl hoppas på att snön kommer snart!!!


fredag, 23 december 2011   

Dan före dopparedan... å regn =(

I går var det minus 10 grader och i alla fall liiite snö på backen... och idag ser det ut så här. Plus 3 grader och regn hela dagen

Fy så less och ledsen jag blir. Hela ledigheten känns meningslös när jag inte kan njuta av långa mysiga promenader i vacker vinterskrud. Finns inget jag önskar mig mer än kallgrader och snö just nu. Snälla, snälla, snälla....

Inte ens min nya leksak, min Samsung Galaxy S II, kan trösta mig nu

 

regn

regn

tisdag, 20 december 2011   

Tyzo här

Var hundvakt åt Tyzo idag. Gick och hämtade honom vid 10-tiden och gick då först en promenad med dom allihop innan vi gick hem hit till oss.

Tyzo är en supergo och mysig kille - men inte så rolig att vara ute och gå med eftersom han drar nå't alldelens förskräckligt. Men som sagt... inne är han hur fin som helst. Han har rätt stor respekt för mina tjejer, även för Toya och Tina. Men det gick bara fint ändå... och ute skulle han och DD till och med busa med varandra =)

Tyzo, DD, Toya och Tina

lördag, 17 december 2011   

Vart är vintern???

Vart tog vintern vägen?

Det är bara plusgrader och regnigt och mulet och grått =(

Snöfattig skog

Vill ha kallgrader och snöööööö. Nuuuuuuuuuu!!!!!

torsdag, 15 december 2011   

Toya on top

Toya on cage
Toya har alltid gillat att ligga högt och OVANPå allting.
Så när jag tog fram tygburen för att dom skulle få en mysig koja att sussa i.... så valde hon naturligtvis att ligga OVANPå buren i stället för inne i den :-o

torsdag, 15 december 2011   

Semester

Har lite för mycket sparad semester som jag är tvungen att ta ut nu innan året tar slut.

Förr kunde vi ha 40 sparade semesterdagar, men nu har dom ändrat så att man bara får ha 35. Och eftersom jag har haft mina max 40 sparade dagar måste jag alltså ta ut fem av dom nu + att jag hade kvar lite av årets semesterdagar också.

Så totalt elva dagar som jag har "för mycket" påbörjar jag från och med idag. återgår till arbetet den 2 januari 2012. Känns lite lyxigt. Hoppas bara att det blir lite kallare och mer snö så att vi kan njuta av ledigheten med långa sköna vinterpromenader!!!

måndag, 12 december 2011   


Snabba växlingar... i vädret minsann.

I morse var det -15 grader. Nu (klockan 19:30) är det +2,3 grader. Säger bara...

skiiiiiiiiiiiit  =(

väderkurva

lördag, 10 december 2011   

Titta det snöar, titta det snöar... ???

Finns nog inget jag blir så barnsligt lycklig av som snö ♥ ♥ ♥

Det är bara så himla underbar att vara ute och promenera när det är snö. Kan vara ute hur länge som helst känns det som.

Idag var det dock på gränsen till att vara för varmt det var precis strax över noll grader. Så det som kom ner från himlen kom ner i form av snö... om än väldigt blöt sådan. Det var också ganska blött på backen. Men som sagt.... det var dock i form av snö. Så det är bara att njuta så länge det varar. Enligt vackertvader.se ska det blir plusgrader och regn nästa vecka. Hoppas innerligt att dom har fel, fel fel!!!

titta det snöar

titta det snöar

titta det snöar

titta det snöar

fredag, 9 december 2011   

Julbord på Sävargården

årets julbord med jobbet intogs på Sävargården. Mysig miljö. Snyggt och fräscht upplagt.

Fiskdelen var helt suveränt god - speciellt sillarna var verkligen super. Det kallskurna och varma var väl sådär. Men jag brukar ju inte äta särskilt mycket av det ändå. Efterrättsbordet var också jättebra. Mycket smågott att välja på. Nöjd med kvällen... och maten. Nu behöver jag inte mer julmat i år...

.... eller ok då - lite mer lax och kanske lite dopp i grytan  :-)

julbord

julbord

julbord

julbord

onsdag, 7 december 2011   

Till Therese med småtjejerna

Var till veterinär Therese med Tina och Toya idag. Tog nytt sköldkörtelprov på Tina (7:e) - och vaccinerade Toya.

Någon veterinärskräck lider då inte dessa tjejer av. Nej, båda två drar och ska snabbt in till kliniken när jag tar ut dom ur bilen. å sen går svansen på dom hela tiden - glada och spralliga precis som cockrar ska vara. När den ena fick vara uppe på bordet inne på undersökningsrummet stod den andra på bakbenen och var avundsjuk och ville dit upp också. Gullungar.

***************************

När jag sen fick resultatet på Tinas blodprov så visade det helt ok värden för första gången. Och hon är fantastiskt pigg och glad nu. Det riktigt spritter i henne av glädje och bus när vi är ute ♥♥♥

Värdena förra gången var:
T4 = 70 nmol/L (bör ligga på 11-50)
TSH = 0,07 uG/L (bör ligga på < 0,45)

och nu:
T4: 32
TSH: 0,44

 

söndag, 4 december 2011   

2:a advent Gammlia julmarknad

Plus tre grader och spöregn var vad jag såg när jag gluttade på persiennerna i morse. Det började ösregna redan i går kväll och det har regna ihållande ända sedan dess.

Trist. Beslöt mig för att ställa in dagens planerade utflykt till Gammlia julmarknad. även om det är stans finaste och bästaste julmarknad är det inte särskilt kul eller juligt att gå omkring där i spöregn.

Meeen.... när klockan närmade sig elva så blev det lite uppehåll så då for vi dit ändå. Men inte fick man någon julstämning där precis. Blött och geggigt och trist. Och jag tyckte det var färre försäljare där i år än vad det brukar vara. Näää.... trist, trist och trist. Gick ett varv runt och sen hämtade jag ut hundarna ur bilen och gick en långpromenad med dom i Gammlia-skogen i stället.

Så här såg det ut på Gammlia julmarknad förra året...

Gammlia julmarknad 2010

... och så här såg det ut i år =(

Gammlia julmarknad 2011

Gammlia julmarknad 2011

onsdag, 30 november 2011   

Tina painted by Irma Van Gog

Lade ut en bild på Tina i facebook när hon fyllde år. Några dagar senare ser jag att Irma Van Gog uppdatera sin status med början på en målning av en cocker. åååå så söt, tänkte jag och kommenterad bilden med:  - wonderful ♥♥♥

Irma är leonbergerägare och jätteduktig på att teckna och måla.
Se några av hennes alster här »

Sen satte jag huvudet på sne och tittade på bilden igen... nämen.... jag tycker mig känna igen den där cockern.... hmmmm.... jomenvisst.... visst är det Tina hon har börjat måla av :-)

Oj, så roligt - vilken överraskning. Se bilden växa fram - och slutresultatet här nedan. Min sötaste Tina blev sååå fin.

Tina by Irma Van Gog

Tina växer fram

söndag, 27 november 2011   

1:a advent

Så här såg det ut i Umeå idag, 1:a advent

1:a advent I20-skogen

Det var -1 grad och nästan helt stiltje. Bilden är tagen i I20-skogen där jag och tjejerna gick en två-timmars promenad tillsammans med Ewa, Assar och Hubbe samt Ulrika, Alex och Vidar.

Mysigt och skönt...
men inte får man någon julstämning precis när det inte finns någon snö =(

Hundarna å jag

torsdag, 24 november 2011   


Grattis min fina Tina (Manaca's Nice As Nine Pence) på 4 års-dagen

♥ ♥ ♥

Tina 4 år

onsdag, 23 november 2011   

Flocken samlad igen

I morse tog Ulrika med sig Toya in till stan på morgonen på väg till jobbet. Så nu är flocken äntligen samlad igen och lyckan är stor hos oss allihop tror jag.

Men det har ändå gått hyfsat bra för tjejerna att vara borta. Jag var mest orolig för att DD skulle vara sur och bitchig mot Troll - men det hade gått hur bra som helst. Hon hade varit så kärvänlig och busig att Troll nästan blivit besvärad :-o

Trodde det skulle gå jättebra med Tina hos Ewa och killarna eftersom hon känner dom så pass bra och alltid blir så glad och sprallig när hon träffar dom. Men där hade det nog varit det största problemet. Tina hade varit ledsen och suttit vid ytterdörren länge och väl och grinat och ylat. Och på natten ville hon inte sova på övervåningen så till slut hade stackars Ewa fått gå ner och lägga sig i soffan med henne så att hon skulle bli lugn. Men sen gick det bättre och bättre. Hon fann sig i situationen och utsåg Lasse till sin nya husse =)

Toya hade väl inte gråtit eller nåt sånt - men hon hade hållit sig på sin kant och varit lite försiktig och tillbakadragen. Men på det stora hela hade det hade gått bra.

Men gissa om dom var trötta idag =)
I vanliga fall när jag kommer hem till lunch brukar dom trängas vid ytterdörren redan när jag öppnar porten i trapphuset. Men idag var det tyst. Det var bara Tina som sömndrucket kom och mötte mig när jag öppnade dörren. Fick gå och leta efter DD och Toya. Hittade dom snarkandes på rygg båda två i varsin bädd. Och inte vaknade dom förrän jag högt ropade på dom =)

Toya hos Ulrika
Toya ser ut att ha haft det bara bra hos Ulrika och pojkarna.

tisdag, 22 november 2011   

SSIS-kurs i Uppsala

Har varit på SSIS-kurs (SQL Server Integration Services), del 1,  i Uppsala måndag - tisdag tillsammans med sex systemutvecklare från SLU Umeå och sex utvecklare från SLU Uppsala.

For hemifrån 05:40 i går morse och sen var det full rulle hela dagen som sen avslutades med middag hos vår nya chef C.

Gissa om jag uppskattade att få komma till det mysiga hotellrummet vid nio-tiden på kvällen =)

Dagen idag började med en underbar hotellfrukost innan vi tog taxi tillbaka till Ultuna och dag 2 på kursen som i dag höll till i patologens lokaler alldelens intill djursjukhuset. Lite kuligt.

Kursen slutade redan 15:30 men vårt flyg hem gick inte förrän 20:30 - så vi minglade omkring på Arlanda några timmar innan vi äntligen fick kliva på planet och åka hem till Umeå. Direkt när jag kom hem satte jag mig i bilen och åkte till Marieberg och hämtade DD - och sen till Ersboda och hämtade Tina. Toya får stanna kvar i Obbola en natt till och kommer hem först i morgon bitti.

Detta var del 1 av kursen. Del 2 kommer att gå av stapeln nästa måndag-tisdag, men då går kursen i Umeå istället och Uppsalaborna får resa upp till oss.

Svava enkelrum
Mitt hotellrum. Myspys =)

Svava utsikt
Utsikten från rummet på hotell Svava. Man ser alltså rakt ner i en matvarubutik  :-o

söndag, 20 november 2011   

Lämnade bort alla hundarna

Ska (i jobbet) fara ner till Uppsala på kurs i morgon och måste därför lämna bort hundarna ett par dagar. Tror det är första gången någonsin jag lämnar bort Tina och Toya. Känns jättejobbigt - även om jag känner mig 100%-igt trygg med dom som har lovat ta hand om dom åt mig.

Så - först gick vi en promenad i I20-skogen tillsammans med Ewa, Assar och Hubbe samt Helen och Troll. Sen for vi och fikade hos Ewa och där lämnade jag sedan kvar Tina. Hörde hur hon ylade och grät när jag stängde dörren efter mig =(

Sen for jag till Helen och Troll och lämnade av DD.... och sist for jag ut till Obbola där jag lämnade över Toya i Ulrika, Alex och Vidars vård.

Tufft... och det var verkligen hur konstigt som helst på kvällen när det var helt tomt och inga hundar hemma.

Tomt, tomt, tomt och tyst


 

Troll
Troll (och DD)

Alex
Alex

Vidar
Vidar

Assar (och Toya)
Assar (och Toya)

Hubbe
Hubbe

torsdag, 17 november 2011   

Ooops... zzzzzzz

...det blev en spännande förmiddag på jobbet i dag. Jag råkade nämligen svälja en "insomningstablett" istället för den "huvudvärkstablett" som jag tänkte ta på morgonen

Måntro om jag hinkar i mig kaffe att jag kan hålla mig vaken, tänkte jag när jag likt en drogad stapplade in på jobbet?

Zzzzzz

Men det gick bra - höll mig faktiskt vaken HELA dagen =)
- utan några större svårigheter.

Meeeen.... OJ vad jag var dåsig, disträ, flummig och trötttt. Kollegorna tyckte jag såg drogad ut på förmiddagen. Gjorde nog inte heller särskilt stor nytta på jobbet.

Tror inte jag ska göra om detta i morgon ;-) 

 

söndag, 13 november 2011   

Toya före och efter

Toya igår / idag

Toya före och efter trimning

Före och efter trimning!

fredag, 11 november 2011   

11-11-11 Godisfest

Hade vår årliga personalfest på SLU ikväll. Vi brukar ha olika teman varje år - och årets tema var GODIS. Hur svårt som helst och det var inte så många som hade kommit på något att klä ut sig till.

Själv gjorde jag det enkelt för mig och klädde ut mig till "lakrits" =)

Förfest
Förfest på IT-avdelningen

Utklädda gänget
Vi från förfesten som gjort ett försök att klä ut oss lite

Hälgevin
Jag hade hittat ett jättegott vin: "Hälge"

Ta med mig hem

Karamellkungen
Karamellkungen

Lakritstrollet
Lakritstrollet (kvällens bästa utklädnad)

Salta katten
Salta katten

Kina puff och Marianne 
Fazers Marianne och Fazers Kina puff

Kina puff
Kina puffen

Lakritshalsband och lakritsörhängen
Mina accessoarer

fredag, 11 november 2011   

11-11-11 11:11

Ganska precis 11:11 idag den 11/11 - 11 tog jag den här bilden.

SLU IT-avdelning Umeå

SLU IT-avdelningen här i Umeå brukar ta ett gruppfoto varje år för att använda som julkort till våra kunder. I år var det jag som var fotograf (taget med trådlös fjärrkontroll som jag håller gömd i handen)

Jag har även haft en lite annorlunda arbetsuppgift på jobbet dom sista dagarna. Nämligen att ta porträttfoto av oss allihopa på IT-avdelningen. En utmaning för mig som inte alls är van att fota porträtt. Men det var kul - och jag blev hyfsat nöjd med resultatet. Bilderna ska ramas in och sitta utanför våra dörrar på jobbet med en text som talar om vad vi gör för något.

SLU IT-avd collage

(klicka på bilderna för större format)

torsdag, 10 november 2011   

Oh happy VG-day

Oh happy day lalalala! är galet glad :-))))

Fick just tillbaka slutuppgiften från kursen "Avancerat digitalt foto" och fick så himla fina lovord från läraren... med slutknorren:
 
"Ett klart och tydligt VG. Lycka till framöver och tack för fina bilder."
 
Jag är ju väldigt självkritiskt och tyckte själv att mina bilder bara är medelmåttiga.... så jag förväntade mig bara ett "Godkänt" men inte mer. Så jag blev så himla glad och överraskad över "betyget och lovorden".
 
Och glädjen och stoltheten blev om möjligt ännu större när jag sedan i kursens forum läste vad en av lärarna hade skrivit angående rättning av slutuppgiften:
"Jag måste säga att det är oerhört svårt. Kan känna att det är tufft att bara ge G på ett väldigt bra men inte super-extraordinärt arbete. Bara så ni vet att G är mycket bra och VG typ världsklass.. "
 
Slutuppgiften gick ut på att göra en säljande Portfolio:

"Föreställ dig detta scenario. Du ska skicka in en samling bilder, 5 stycken till ett magasin eller en tidning för att övertyga om att just du är den perfekta frilansande fotografen som de ska använda sig av. Du ska med andra ord presentera dig själv som fotograf på ett övertygande sätt. Vi vill poängtera att det inte handlar om att skryta med ord utan att presentera bilder som övertygar. Bilderna ska vara nytagna. Med nytagna menas att de är tagna under kursen. Tanken är att du ska använda dina förvärvade kunskaper för att åstadkomma en samling bilder av högsta klass och som du är stolt över."
 
I och med detta blev slutbetyget det högsta, dvs 5, på kursen i sin helhet eftersom jag fått VG även på alla andra inlämningsuppgifterna =)
 
Men nog med skryt nu... för nu ska jag gå och fira

söndag, 6 november 2011   

Freestyle-avslutning

Har gått en freestylekurs via Björkstadens Hundklubb och med duktiga instruktören Sabine åström här i höst.

Hade tänkt att jag skulle gå den med Toya - men just dagarna innan kursen skulle starta började hon naturligtvis att löpa. Så jag bytte hund och körde med Tina till att börja med i stället. Men hon skötte sig mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och var faktiskt riktigt duktig. Så sen, när Toya löpt färdigt, växlade jag mellan dom båda på kurstillfällena.

Det var riktigt intressant att träna två hundar samtidigt med samma övningar. Vissa övningar lärde sig Toya på ett litet kick medans hon tyckte andra var svårare... å då kunde det vara så att dom övningar Toya tyckte var svåra lärde sig Tina istället hur lätt som helst. Väldigt skoj och utmanande att testa hur man skulle variera inlärningen beroende på vilken hund jag körde just för tillfället.

Men i kväll var det alltså avslutning på kursen. Det var meningen att vi skulle ha lärt in ett litet program till en musik som vi själva valt... och där brast det väl för mig i och med att jag körde både Toya och Tina samtidigt.

Hade valt "Singing in the rain" och i grova drag planerat ett program vi skulle lära in. Men problemet var ju bara det att Tina var bra på vissa saker... och Toya på andra. Vilket resulterade i att jag hela tiden velade och bytte vilken hund jag skulle köra... och dessutom då fick jag ju justera programmet hela tiden utifrån vilken hund jag för tillfället beslutat mig för att satsa på... vilket naturligtvis resulterade i KAOS =)

Inte fick jag till något som var värt att visa upp inte. Men vi ska träna vidare.  Och då ska jag koncentrera mig på ETTt proram och EN hund i taget. Tror det blir enklare så =)

Det har i alla fall varit en superrolig kurs och alla skrek ett högt JAAAAA när vår superduktiga instruktör Sabine frågade om vi var intresserade av en fortsättningskurs =))))))

Se förresten Sabine träna med sin duktiga golden Wilma här »

fredag, 4 november 2011   


Nosgos till min bästaste lilla prinsessa Toya (Westerner Flowing Tide) som fyller 3 år idag.

♥ ♥ ♥

Toya 3 år

torsdag, 3 november 2011   

Lämnat in

Så där.... då har jag lämnat in sista uppgiften på kursen "Avancerat digitalt foto för portfolio" som visade sig gå på halvfart istället för kvartsfart som jag trodde. Blev lite fundersam där i början på terminen när det var så högt tempo och så mycket att göra... trodde ju som sagt att den gick på kvartsfart som dom tidigare kurserna jag gått på. Men det visade sig alltså att det var halvfart som gällde, dvs 20 timmars plugg i veckan utöver dom 40 timmar jag jobbar.

Det har varit en ganska fullspäckad höst med andra ord. Har inte fått tid till så mycket annat än att jobba, plugga och ta hand om hundarna. Hemmet är rejält eftersatt om man så säger :-o

Men nu har jag som sagt lämnat in sista uppgiften... och det är en lugnare period i övriga föreningslivet också nu framöver. Så jag ser fram emot ett par lugna och sköna månder där jag bara ska koppla av på kvällarna och gosa med hundarna. Så det så!!!

torsdag, 27 oktober 2011   


Fonzie R.I.P

Känslorna är många nu när även Fonzie har fått lämna oss. Han var den sista som var kvar i kullen jag hade på min älskade Poni år 2000. Tankarna på honom, hans syster Panta och deras mamma Poni bubblar inom mig...

Men det finns ändå mycket som jag är tacksam över. Till exempel att ödet styrde så att Fonzie fick komma till Per och Marlene istället för att åka till England som det var tänkt. Tack vare det fick Fonzie den bästa matten och hussen man kan önska sig... och på köpet fick jag dom bästa vännerna man kan önska sig.

Fonzie var verkligen "one of a kind". En stor clown med ett fantastiskt stort och varmt hjärta. En hund som man aldrig kommer att glömma!

Fonzie har, tillsammans med Poni och Panta, för alltid en speciell plats i mitt hjärta ♥ ♥ ♥KOMMENTARER

Marlene:
Så vackert,det är skönt att ta fram sina minnen när det gör ont av saknad.Våran älskade Fonzie.


söndag, 23 oktober 2011   

Tyzo

Vår nya kompis Tyzo - Sweet Taste Of Triumph (född 2006-01-28).

Eller det är Elisabeths (som hade leonberbern Bianca) nya kille. En flathane som omplaceras pga ägarna inte hade tid för honom.

Verkar vara en mycket trevlig och fin hund. Söt som socker är han i alla fall =)

Tyzo head

Tyzo sit

Tyzo stå

Tyzo stå

lördag, 22 oktober 2011   

God morgon Nydala

ähh =(
Vi som skulle ut och fota i soluppgången... å så regnar det =(

Meeen... så klarnade det upp ändå... så vi for iväg till Nydala en stund i alla fall - med kameran i högsta hugg. Blev en del läckra bilder om jag får säga det själv.

2

3

6

8

9

11

5

10

12

13

14

1

7

4

lördag, 15 oktober 2011   

Rådjursdrev på Kont

En härlig höstdag idag så vi for till Kont och gick en promenad där (Flakaskär, Kont, Simphamn, Hattholmen).

Visste dock inte att det var så mycket rådjur där i området. Men jag märkte ju på Toya att det var intressanta dofter i markena så jag fick ha ögonen på henne hela tiden så att hon inte skulle dra iväg någonstans. Meeen... efter att DD tagit sitt höst-dopp på Hattholmen släppte jag koncentrationen på henne för ett ögonblick och vips hör jag drevskallet från en viss liten dam dra lägre och längre bort ut mot klipporna på Kont. Det var ju lönlöst att försöka vissla eller ropa på henne i det läget. Det var ju bara att stanna där hon hade försvunnit och vänta. Och vänta. Och vänta...

Trodde att jag sett henne för sista gången. Det är ju så mycket klippor och små sjöar/tjärnar i området... och en cocker är ju inte särskilt stor....

Skithund. Hon måste ha läst fel instruktionsbok ju. Hon är ju en fågelhund - ingen drever.

Men efter typ 10-15 minuter kom hon tillbaka med tungan hängande ner till backen. 10-15 minuter låter ju inte som någon lång tid... men jag kan lova att det är som en evighet när man står där och väntar och är orolig =(

Sen när vi körde hem så såg jag inte mindre än fyra rådjur längs efter och på vägen... så nog verkar det ha funnits djur där alltid. Tror inte vi far dit någon fler gång.

Kont

Kont

Kont

Kont

Kont

DD badar på Hattholmen
DD tog sig ett höstdopp på Hattholmen

DD tar årets sista simtur?
årets sista simtur?

torsdag, 13 oktober 2011   

Hell's kitchen i Lycksele

är sedan i går på konferens på Hotell Lappland i Lycksele med hela SLU:s IT-avdelning (dvs Umeå, Uppsala, Skara och Alnarp).

Konferensen har varit intensiv, men givande... och idag fick vi en överraskning som heter duga. Vi brukar ha dessa konferenser varje år - och varje år brukar vi ha någon "övning" som går ut på att vi typ ska lära känna varandra över orterna och lära oss att samarbeta med varandra. Förra året fick vi sjunga och dansa låten "Hit the road Jack" - vilket var jättekul och blev en mindre succe :-o

Men i år... ja, i år kan man verkligen tala om succé.

Vi fick nämligen göra "Hell's kitchen". På riktigt!!!

Vi blev indelade i flera mindre grupper och så fick vi ta på oss kock-mössa, förkläde och hela konkarongen. Sen fick vi veta vad respektive grupp hade för råvaror att tillgå... och sen, utifrån det, skulle vi planera och noggrannt skriva ner vad vi skulle tillaga.

Jag, och flera med mig, trodde nog att det skulle vara slut i och med det.... men... gissa om vi blev långa i ansiktet när vi förstod att allting faktiskt var helt på riktigt. Vi skulle faktiskt få gå till hotellets kök och tillaga den mat vi hade planerat. Meeeen.... vi skulle inte tillaga den mat vi själva hade komponerat - utan alla grupperna fick byta "recept" med varandra så att alla fick tillaga något som en annan grupp hade "kokat ihop".

Det var såååå himla roligt.

Där fick vi alltså tillgång till hotellets kök och så fick vi en timme på oss att gruppvis tillaga maten. Lite extra kul var det också att höra det tisslas och tasslas bland de andra gästerna på hotellet som trodde att vi var kockelever som var på väg att göra vårat slutprov, typ =)

Det hela slutade med att vi fick duka fram våra rätter och så fick vi alla plocka för oss av alltihop som dagens lunch. å det mesta var jättegott. å vi fick alla mycket beröm av hotellets egen kock som varit med och stöttat oss under hela förmiddagen.

Ja, det var verkligen en övning man kommer att minnas. Tyvärr var jag ju alltför upptagen med matlagningen så några bilder blev det aldrig av att jag tog.

 

tisdag, 11 oktober 2011   

Lycksele

xx

Lycksele_13

Lycksele_12

Lycksele_9

Lycksele_10

Lycksele_11

Lycksele_1

Lycksele_4

Lycksele_3

Lycksele_8

Lycksele_6

Lycksele_5

Lycksele_7

Lycksele_2

Lycksele

tisdag, 11 oktober 2011   

Ögonkontakt med räven

Fick häftig ögonkontakt med en räv häromdagen....

Fox
Jag hade inte många sekunder på mig att ta den här bilden. Jag fick syn på räven som fick syn på mig och jag slängde bara upp kameran och hann ta ett par bilder innan mina hundar också fick syn på den och började skälla. Då blev den så klart skrämd och vände snabbt om stack iväg.

Jag fick syn på räven när jag var ute just för att fotografera så kameran låg på passagerarsätet bredvid mig och jag körde sakta på en liten väg då jag plötsligt fick syn på räven som gick över vägen en bit framför mig. Den satte sig i diket, så när jag kom fram jämsides med den stannade jag bilen.

Räven satt kvar.

Då stängde jag av motorn och höll andan.

Räven satt fortfarande kvar.

Jag tog upp kameran och vevade ner rutan.

Räven satt kvar... och riktade blicken rakt mot mig.

Jag riktade kameran mot den och hann ta ett par bilder innan hundarna också fick syn på den och började skälla. Då blev den så klart skrämd och vände snabbt om stack iväg. Jag hann alltså inte göra några inställningar på kameran utan hade bara tur att den redan hade en ok inställning.

Ett coolt ögonblick!

söndag, 9 oktober 2011   

Härlig viltspårsdag

Några bilder som visar hur härligt vi har det på viltspårsdagarna hos Björkstadens Hundklubb.

Under den ljusare årstiden träffas vi varje onsdagskväll - och på hösten går vi över till att träffas på söndagarna eftersom det blir för mörkt på kvällarna.

Vi träffas och lägger våra spår. Sen gör vi upp eld och grillar och fikar medans hundarna busar och lekter tillsammans ett par timmar medans spåren får "ligga till sig".

Hur mysigt som helst ♥

7
Klubben håller med blod och klövar

6

4

5

2

3

8
Grilla hamburgare

9
Mums med hamburgare grillad över öppen eld

Ludmilla och Figo
Ludmilla och Figo delar på hamburgaren.

Rovfågel
Tre stora rovfåglar cirkulerade ovanför oss idag. är så dåligt på fåglar att jag nog inte törs ge mig på att säga vilken sorts fågel det är. Kungsörn kanske?? Men mäktigt var det i alla fall!

söndag, 9 oktober 2011   

Frukost

Frukosten finns nu i magen... och viltspårskogen väntar. Verkar bli en lika underbar dag idag som det var igår ♥

Frukost

söndag, 2 oktober 2011   

Focus stacking

Testade focus stacking för första gången.... kul metod som jag blev lite tänd på. Första resultatet blev ganska kul tycker jag.

Höstlöv med focus stacking

söndag, 25 september 2011   

Baggböle

Tog med Anne på en utflyktspromenad upp till Baggböle. Vi parkerade vid Backens kyrka och gick längs med älven upp till Baggböle. En fin och trevlig promenad.

Vid kyrkan hittade vi en motorcykel så tjusigt parkerad att vi inte kunde låta bli att ta några bilder av den. Medans jag fotade kom ägaren. Det visade sig vara en äldre herre som återupptagit sitt mc-intresse som pensionär. Vi fick en trevlig pratstund eftersom jag själv har haft mc förr i tiden - och skulle kunna tänka mig ta upp det intresset nu på äldre dar.

Så där ser man... det är inte bara hundar som skapar kontakt... även kameran kan göra det ;-)

MC

Anne hängbron

Baggböle1

Baggböle3

Baggböle3

Baggböle4

Baggböle5

DD

lördag, 24 september 2011   

Hamptjärnstugan

Har haft syrran här på besök i veckan och över helgen. Jättekul att hon stannade även över helgen så att vi fick tid till att bara umgås utan några måsten eller tider att passa.

I dag gick vi en promenad längs Tavelsjöleden, från regementet upp till Hamptjärnstugan. En trevlig promenad om än något blött i markena. Men det var skönt väder och vi hade det mysigt med medhavda gofika där uppe på berget innan vi vandrade neråt samma väg tillbaka igen.

Hamptjärn

Hamptjärn 2

Hamptjärn 3

Hamptjärn 4

Hamptjärn DD

lördag, 24 september 2011   

Hamptjärn

xx

onsdag, 14 september 2011   

Ha en skön höst

Regnet det bara öser ner...
å vi är så våt om både tass och öra  ?????

Ha en skön höst

tisdag, 9 augusti 2011   

Morgonfika på Kont

Har varit till Kont på morgonen. Mysigt... speciellt med kaffe och blåbärsbullar på klipporna =)

Morgonfika på Kont

Tärningsstenar

Splash

Splash

Splash

tisdag, 2 augusti 2011   

Stugan

Har varit i stugan några dagar och haft det bra och lekt med kameran.

Toya

Toya

Ekorre

Stugan i Båtvik

Båtvik

Toya

måndag, 1 augusti 2011   

R.I.P. Wilma

Pantas vackra dotter Wilma har idag fått somna in pga cancer (juvercancer med metastaser).

Sjö Björnens ållecat
född 11 Mars 2003
efter: Such Nuch Fiva's Satchmo
undan: Lelionaz Ursus Ponica Fantastica

Wilma bodde i Kiruna tillsammans med "syrran" Skrållan (Lejonklippans Hel Af Tellus) som tragiskt nog även hon fick somna in pga cancer den 26/7.

Sänder de varmaste av tankar till matte Monica och husse Göran.

wilma och skrållan 
♥ ♥ ♥ Wilma och Skrållan ♥ ♥ ♥KOMMENTARER

sus:
=(((((( jävla skitcancr=(((((


Göran:
Tragiskt nog så kollades wilma i oktober 2010 proverna visade inget.


söndag, 31 juli 2011   

Födelsedagsmiddag i Jävrebodarna

Var till Jävrebodarnas fiskecamp och åt en några dagar försenad födelsedagsmiddag. Mumsigt god wokbuffé med viltskav, lax, klyftpotatis, wokgrönsaker, såser mm.

Jävrebodarnas wokbuffé

 wokbuffé

 

Hemma i stugan sen på eftermiddagen:

Toya spanar
Hmmmm.... undrar just vad Toya sitter och spanar på???

Gäss
Oops... en gässflock på besök nästan ända inne på vår tomt   :-o

Gäss
Toya NEEEJ!!!

Nej!!
åååå sicken duktig tjej som lyssnar på sin matte och låter fåglarna vara ♥ ♥ ♥

söndag, 24 juli 2011   

Grattis Fonzie 11 år

Grattis till Lelionaz Ursus Ponica Fabulous "Fonzie" som fyller 11 år idag ♥♥♥
(han är dock yngre på bilden här nedanför)

Stor kram till matte och husse Per och Marlene som tar så väl hand om "min förstfödde" =)

Fonzie

onsdag, 20 juli 2011   

Mera plugg

Yes.... jag är antagen till höstens "Avancerat digitalt foto för portfolio" =)

Mera plugg alltså. även denna kurs är på 7.5 hp och kvartsfart på Umeå Universitet. Jag har hört lite si och så om kursen... men skit samma... det ska bli kul ändå. Alltid kan man väl snappa upp nå't vettigt. Om inte annat så brukar man bli inspirerad att fotografera mera när man går kurs... och det är ju det man lär sig på. Fota, fota, fota!!!
 
Men jag ligger inte på latsidan nu heller. Semester från jobbet till trots. Just nu läser jag en sommarkurs på Umeå Universitet på 7.5 hp som heter "CSS-baserad webbdesign".
 
Använder ju css i mitt arbete nästan dagligen... men blir ibland frustrerad då jag inte till 100 har kontroll över "shiten" som ju bara blir mer och mer avancerad. Så... en hel del aha-upplevelser har jag fått och förhoppningsvis kommer mitt arbete att flyta på enklare och snabbare framöver.
 
Håller just nu på med sista examinationsuppgiften - ett litet projektarbete där vi ska skapa en komplett webbplats vars layout helt skall baseras på css och div-element.
 
Väldigt kul faktiskt... fast lite skadad kanske man är när man ägnar sin semester åt något som man egentligen arbetar med till vardags :-o
 
Eller betyder det helt enkelt att jag, fortfarande efter 15 år, älskar mitt jobb och tycker det är superroligt...

lördag, 16 juli 2011   

Semester

Första semesterdagen... och första morgonen i sommar som jag hade regnkläderna på på morgonpromenaden =)

Det är grått, grått, grått och regnigt.

Meeeeen........ lika glad för det är jag. Känns nästan skönt att få börja semestern med en slappardag inomhus. Inga "krav" på att man måste ut och göra något i det fina vädret.

Dessutom är jag väldigt glad över att jag tackade Nej till att åka upp till Piteå och jobba i helgen (som ringsekreterare på kennelklubbsutställningen där). Först och främst skönt att slippa stressa iväg någonstans.... och sen förstås skönt att inte behöva jobba i sånt här regn-väder (om det nu regnar där också).

Så idag ska vi bara slappa.
Ta någon skön långpromenad utan att besväras av sol och värme.

Vi ska ha semester helt enkelt 

måndag, 11 juli 2011   


Rest in peace Upsi

Uspi var en fantastiskt hund och jag är så himla glad för att han som omplacering fick komma till just Maggan, Peter och Isabell på Unique dogs kennel. Han blev som en ny hund där och det värmde mitt hjärta så enormt mycket att se hur bra han trivdes där och hur lycklig han var.

♥ ♥ ♥

Han avgudade och älskade Er sååå högt Maggan... och jag är er evigt tacksam för att han fick komma till just Er!!! Tusen miljoner tack för att ni gav honom ett underbart liv!

söndag, 10 juli 2011   

Härlig dag vid havet i Obbola

Hade en härlig dag vid havet i Obbola hos Ulrika med Alex och Vidar idag. Vi for till deras stuga och hundarna fick bada, simma och träna lite apportering. Alla var sååå jätteduktiga.

Vidar
Vidar

Alex
Vidar

Vidar
Alex

Tina, Alex, DD, Toya och Vidar
Tina, Alex, DD, Toya och Vidar

Tina, Alex, DD, Toya och Vidar
Tina, Alex, DD, Toya och Vidar

Tina, Alex, DD, Toya och Vidar
Tina, Alex, DD, Toya och Vidar

fredag, 8 juli 2011   

Koll av Tinas sköldkörtel igen

Dags för ny koll av Tinas sköldkörtelvärde (6:e blodprovet)

Nu har T4 stigit lite för mycket, medans TSH har gått ner och ligger på en bra nivå. Så då försöker vi ändra dosen Forthyron till 3/4 tablett på morgonen och 1/2 på kvällen.

Vi startade ju den 7/10 2010 då var
T4 = 5,0 nmol/L (bör ligga på 11-50)
TSH = 1,40 uG/L (bör ligga på < 0,45)

3/2: T4 = 41,6 och TSH = 0,7
10/5: T4 = 33 och TSH = 1,01

Nu låg värdena på:
T4 = 70
TSH = 0,07

Suck =(
Inte kan jag komma ihåg att det var så här besvärligt att få rätt balans för Poni som fick hypothyreos i samband med sin dräktighet.KOMMENTARER

Lisa och Elton:
Hej, vad var det för symptom på låg produktion av sköldkörtelhormon?

------------
Svar: Läs mer här om Tinas symptom på hypothyreos »


måndag, 4 juli 2011   

Hundcaféet Skallet x 2

Har "premiär-varit" på Umeås första hundcafé (Skallet) en sväng både i går och en sväng idag. I går var det Carina och Winnie som var vårt trevliga sällskap. Vi gick först en promenad på Haga till caféet där vi fikade och sedan promenerade tillbaka igen.

DD och Winnie på hundcaféet Skallet
DD och Winnie på hundcaféet Skallet väntar på tillåtelse att få sluka sina hundhamburgare

å så idag då fick vi en prom med Sandra och Myran i I20-skogen som vi sen avslutade med en fika på hundcaféet.

På café Skallet
Fika med Sandra och Myran på café Skallet

Myran
Myran har fått sitt fika framdukat


Den mycket populära hundhamburgaren ;-)


Nöjd Myra

tisdag, 28 juni 2011   

Besök hos Puma och Tarqy

Var till Mosjö och hälsade på hos Gunilla och Puma och deras nya valp pyrenéerhunden  Vi'Skaly's Tarquiup Inua Qui-Mu "Tarqy", som redan hunnit bli 5 månader gammal. Superfin och supertrevlig!!

Och som alltid supertrevligt hos Gunilla som alltid tar emot en med öppna armar. Fantastisk goa och spontana människor, hon och Ingemar.

å Toya har blivit sååå duktig på att simma och apportera... även med stor störning av stor och busig "isbjörn" 

Toya och Tarqy
Toya och Tarqy

Toya och Tarqy
Toya och Tarqy

Tarqy
Pyrenéer Tarqy, 5 månader gammal

Toya apporterar
Toya tycker att alla apporter är hennes

Puma och Tarqy
Puma och Tarqy

Tarqy
Tarqy

söndag, 26 juni 2011   

Midsommar i Båtvik

Hade en skön och avkopplande midsommarhelg uppe i stugan. Hyfsat väder mest hela tiden och faktiskt inte så hemskt mycket mygg. Det gick faktiskt att gå promenader i skogen även på kvällstid :-o

En helt ok midsommar alltså =)

midsommartjejer

Midsommartjejer i Båtvik

Tina, Toya och Laika

lördag, 18 juni 2011   

Viltspårsmästerskap

Tredje upplagan av Västerbottens cockerklubbs mästerskap i viltspår har gått av stapeln i skogarna kring Hörnefors. även i år var arrangemanget ett inofficiellt lokalt cockermästerskap och samtidigt ett officiellt rörligt spår.

SkogsNolia hade lyckats pricka av vår mästerskapsdag, men det tycktes inte störa deltagande hundar särskilt mycket.

Solen sken, +18 C och ganska blåsigt vid Solpsjön där vi slog läger. Där tränade vi, fikade, badade hundar, utbytte träningstips och nyheter i väntan på vår tur. 7 deltagare var anmälda och 7 deltagare kom i mål - vilket måste vara full pott! Ett stort TACK till viltspårsdomare Göran Nyström, SSRK, för de fina spåren och till Ewa för de fina priserna.

Toya hade dock lyckats pricka av sin sämsta formsvacka någonsin. Hon har aldrig någonsin spårat så dåligt tidigare. Jag vet inte riktigt vad hon sysslade med. Vi startade sist på dagen vilket innebar att det hunnit bli vääääldigt varmt och spåret vårat var supertorrt. Men ändå... jag vet inte riktigt om vi kan skylla på det. Hon var dålig helt enkelt. Snurrade omkring i återgången i eeevigheter så att vi till sist fick sätta tillbaka henne på spåret. Har väl aldrig hänt tidigare att jag fått göra det? Hon har alltid löst alla problem vi stött på efter spåren på egen hand. Ja, ja.... sista platsen ska ju någon ha... och den här gången var det vi som knep den

Men vad gör väl det. Vi hade en supertrevlig dag och det är ju ändå det som är det viktiga!

Cocker Viltspårmästerskap

Vår domare Göran Nyström samt deltagarna
Lena B med Zelda
Anna med CC
Ulrika med Alex
Linda med Rara
Ewa med Assar
Lena L med Toya

saknas gör vinnaren Helen med Lufsen
(som var tvungen att fara iväg tidigare eftersom hon skulle göra ett björntest på en björnatrapp med sin andra hund Troll)


 

måndag, 16 maj 2011   

Stugan, orm och utställning

I helgen, på söndag, var det SSRK-utställning i Skellefteå - och jag hade anmält Toya.

Velade in i det sista om jag skulle fara upp till stugan redan på lördag för koppla av lite och för att "vara på plats" inför söndagen.

Velade gjorde jag eftersom jag i så fall skulle vara tvungen att bada Toya redan på fredag... och skulle hon i så fall kunna vara i stugan en hel dag utan att smutsa ner sig? Vi har ju inte satt på vattnet där ännu - så det fanns ju ingen möjlighet att bada henne där.

Men, men... skit samma tänkte jag. Jag chansar. Jag far upp till stugan... och skulle hon smutsa ner sig så är det väl inte hela världen. Hade ju iofs kunnat ha henne kopplad på tomten hela dagen - men vad är det för liv för en hund? Nä, självklart skulle hon få springa omkring fritt som hon och dom andra tjejerna brukar när vi är där uppe. Det är ju höjden av lycka för dom ju. Man kan ju inte förvägra dom denna lycka bara för att dom ska vara snygg inför en utställning... som bara är till för människans eget ego. Typ.

Så, sagt och gjort. Vi for upp på lördag morgon. Vädret var fint om än lite kallt. Krattan åkte fram och hundarna sprang omkring och lekte. Rätt vad det var så fick jag syn på en huggorm som slingrade sig fram på gräsmattan. Den var mitt emellan mig och hundarna - på väg MOT hundarna.

SKIT... vad gör jag nu, tänkte jag.

Kallar jag in hundarna så kommer dom att springa rakt mot/på ormen.

Låter jag den ringla iväg så far den rakt mot hundarna... som kanske hör den och blir nyfikna på vad det är som prasslar.

Nej, jag måste få stopp på den, tänkte jag och sprang efter den och dängde krattan i huvudet på den.

Ooops :-o

Den dog inte men verkade lätt "groggy". Den låg bara kvar där den låg. Jag stod länge och funderade på hur jag skulle göra nu. Vågade inte gå därifrån om den skulle kvickna till och slingra sig iväg igen. Men den bara låg där och tittade på mig. Följde mig vaksamt med huvudet när jag rörde på mig. Men till sist sprang jag in och hämtade kameran för att ta några bilder på den... och den låg kvar när jag kom ut igen.

Men sen, efter att jag fotat den så insåg jag ju att den var skadad och att jag måste ta livet av den "på riktigt". Så jag gick och hämtade en tung spade som jag sen slog till den i huvudet med. å sen vad det slut.

Puh...

Under hela tiden hade hundarna hållt sig på rejält avstånd hela tiden. Dom hörde nog på mig att det var allvar när jag sa att dom skulle stanna där dom var.

Dumma huggorm. Vad skulle den på våran tomt att göra. Hoppas djungeltrumman går i ormvärlden att det finns en galen tant på den tomten så att dom håller sig därifrån i fortsättningen. Annars kommer jag inte att tveka att gå till attack igen. Allt för att skydda mina älskade hundar!!!

Huggorm

Huggorm

 

Huggorm

Och hur gick det då på utställningen?

Jo, Toya lyckades hålla sig ren hela dagen... ända tills på kvällen då hon drog iväg tvärs över viken på jakt efter något vad det nu var. Vanligtvis är det ju vatten där, men nu var det så lågvatten att hon kunde springa i geggan hela vägen över.

Behöver väl inte skriva hur hon såg ut när hon väl kom tillbaka :-(

Slängde ner henne i bäcken för att försöka få bort den värsta geggan. Blåste henne sedan torr, men insåg redan då att det där med utställning kunde jag ju fetglömma. Pälsen hennes såg alldelens förskräcklig ut.

Men vi for ändå på utställningen på söndagen. Det var kallt, mulet och regn i luften. Så jag stannade och kikade på cockrarna men for sen hemåt redan vid tolv.

Skönt att komma hem i tid efter den händelserika helgen!

Havet Byske
Inte mycket vatten i havetKOMMENTARER

Sandra:
Men fy vilken orm!! Den såg verkligen elak ut med sina röda blodtörstiga ögon! Tur att den är DÖD!


tisdag, 10 maj 2011   

För högt TSH igen =(

Var till Therese i onsdags och tog nytt blodprov igen (femte) för att kolla hur Tinas sköldkörtelvärden ligger nu.

Tyvärr är värderna sämre igen... så vi måste öka dosen Forthyron ännu mer (nu till 3/4 tablett två ggr per dag).

Vi startade ju den 7/10 2010 då var
T4 = 5,0 nmol/L (bör ligga på 11-50)
TSH = 1,40 uG/L (bör ligga på < 0,45)

Senaste provet, den 3 februari var värderna:
T4 = 41,6
TSH = 0,7

Nu låg värdena på:
T4 = 33
TSH = 1,01

Suck =(
å inte är det ju billigt precis att ta dessa blodprov stup i kvarten. I mitten på juli blir det nytt blodprov igen så får vi se hur hon mår då.

Men jag tycker ju hon fortfarande är pigg och glad. Men det är klart... jag jämför ju med hur hon var innan vi började medicineringen - då hon var heeelt under isen. Therese sa att hon kommer att bli äNNU piggare sen när vi får balans med tabletterna.... nu slog hjärtat också fortfarande väl så långsamt.

Skitungen min ♥

Tina

Tina eye

 

onsdag, 4 maj 2011   

Kursavslutning

I kväll var det avslutning på kursen Digital fotografering och bildbehandling, 7.5 hp

Slutuppgiften bestod i att vi skulle göra "riktiga papperskopior" av två av våra foton, varav det ena skulle spegla temat "Frihet".
 
Dessa bilder hade alla nu hängt upp på universitetet och vi hade vernissage där vi minglade med cider och snacks och kikade på alla fina bilder. Sen fick alla presentera och berätta om sina bilder innan vi avslutningsvis fick veta hur många poäng vi skrapat ihop under kursens gång och vilket betyg man skulle få.
 
Poäng har vi fått på dom obligatoriska uppgifter som lämnats in + tentan + extrapoäng för dom bonusuppgifter man gjort.
 
En annan blev stolt som en tupp när hon fick veta att hon hade högsta poängen av alla i hela klassen (ca 60 elever på kursen).
 
Jag hade 68,2 poäng (av totalt 72) - vilket gav högsta betyg 5 (med beröm godkänd)
 
Gamtanten kan än minsann 
 
Kuligt =)

Frihet

Tulpan

måndag, 25 april 2011   

Mera Nydalabad

Idag blev det bad i Nydala igen i det varma vackra påskvädret (plus 15 och sol idag).

Som synes verkar lördagens händelse med det ofrivilliga isvaksbadet för Toya INTE ha satt några spår. Hon hoppade glatt i bland issörjan och hade hur roligt som helst.

Toya badar Nydala

Toya badar Nydala

Toya badar Nydala

söndag, 24 april 2011   

Ã…rets första dopp

Det har varit en helt fantastisk påskhelg med sol och vackert väder varenda dag. Har inte fått mycket gjort hemma eftersom vi varit ute på utflykt hela dagarna istället.  

På lördag till exempel gick vi på en fyra-timmars-promenad runt Nydalasjön.
Det ligger fortfarande is kvar på sjön - men längs med strandkanterna är det öppet vatten - så tjejerna passade på att ta årets första dopp lite nu och då längs med vägen då vi stannade till och pausade. Frivilliga dopp alltså!

Men dessutom tog Toya sig ett isvaksbad då hon på ett ställe gick igenom isen (på jakt efter fåglar förstås). Hon lyckade dock ta sig upp själv precis som jag slängt av mig skorna och var på väg att vada ut för att rädda henne.
Just där föll i var det is ända in till land - men isen var så pass porös att hon inte hann många meter ut innan hon gick igenom. Dessutom vet jag ju att det är så långgrund där att jag aldrig behövde bli riktigt rädd. Tror det var därför hon lyckades tas sig upp själv också - eftersom hon bottnade och kunde ta spjärn med baktassarna mot botten.

Men gissa om hon såg bedrövlig och snopen ut när hon försiktigt kravlade sig fram på isen tillbaka till säkerheten på land

Men väl på torra land så skakade hon bara av sig vattnet och kunde nog tänka sig göra ett nytt försök att nå dom där lockande fåglarna där ute. Mattes tokfia!

DD vid Nydala

Ã…rets första dopp

Nydala

Nydala

Granbarr

VårblommaKOMMENTARER

Anne:
Tur att hon är en så tuff tjej Toya.


fredag, 22 april 2011   


Glad påskKOMMENTARER

Anne:
Rolig bild!


lördag, 16 april 2011   

Cockershow

Västerbottens Cockerklubb arrangerade idag Cockershow + inofficiell utställning för övriga raser med 98 anmälda hundar (18 cockrar).

For hemifrån strax efter sex på morgonen och kom inte hem förrän vid 19-tiden på kvällen - så det blev verkligen en heldag i Vännäs där utställningen gick av stapeln.

Vi började med cockrarna direkt på morgonen och jag ställde Toya i öppen klass där hon blev 2:a med hp för domare Anders Carlsson (cockeruppfödare). Hennes kritik:

Välbalanserat huvud. Vacker ögonform. Bra benstomme. Små fasta fötter. Väl ansatt skuldra. Bred över korset. Välmusklat, välvinklat bakställ. Vacker päls. Breda parallella rörelser. Vägvinnande rörelser.

Han var väldigt imponerad över hur välmusklad hon var - vilket man som matte naturligtvis blir väldigt glad och stolt över.

Sen hjälpte jag till att visa en veteranhane i bästa hanhundsklass - som gick och vann klassen. Det var ju lite kul... även om han var så rutinerad att han nästa ställde sig själv :)

Här på bilden nedan visar jag honom även i uppfödargruppen.

När cockrarna var färdigbedömd hjälpte jag till i den andra ringen som ringsekreterare resten av dagen.

BIS på hela utställningen blev Benitas bonusdotter Marias vackra pudel Geisha. Stort grattis till dom!!

Efter att vi plockat undan och städat efter oss i ridhuset for vi arrangörer till Hotel Vännäs där vi avnjöt en mycket god middag som avslutning på en trevlig och lyckad dag.

Men innan vi begav oss hemåt igen så gick tjejerna och jag en promenad där i Vännäs tillsammans med Ulrika, Alex och Vidar. Trevligt!

måndag, 28 mars 2011   

Toya i Bulldogg

Nu har jag inte bara en tv-kändis i huset.... utan två :-)

DD var ju med i barnprogrammet Bulldogg förra året och nu var det Toyas tur. Fast dom var ju här och spelade in "hemma hos reportaget" med henne för ett år sedan. Läs mer om det här »

Och så här blev det nu när det sändes i teven:

Och hela programmet visas här på Svtplay »

Tack och lov blev Toya inte vald till dejten. Tack och lov säger jag faktiskt. Toya hade absolut inte passat till den tjejen som ju älskade att kasta frisbee och bollar (och det var ju också vad hon ville göra med hunden på dejten) vilket är absolut "NO NO" att göra med en hund som man tränar jakt och stadga med.

Den hund hon valde var den stressade settern som Toya tyckte var såååå himla jobbig under inspelningsdagen i studion... den som gjorde att hon ville bort från greenroom tillbaka till matte hela tiden. Mattes lilla stumpa.

MIN stjärna och prinsessa är hon ändå

onsdag, 16 mars 2011   

SSRK Årsmöte

årsmöten, årsmöten och ännu fler årsmöten. Mååånga årsmöten blir det den här årstiden.

I dag var det dags för SSRKs Umeåsektion (Spaniel- och retrieverklubben).
Men eftersom jag har föreläsningar på universitetet på onsdagar kunde jag inte delta... men det hindrade inte att jag ändå blev invald i styrelsen som viltspårsansvarig

Men det ska bli riktigt spännande och roligt. Tror vi blir ett trevligt gäng... och att vara ansvarig och administrera viltspårsverksamheten tror jag kan passa mig som handen i handsken. Min första arbetsuppgift blir att ta hand om en ansökan till viltspårsdomare

söndag, 27 februari 2011   

BSHK årsmöte

Mååånga årsmöten blir det den här årstiden

Idag var det dags för Björkstadens Hundklubbs årsmöte.

Hade tackat nej till vice ordförandeposten.... men sitter kvar som ledamot.

BSHK är en trevlig klubb som jag trivs jättebra i.

 

Björkstadens Hundklubb

lördag, 26 februari 2011   


flakeDD 7 år flake

DD 7 år


SkjÅelig;rgaardens Diamond to Lelionaz "DD"
Grattis mitt största ♥ på 7-årsdagen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dagen firades med mycket nosgos, godis och med det bästa som DD vet... nämligen att få träna, göra tricks och konster.

Hade nämligen ett litet uppdrag att ta ett foto på ett tricks till en bok om aktivering som håller på att skrivas. Så det blev mycket repeterande och upprepning innan jag lyckades fånga just det där speciella ögonblicket. Till DD's stora glädje. Hon ledsnar ju liksom aldrig utan kan hålla på gång, på gång, på gång hur länge som helst.

Men de små fick vara med dom också. Så bilderna är nu inskickade till författaren så får hon själv avgöra vilken hon vill använda sen i boken.

lördag, 19 februari 2011   

Fredagsmys på IT-enheten

I går kväll hade vi en liten fest på jobbet (för att välkomna en ny kollega samt för att fira en annan på hans 30-årsdag).
 
Vi började med att stilla hungern med pizza. Sedan drog vi oss in i konferensrummet där vi ägnade en timme eller så åt det kanske roligaste möte som någonsin har hållits i denna lokal. Vi hade nämligen whiskyprovning! å jag som absolut inte tycker om whiskey. Hade förmodligen hjärnsläpp den dagen jag anmälde mig att jag ville vara med på det :-o
 
Det var närmare bestämt sex sorters vackert gyllenbruna drycker som skulle bedömas utifrån färg, doft och smak, samt poängsättas.
 
Slutligen skulle man gissa/bedöma vilket av glasen som innehöll vilken whisky.
 
Ja, för att vara ärlig... färgen var nog det enda som tilltalade mig. Doft och smak ska vi inte tala om. Annat än att jag kan säga att jag INTE blev omvänd. Tycker alltså fortfarande INTE om whiskey =)
 
Men det var kul att testa ändå.
 
Thomas trodde inte att någon skulle klara att pricka in alla sex sorterna, men en av oss visade mästartakter och fixade det. En annan hade noll rätt, men det är helt onödigt att gå in på några namn =)
 
Själv lyckades jag pricka in två rätt. Vilket var suveränt bra gjort av en som mest satt och grimaserade hela tiden, tycker jag...
 
Sedan avslutade vi kvällen med ett parti poker med lagom blygsamma insatser. Och som alla vet är poker precis som livet självt; somliga vinner och somliga förlorar. Jag var en av vinnarna. Hela 13 Skr gick jag med vinst. Yea =)
 
Men oavsett några kronor hit eller dit kan man lugnt fastslå att hela gänget hade en mycket trevlig kväll. Noterbart var också att hela personalstyrkan var med!!! Inte helt vanligt - alltid är det någon som brukar ha förhinder.
 
Nästa gång ska vi ha vinprovning eller nåt. Ser redan fram emot den kvällen.
 
Pizza
Vi börjar med pizza
 
Thomas, whiskeyexperten
Kollegan och "whiskeyexperten" Thomas hade ordnat hela kvällen. Med beröm godkänt!
 
Whiskeyprovning
Sex sorters vackert gyllenbruna drycker som skulle bedömas utifrån färg, doft och smak, samt poängsättas.
 
Whiskeyfärg
Vackra färger
 
Provar whiskey
 
En del av gänget som provar whiskey
 
Whiskeysorterna
 
Pokergrupper
Pokerspelning på G
 
Martin underhöll
Pausunderhållning
 
Yes, potten är min!
Yes... potten är min =)
 
Kronor och whiskey
 
Glenfiddich

onsdag, 16 februari 2011   

Vinterkräksjukan

Jag kan inte minnas när jag var magsjuk senast - men det känns som att det var typ när jag var barn eller så. å jag brukar vara så kaxig på jobbet när dom drabbas av magsjuka/vinterkräksjuka en efter en... men inte jag. Jag blir AAALDRIG sjuk minsann. är nog immun eller nåt. Hrmf...

Glömde bara att säga "peppar, peppar..."
 
För nu var det min tur. Gick och la mig på söndagskvällen frisk och kry. Kände mig inte det minsta dålig. Men så vaknade jag några timmar senare... och var riktigt, riktigt magsjuk. Tillbringade i princip resten av natten liggandes på toa under en filt som jag lyckades släpa dit... och med en klädhög som huvudkudde.
 
Blääääää och tvi vale för att vara magsjuk. Det suger...
 
Och extra mycket blääää för att vara ensamstående matte och riktigt rejält magsjuk :-o
 
Fick verkligen uppbåda all min viljestyrka och mina sista droppar energi för att ta mig ut med hundarna på morgonen. Kritvit i ansiktet, illamående och darrig lyckades jag dock stappla mig ut så att hundarna fick kissa och bajsa i alla fall. Sen stupade jag snabbt i säng igen där jag blev liggandes hela dagen. Tog mig inte upp annat än till toa och för att stappla ut några gånger till med mina stackars hundar (som nog tyckte att matte betedde sig väääldigt konstig).
 
Men jag ska väl egentligen inte klaga. Jag är verkligen inte sjuk särskilt ofta. Brukar varken vara magsjuk eller förkyld.
 
Sist jag var sjuk var i april 2005 då jag var förkyld. Och innan dess... ja, då får man nog gå tillbaka ända till 1997-1998 någonting. Så ingen kan nog komma och anklaga mig för att ta ut många sjukdagar precis :-)
 
Nu hoppas jag att den statistiken håller i sig så att det dröjer lika länge igen tills nästa gång jag blir sjuk =)
 
MagsjukKOMMENTARER

Pia:
Din stackare:(. Fu sjutton för magsjuka! Hoppas att du är på benen igen. Kram och krya på dig Lena
------------
Svar: Tack Pia!


söndag, 13 februari 2011   

Cockerklubbens årsmöte

Var på Västerbottens Cockerklubbs årsmöte i Bjurholm idag - på Café Lilla Skafferiet. Samåkte dit med Ulrika, Ewa och Helen (Ulrika körde).

Det var verkligen avslappnat och mysigt med ett årsmöte på ett café! Vi fick semlor till kaffet... och jag blev sedan invald i styrelsen som suppleant.

Det blir nog bra... =)

Västerbottens Cockerklubb

lördag, 12 februari 2011   

Magisk dag

Har haft en magisk leonberger-dag hos Gunilla och Puma i Mosjö idag.

Efter den härliga utflykten i det underbara vinterlandskapet och det suveräna vädret bjöd Gunilla på varm choklad och nybakat bröd. Mums ♥

Det är dagar som den här som gör livet värt att leva ♥

Puma och DD
Puma och DD


Ut på tur...


Söta Puma


Gunilla instruerar tjejerna att dom ska sitta kvar!


Puma


Den där apelsinen ser väldigt läskande och god ut... eller??

 
Puma, DD, Toya och Tina


Finaste, underbaraste lilla tjejen... mattes ♥


Snöklimpar under tassarna är inte skönt... tur att matte hjälper...

onsdag, 9 februari 2011   

UmU-student

äntligen!

Idag började kursen Digital Fotografering 7,5hp som jag ska läsa på Umeå Universitet. Det är en kvällskurs som går på kvartsfart.

Det är kul att gå kurs - även om just den här kursen, som är en grundkurs i fotografering, nog kommer att kännas lite "enkel". Men det är aldrig fel med repetition... och dessutom får man ofta väldigt mycket inspiration och idéer av sina klasskamrater som är väl så mycket värd som kursen i sig. Fast jag kände mig nog som en typ gammelmormor på den här kursen eftersom typ 55 av totalt 60 elever var i 20-årsåldern :-o

Men den största anledningen till att jag sökte den här kursen var att jag vill gå fortsättningskursen "Avancerat digitalt foto för portfolio" - och förkunskapkravet för att få gå den var att man hade den här grundkursen först.

Så... fortsättning följer alltså nästa termin också... om jag bara kommer in =)

tisdag, 8 februari 2011   

Dispens

Hypotyreos kräver dispens

En hund som medicineras för en kronisk sjukdom som innebär långtidsbehandling måste ha doping-dispens för att kunna ställas ut eller tävlas med. Dispens söks på en särskild blankett man får från SKK.
 
Tidigare har det räckt med att veterinären skriver under denna blankett för att man ska få dispensen. Men nu var dom jättenoga och ville ha kopia både på journalen och provtagninsresultatet också.
 
Men sen när jag väl kom mig för att faxa in dom uppgifterna också så gick det på typ en grisblink så hade jag sen dispensen i min hand.
 
Så nu kan jag alltså tävla och ställa ut henne utan att riskera bli anklagad för doping.
Inte för att det känns aktuellt med utställning för Tinas del... men att gå viltspår eller grundprov kanske inte är helt omöjligt. Eller varför inte rallylydnad nu när det blir officiell tävlingsgren?
 
Nu känns allt möjligt med tanke på hur pigg och sprallig hon blivit efter medicineringenKOMMENTARER

Anne, Anneli:
Kul att hon är piggare nu. Fin bild förresten på första sidan.


torsdag, 3 februari 2011   

Fjärde blodprovet

äntligen börjar Tinas sköldkörtel-värden vara hyfsat ok.

Vi startade den 7/10 då var
T4 = 5,0 nmol/L (bör ligga på 11-50)
TSH = 1,40 uG/L (bör ligga på < 0,45)

T4 steg ganska snabbt efter att vi satte in medicineringen med Forthyron. Men TSH har hela tiden legat kvar på en för hög nivå.

Men nu... var till Therese och tog ett nytt blodprov i måndags och fick resultatet idag.

Nu ligger hennes värden på
T4 = 41,6
TSH = 0,7

Det går alltså definitivt åt rätt håll. Nu avvaktar vi och låter henne gå på samma dos av medicinen (1/2 tablett 2ggr/dag) tills april då det blir nytt blodprov igen.

Och hon är verkligen som en ny hund nu. Så sprudlande glad och sprallig med massor av energi. Hon har blivit slank och fin i kroppen och snarkningarna har i princip upphört helt. Det enda som inte är helt ok ännu är väl hudproblemen.

Men det är som det ska. Det kan ta upp emot sex månader innan kroppen har läkt ut blivit helt återställd igen. Men jag är så himla glad att jag har fått tillbaka min spralliga lilla tjej. å Toya är nog glad åt att ha fått tillbaka sin lekkompis (och DD också).

Nu är hon ingen tjockerspaniel längre....

utan en pigg och glad rastypisk cocker spaniel ♥ ♥ ♥ Tjockerspaniel Teckning av Ursula Wilby

tisdag, 25 januari 2011   

Mardröm


Är så otroligt ledsen =(

Mina tankar finns hela tiden hos min vän Jenny som har det så otroligt omänskligt tufft just nu. I torsdags förra veckan fick hon väldigt dåliga nyheter gällande hennes två leonberger Estrella och hennes son Roy.

Estrella har varit halt så hon röntgades för att kolla vad det kunde vara. Det visade sig att hon har skelettcancer :-(
Ingen cancer är rolig - men skelettcancer är bland dom värsta. Det kommer att gå fort utför. Hon kanske har ett par veckor kvar innan hon har så ont att hon måste få somna in.

Lilla, lilla Strellan. Har ett minne för livet av henne i form av ett ärr på mitt pekfinger. Fick det när jag hjälpte Jenny att ställa Estrella på Stora Stockholm 2003. Hon var så ivrig efter godiset i min hand att hon råkade ta en tugga av mitt finger också. Nästan =)
Läs mer »

Roy hade cancer i mjälten och blev opererad. Samma dag som beskedet om Estrellas cancern alltså. Roy hade varit mycket illa däran och det var när att dom hade misst honom under operationen. Han hade haft 6 (sex) liter blod i magen! Men han överlevde operationen och dom sydde ihop honom... men den första lättnade och glädjen utbyttes snart till stor oro igen. Han ville inte vakna upp ur narkosen.

Och nu 5 dagar efter operationen har han fortfarande inte vaknat. Jenny kämpar och gör verkligen allt för honom. Hon tar in honom till veterinären varje dag där han undersöks och får dropp. Sen tar hon hem honom över nätterna och överöser honom med kärlek och värme. Men han kan verkligen inte vakna. Ibland är det som att han försöker och lyfter på huvudet och sprattlar med benen - men så bara försvinner han in i sin djupa sömn igen =(

Det är så olidligt att bara följa Jennys kamp så här på håll och när man läser hur hon beskriver att det är. Man kan bara inte föreställa sig hur olidligt det ska vara för Jenny att vara mitt upp i det. Det gör så förtvivlat ont i mitt hjärta och tårarna rinner och rinner :´-(

Roy är också en sådan speciell och underbar hund och han kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta sedan den gången då han behövde opmplaceras och jag hämtade honom från Skellefteå och hade honom hos mig några dagar innan Jenny kom hit och tog hem honom.

Mer om det här
Lille Roy »
Mer om Roy »
Jenny och Roy »

Livet är orättvist!!!!!

Om inte ett mirakel har skett under natten kommer Roy nog att att få somna in för gott idag.

Tårarna rinner. Det gör ont i hela mig.

Tinsen, Toysan & Roysan
Tinsen, Toysan & Roysan


KOMMENTARER

susanne y:
Ja jösses Lena. Stackars Jenny. Och jag som tyckte jag hade det jobbigt liksom. Näe, hualigen vilket helskotta hon går igenom nu. Så fint att du skrivit om det i alla fall tycker jag. Kram


Mimmi:
Så längesen jag var in på din sida nu, jag skäms:)Den är lika fin som vanligt. Läser dina ord om Jennys hemska mardröm, du har skrivit så fint. Många kramar MImmi
------------
Svar: Tack Mimmi!


Jenny:
Såg detta av en slump först nu. Tack för dina fina ord. Idag är Estrellas sista dag. Jag har inte berättat det för någon mer än mamma och pappa. Jobbigt, jobbigt =(
------------
Svar: =(


söndag, 23 januari 2011   

Ã…rets första cockerträff

Idag var vi på årets första cockerträff (för våran del). Tjejerna har ju löpt så vi har inte kunnat vara med på ett tag. Så det kändes väldigt roligt att vara på G igen och träffa alla.

Det är ju svårt att hitta bra promenadställen på vintern - så den här gången testade vi att gå från Nydala mot Sävar på den relativt nya cykel/gång-vägen. Där är ju upplogat och stängsel ut mot vägen samt att man möter väldigt få andra människor där. Det tråkiga är ju att det inte blir någon "runda", utan att man måste vända och gå samma väg tillbaka. Men, men... det var trevligt ändå om än lite kyligt.

Hoppas på fint väder nästa gång om två veckor då vi tänkte träffas ute hos Ulrika i Obbola.

Cockerpromenad
Alex, Vidar, Lufsen, Hubbe, Assar, DD, Troll, Toya och Tina

tisdag, 18 januari 2011   

Nisse ua


Min 23-åriga gamla trotjänare - en volvo 245 1988 - gick i år igen igenom besiktningen utan några anmärkningar.

Sicken pärla ?

Sänder en tacksam tanke till pappsen där uppe i himlen som tipsade mig om bilen och fick mig till att köpa den. Kram och tack pappa ?

söndag, 16 januari 2011   

Bada badkar

Söndagar = badkarsbad ?

Bad... och idag börjar den nya omgången av
Bulldogg Bulldogg »

Toya komer att vara med i program 11, den 27/3 kl 18:30 och det går i Svt Barnkanalen

lördag, 15 januari 2011   

-24 °C

Kung Bore bet rejält i kinderna i dag på morgonpromenaden. Men desto skönare att få sätta sig framför datorn med en rykande varm kopp kaffe sen när man kommer in.

DD bryr sig dock inte så mycket om kylan - men småtjejerna tycker att det är i kallaste laget och promenaderna blir väl inte så superlånga när det är så här pass kallt. Vi tar fler korta promenader istället... och ser till att klä på oss =)

Tina och Toya


KOMMENTARER

Johanna:
men ååhh så söta!


torsdag, 6 januari 2011   flake Winter wonderland flake

 


Winter wonderland

God fortsättning på året och på den underbara vintern!!!

måndag, 3 januari 2011   

Mother's Little Helper

? ? ?Oj, vilken fantastisk, underbar tjej jag har. Hon är otrolig ? ? ?


KOMMENTARER

sus:
Men jösses så duktig hon är=)=)!