2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Blogg 2012


måndag, 31 december 2012   

Gott Nytt År

Happy New Year

måndag, 31 december 2012   

Blöt nyårsafton

Så här såg det ut i Umeå idag. Det blev plusgrader och regn igår... och är fortfarande plusgrader. Sååååå himla tråkigt och jag blir på uruselt humör. KOM TILLBAKA VINTERN!!!

Slask
(Foto: VK Izabelle Nordfjell)

Annars har det varit kallt (-10 -15)och fint och mycket snö under julen. Perfekt och vackert med snötyngda träd - precis så som det ska vara när det är vinter (och jul). Synd att det skulle bli så här nu och allt det fina och underbara är borta och förstört :-(

onsdag, 26 december 2012   


Vår juuulskinka har rymt ??•*¨*•.¸¸??
.
.
... eller kan det möjligtvis vara någon av hundarna som är skyldig???

måndag, 24 december 2012   

Julafton

För första gången på måååååånga år hade jag gått med på att "fira" lite jul i år. Vi var hos Bosse på Tomtebo och käkade ett lite enkelt, men gott, julbord... och sedan julklappsutdelning som tog flera timmar innan alla fått sina paket.

julbord

julbord

till kaffet
Efterrätt :-)

julklappar


julklapp av Axel
En lite annolunda, spännande och konstnärlig julklapp jag fick av Axel :-)

Mina gåvor
Jag som är ganska antijulklappar hade lagt ner lite möda på mina julklappar året till ära!

lördag, 22 december 2012   

Morgonmys

Vissa är väldigt nöjda över en extra famn att morgonmysa i så här till jul... 

Anne och Toya morgonmyser

Anne kom igår i går kväll och hundarna tycker det är jätteroligt med fler famnar och fler händer som klappar på dom.

Snart kommer även en till - ska strax fara till flyget och hämta "mormor"...

fredag, 21 december 2012   

God Jul

Merry Christmas

onsdag, 5 december 2012   

Vansinnesdåd på IT-avdelningen

Denna hemska syn mötte oss idag på morgonen.

Julbocken utanför Börje & Linus rum var reducerad till en hög med aska.

Bränd bock

Tips som leder till att förövaren av detta vansinnesdåd identifieras kommer att belönas med den sedvanliga ploppen.

Plopp

Eller som det stod i IT-avdelningens decemberblad:

Attentatet i Umeå

I början av december brukar Ritva alltid julpynta och göra fint på IT-avdelningen i Umeå.

Vår stiliga vita gran plockas fram, likaså adventsstakar och annat som skapar julstämning, bland annat en halmbock, ca halvmetern hög och lika lång.

Denna bock har i år stått i korridoren utanför Börjes och Linus rum. Men en morgon när vi kom till jobbet möttes vi av en hemsk syn. Bocken var borta! Endast en sorglig hög med aska återstod. Samt några utbrunna tändstickor som den illvillige attentatsmannen slarvigt nog lämnat efter sig.

Förstämningen spred sig på avdelningen. Vi samlades i en ring runt de tragiska resterna av en vacker, stämningskapande julprydnad och alla ställde sig samma fråga: Vad är det för vettvilling som utfört detta ondsinta dåd?

Vi insåg snart också den förfärliga sanningen: ingen annan än vi själva tar sig in på avdelningen.

(Tja, med undantag för städpersonalen, men dessa skulle i den rådande situationen självfallet ha städat efter sig… ). Med andra ord – det var ett insiderjobb! Vi började titta lite snett på varandra. Spekulationerna tog fart. Vem i all sin dar kunde vara den skyldige?

För egen del drog jag mig till minnes att jag kvällen innan gjort en utryckning hemifrån för att släppa in en besökande chef från IT i Uppsala som råkat bli utlåst. Hmmm… kunde det vara…? Nej, det var givetvis alldeles för osannolikt. Teorin förkastades, och mysteriet förblev olöst. Vi övervägde att skicka de kvarglömda tändstickorna för DNA-analys. Det kunde ju hända att attentatsmannen lämnat några mikroskopiska spår efter sig. Såvida han nu inte varit så förslagen att han haft handskar på sig. Men det kanske skulle bli dyrt, och vilket konto skulle det belasta? Så vi valde i stället det gamla hederliga knepet att be folk lämna in tips. Till den som kunde lämna information som ledde till att attentatsmannens identitet avslöjades utlovade Pär Igsell den sedvanliga belöning som vi på IT-avdelningen brukar föräras för särskilt berömvärda insatser, nämligen en Plopp. Trots detta framkom ingen avgörande information. Mystiken bestod. Endastgissningar och spekulationer fanns att tillgå.

Men så, några dagar senare, hann uppenbarligen samvetet ifatt förövaren. När vi satt och avnjöt årets julbord reste han sig plötsligt upp och erkände och gjorde avbön. Man kunde tydligt se vilken befrielse det var för honom att få lätta sitt hjärta.

Julen är ju en glädjens högtid så han blev benådad, vid sittande bord så att säga. Till detta beslut bidrog förstås också det faktum att bocken återuppstod, precis som asarnas gris Särimner som trots att han slaktades varje kväll nästa morgon åter levde i högönsklig välmåga. Bocken hade alltså inte brännts upp. Det såg bara ut så. Ska man säga att det var en virtuell bockbränning? Att verkligen utföra ett sådant dåd på riktigt har väl ingen människa samvete till? (Inte ens Börje...?)

Och med det lyckliga slutet på detta drama vill redaktörn önska alla kollegor på IT-avdelningen en god och avkopplande jul- och nyårshelg!

fredag, 2 november 2012   

Trevlig helg


DDTrevlig helg


fredag, 5 oktober 2012   

Turf i VK

I dag möttes jag av ett bekant ansikte på förstasidan av Västerbottens Kuriren :-o

Turf i VK

Läs artikeln i större format:

Sid 1  »
Sid 2  »

Sid 3  »KOMMENTARER

susanne:
fina <3


lördag, 22 september 2012   

Fotokurs med Åke Andersson

Superrolig dag idag. Var nämglien i Kroksjö hela daen p å Fotokurs med Åke Andersson, www.fotahund.se, arrangerat av Kattis i Welsh Springer Spanielklubben

Vi hade en träff redan i onsdags då vi tittade på foton och pratade lite teori.

I dag var det dags för utomhusfotografering och... det jag anmälde mig till kursen för... studiofotografering på eftermiddagen.

Åke hade ställt upp sin fotostudio och vi fick fota våra egna hundar med våra egna kameror med svart och vit bakgrund, och så fick laborera med ljussättningen som vi ville.

Det var jätteroligt. Åååååå vad jag önskar att jag hade plats för att sätta upp en egen studio hemma!!!

Studio

Studio

Studio

Studio

Studio

Studio

Studio

Vackra DD

DD

DD

Toya

Tina

Tina sitt vackert

Indra
 

fredag, 7 september 2012   

R.I.P. Natal

De ledsamma beskeden kommer lite väl tätt nu tycker jag. Nu har även underbara Natal fått somna in :-(

Stor kram till matte Elin i Norge ♥ ♥ ♥

Lelionaz Miss Natal of Ann's Lions "Natal"
2002-10-23 -- 2012-09-07

e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

NatalKOMMENTARER

Susanne:
<3


torsdag, 30 augusti 2012   

R.I.P. Perla

Sov gott finaste Perla och stor kram till matte Marlene och husse Per ♥ ♥ ♥

Lelionaz Miss Perfect of Ann's Lions "Perla"
2002-10-23 -- 2012-08-30

e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

PerlaKOMMENTARER

susanne:
<3. Tio år är en fin ålder idag även om man alltid önskar mer. Kram


 

tisdag, 28 augusti 2012   

RLE-operation

Efter flera års vånda och velande har jag äntligen gjort det: Jag har opererat ögonen. En sk RLE-operation (Refractive Lens Extraction). Mina egna linser har bytts ut mot konstgjorda. Och... jag ser fortfarande :-)

Jag var där (Koskelas) för undersökning för ganska precis ett år sedan. Men först nu kände jag mig redo för att verkligen göra det.

Jag var fruktansvärt nervös innan, så när jag satt där och väntade och dom kom och frågade om jag ville ha något lugnande var jag inte sen att svara, JA TACK!!!

Men sen gick det undan. Plötsligt låg jag bara där och det kändes som att jag såg allt dom gjorde precis som på filmen nedan... fast inifrån. Vet inte om jag inbillade mig att jag såg allt... eller om det var min hjärna som spökade och spelade upp filmen i minnet bara. Hur som helst så var det över hur fort som helst - och jag fick en kopp kaffe och fick veta att allt hade gått bra och fick information om hur jag skulle sköta ögonen med antibiotika droppar och anti inflammatoriska droppar och vanliga droppar....

.... å så efter ganska precis en timme efter att jag klivit in på kliniken gick jag ut därifrån igen. Med mina nya ögon :-)

Såg då förstås väldigt suddigt... men jag kände mig helt fräsch och som vanligt... så jag promenerade hem.

Rapporterar mer sedan om hur det går... om jag ser bra och upplever operationen som lyckad eller inte...

 KOMMENTARER

susanne:
hur var det? var det läskigt och obehagligt? jag funderar på att op mina ögon men är lite scary.
------------
Svar: Jo, visst var det både läskigt och obehagligt. För mig tog det ju flera år innan jag till sist tog beslutet att jag skulle våga. Men själva ingreppet gick ju väldigt fort - och jag ångrar mig inte en sekund att jag gjorde det.


Kristina:
Hej! Gjorde en RLE för drygt ett år sedan. Nöjd direkt men upplever problem med kontraster mellan ljusa och mörka färger. Dåligt mörkerseende. Läkaren säger att det kan bli bättre. Hur har det blivit för dig? Finns det hopp? Hälsn Kristina
------------
Svar: Jag har inte haft några sådana problem över huvud taget.

Det jag hade lite problem med var skuggeffekten när jag läste tidningar/böcker (dock aldrig på skärmen). Men det är nästan helt borta nu. Det är när jag är trött eller torr i ögonen som jag ibland upplever det fortfarande. Men annars är jag helt supernöjd. Ser jättebra och det är underbart!

Hoppas det blir bättre för dig!


lördag, 4 augusti 2012   

R.I.P. i stugan mina älskad hundar

Jag har i många år letat efter Cremation Jewelrys för förvaring av askan efter mina älskade hundar som inte längre finns hos mig. Jag har ju haft deras ask-urnor ståendes i sovrummet, men de börjar ju bli några stycken nu så min tanke var att jag skulle låta dom få vila i jorden uppe i stugan i stället - samtidigt som jag inte ville "släppa" dom helt. Ville gärna behålla dom nära mig också. Så den perfekta lösningen var ju dessa Cremation Jewelrys.

Man fyller dom med lite av askan - och så kan man ha dom nära sig forever and ever ♥

Urnorna med resten av askan begravde jag sen uppe i stugan. Så då har jag en plats där också att "gå till" och minnas.

♥ ♥ ♥ Så rest in peace mina älskade vänner. Jag saknar er och älskar er ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ Fozzie, Rubus, Olivia, Poni och Panta ♥ ♥ ♥

CremationJewelry
CremationJewelry

CremationJewelry
 

RIP i stugan
Anne hjälpte mig med att gräva en viloplats åt mina älskadeKOMMENTARER

susanne y:
Oh så underbart fint=).


torsdag, 2 augusti 2012   

Vacker kväll i Båtvik

Jag ääälskar moln och vackra himlar. Det är så otroligt vackert och den ena minuten är aldrig den andra lik.

Här är några bilder från stugan, på kvällen (ca 21:30) efter det rejäla åskovädret.

Ovädershimmel

Ovädershimmel

Månsken över Båtvik

Månsken över båtvik. Foto taget vid 22-tiden på kvällen.

torsdag, 2 augusti 2012   

Till stugan

Anne och jag for upp till stugan i Båtvik idag. Vi tog det väääldigt lugnt upp och stannade bland annat i Bergsbyn (Skellefteå) och åt lunch där i form av deras berömda mjukglass. Och den var verkligen "one of a kind". Inte bara ENORMT stor... utan väldigt god också.

Bergsbyns mjukglass

När vi kom fram till Byske tänkte vi promenera med hundarna och ta några turf-zoner innan vi åkte ut till stugan.

Det var liite mörkt på himlen men vi tyckte inte det såg så farligt ut - men tog ändå med oss regnjackorna för säkerhet skull.

Vi hinner inte mer än börja gå så börjar det skvätta från himlen. Ja, ja sa vi. Det blir nog inte så farligt... vi fortsätter gå ändå. Vi tänkte gå ut till Byske camping eftersom det finns en zon där som vi ville ta. Men snabbt blev det svartare och svartare på himlen... och det blåste upp till storm (typ) samtidigt som regnet fullständigt VRÄKTE ner och åskan gick rakt ovanför våra huvuden. Men vi stretade på. Jag dessutom bara i shorts och sandaler (fast med regnjacka). Jag fattar inte varför vi inte vände och gick tillbaka till bilen. Men nej.... vi skulle till campingen och ta den där attans turf-zonen. Punkt slut.

När vi väl kom oss fram dit var vi som dränkta katter allihop. Hundarna var så blöta som det bara går att bli. Vi sökte skydd i ett hundrum som vi turligt nog råkade passera på campingen. Det var ett rum där man kunde duscha/tvätta sin hund... och där fanns till och med en hårtork. Så medans vi stod där och väntade på att det värsta ovädret skulle avta så blåste jag på oss med hårtorken för att få lite värme :-)

Vilket äventyr... och det bara för att få inta den där lilla zonen :-o

När vi sen väl kom oss till stugan så var vi alla så nerkylda och blöta att jag fick ta fram hårtorken för att värma/torka hundarna. Själva bytte vi till torra kläder och fick oss en värmande vintoddy innanför västen...

regn
Regnet stod som spön i backen.

Turf Byske
Men vi fick turf-zonerna i alla fall :-)

måndag, 16 juli 2012   

Toya painted

Toya

lördag, 23 juni 2012   

Vattensvans

Toya har fått vattensvans efter gårdagens badande :-(

Lite konstigt tycker jag det är eftersom jag inte upplevde att det var särskilt kallt i vattnet. Men det är ju ingen som helst tvekan om att det är det hon har fått. Det är ju väldigt rasOtypiskt med hängande svans på en cocker som ju alltid har en glad och viftande svans. Toya inget undantag. Så jag såg direkt på kvällspromenaden i går att något var fel. Och likadant ser det ut i dag. Tack och lov verkar hon dock inte ha så ont, vilket dom tydligen kan ha av vattensvans.

Toya vattensvans
Toya och TIna spanar på morgonpromenaden.

Toya vattensvans
Inte mycket liv i Toyas svans idag :-(

Toya vattensvans
En mycket dålig mobilbild - men här syns det väldigt tydligt hur Toyas svans hänger slapp och lealös.KOMMENTARER

Gunilla Lindström:
Hej,
Känner inte dig, men är inne och tittar på din sida lite då och då. Hoppas Toya är bättre med sin svans. Inte kul när svansen är som bruten och de har väldigt ont. Har haft 2 labbar som haft detta flera gånger och vi har även fått gå till veterinär för detta. Varje gång de badar så får man torka av hunden väldigt noga för att detta inte ska återkomma.


lördag, 16 juni 2012   

Cockerklubbens Viltspårs DM

Idag var det dags att utse årets Västerbottensmästare i viltspår för cocker. Eftersom Toya löper och inte är på bästa humör hade jag inte tänkt vara med i år. Men då det inte var så många anmälda några dagar innan sista anmälningsdagen så anmälde jag ändå Tina till ett anlagsspår så att vi skulle få ihop ett antal hundar och inte behöva ställa in.

Viltspår har ju inte varit Tinas grej precis. När hon var yngre var hon en väldigt osäker liten tjej som inte vågade lämna matte och gå ut i spåret. Dessutom var hon otroligt lättstörd och stannade upp och slutade spåra vid minsta ljud. Hon har visserligen blivit bättre och självsäkrare med åren... men jag hade liksom lagt det där med viltspår på hyllan för hennes del. Vi har ju inte heller tränat någonting alls detta år... och bara något enstaka kortare spår förra säsongen. Jag tror aldrig jag har gått något 600 meters spår med henne... någonsin.

Så jag hade absolut inga som helst förväntningar på något resultat när jag i morse packade in oss i bilen och for till Bäcksjön där vi skulle hålla till i år. Tänkte mest på det som en träningsdag.

Vi var totalt sju ekipage som kom till start. Fem öppenklassare och två som skulle gå anlagsspår. Dagens tre domare var från Dreverklubben, så det blev inte särskilt lång väntan innan det var Tinas tur.

Hon verkade ivrig och ville iväg på spåret. Redan där höjde jag på ögonbrynen av förvåning. Sen skuttade hon glatt iväg i linans längd in i skogen med nosen i backen. Men eftersom det inte är snitslat när man går prov så har man ju ingen aning om vart spåret går... och om hon är rätt eller bara skuttar glatt omkring bara för att det är så kul i skogen :-)

Lite svårare är det ju också i år i och med dom nya reglerna då det inte längre är räta vinklar så att man kan räkna ut vart i spåret man kan tänkas vara (räknar antal vinklar man har gått). Nu kan ju spåret gå i princip hur som helst (precis som en skadad älg gör i verkligheten). Så jag tyckte hon bara skuttade på längre och längre in i skogen. Trodde aldrig i livet att hon var på rätt spår. Vid ett tillfället sa dock domaren att hon nog var en levandes älg på spåret. Jag fick då sätta tillbaka henne på rätt viltspår. Då var jag övertygad om att det var kört. Så när hon till slut hittade en klöv och stannade upp vid den så tappade jag verkligen hakan.... speciellt när domaren sa att hon varit jätteduktig och att han godkände henne.

Hon hade fixat det :-)))
Min Fina-Tina blev godkänd i anlagklass :-))

Domarens kommentar i protokollet:
"Tar an spåret direkt. Störs av viltvittring vid vinkel 1. Får återföras från älgspår. Går sedan klockrent fram till spårslutet. Hittar klöven direkt. Utmärkt spårtempo."

Det gick jättebra även för alla de andra idag. Alla fick 1:a pris/blev godkända. Men allra bäst gick det för Ewa och hennes båda killar Assar och Hubbe. Blev nästan lika stolt som Ewa över grabbarna eftersom det ju nästan känns som att dom tillhör "familjen" :-o

1:a med hp och Viltspårmästare 2012: Ewa med Hubbe
2:a Ewa med Assar
3:a Ulrika med Alex
4:a Lena B med Zelda
5:a Anna med CC

Godkända i anlagsklass:
Lena med Tina
Ludmilla med Figo

 Rörd nästan till tårar blev jag när jag fick läsa ena domarens mail till oss dagen efter:

Sen så måste jag bara få säga en sak som jag tydligt märker på jakt och eftersökshundar, inte minst idag.
- Ödmjuka och rara människor, ger trygga och arbetsvilliga hundar i skogen. Vilka fina och duktiga hundar ni ALLA hade med er idag. Imponerad !!!
/MVH Lars

 Roligt var det också att läsa Lars blogg om dagen » 

Cocker Viltspår DM deltagarna
Lena (Tina), Ewa (Hubbe o Assar), Ulrika (Alex), Lena (Zelda) och Ludmilla (Figo).  
Anna o CC saknas på bilden.

Cocker Viltspår DM deltagarna

Domarna från Dreverklubben
Årets trevliga och duktiga domare från Dreverklubben: Lars, Daniel och Helen.
Helen var förra årets Viltspårsmästare med sin cocker Lufsen (som hon tyvärr fick ta bort förra året).

 

ALLA hade med er idag.Imponerad !!!
/MVH Lars

söndag, 10 juni 2012   

Tredje jaktkurstillfället

Idag på jaktkursens 3:e tillfälle var vi i Rönnbäck (Hissjön) och tränade i vattnet. Brrrr..... ganska så kallt i vattnet... och MASSSSOR av mygg :-(

Vi tränade vattenapportering dels med dummies men även med fågel.

Toya löpte som hon och DD var hemma. Tränade med Tina istället som förvånade matte och faktiskt apporterade fågeln också :-o

onsdag, 6 juni 2012   

Öppna stugan

xxx

Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt

Lyxfrulle

Morgonmys

Älskade DD

fredag, 25 maj 2012   

Bläää så varmt

Uff... i dag blev jag bryskt påmind om varför jag inte gillar sommaren =(

Fy bubblan så varmt och klibbigt det är. +24 grader och (tack och lov) ändå inte soligt. Himlen var klarblå i morsen - men nu har det mulnat på... kanske att det blir regn till och med (och åska?).

For i alla fall till brännbollscupen på Mariehemsängarna för att kolla in läget en sväng. Alltid kul att se dom som har klätt ut sig till än den ena och än den andra helt otroliga kreationen. Fantasi råder det då ingen brist på.

Men som sagt... där var på tok för varmt för mig och tjejerna... så vi drog oss hemåt ganska snabbt. Men vi (jag) hann dock med att bli intervjuad av Svt  

De var där och intervjuade folk till programmet "Fråga doktorn". Det handlade om ätstörningar. Dom ville att jag skulle ta av mig solbrillorna.... men det kunde jag ju så klart inte. Så nu hoppas jag innerligt att dom inser att dom inte kan sända min intervju... man kan ju inte ha med någon som står gömd bakom stora solglasögon och säger tokiga saker. Det blir ju jättepinsamt ju!!!

Usch... önskar jag kunde trycka på [Ctrl] + [z] även i livet ibland :-/

söndag, 20 maj 2012   

2:a tillfället jaktkursen

I dag, 2:a tillfället på jaktkursen, höll vi till uppe på Brattberget.

Vi tränade:

Apportering
Gripande
Bära
Markeringar
Dolda apporter
Dirigering
Vilt

Regnigt och gråtrist väder. Toya var jätteduktig!

torsdag, 17 maj 2012   

R.I.P. Sinkku

Sinkku somnade in lugnt och fridfullt "i sömnen". Sov gott söta, fina Sinkku.

Mina tankar går till matte Marika med familj i Finland ♥ ♥ ♥

Lelionaz Miss Piggy of Ann's Lions
2002-10-23 -- 2012-05-17

e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

inkku

Sinkku

Foton: matte Marika Rask

söndag, 6 maj 2012   

Start på jaktkursen

Har anmält oss till en jakttema-kurs för spaniel på sex tillfällen fördelade på några söndagar från och med idag - och med sista tillfället den 20 augusti.

Ska bli superkul.

Idag, kursens första tillfälle, ska vi träna:

Jaktlydnad
Fotgående
Inkallning
Stoppsignal
Vändsignal
Introduktion stadga

Vi skulle ha varit på Brattberget - men på grund av att det fortfarande är mycket snö så tar vi oss inte fram dit. Vi var på gamla landstingets parkering istället.

Toya var jätteduktig!

 

måndag, 30 april 2012   

Valborg

Strålande vacker Valborgskväll på Campus. Snart tänds brasan....

Flaggor

Valborg på Campus

Valborg på Campus

måndag, 30 april 2012   

Vintern rasat....

Hej å hå vad snön försvann i ett nafs. Förra veckans regnande och sen på det finväder med värme och sol gjorde verkligen susen. Swosch bara så var all snö borta... och det har till min stora, stora lycka börjat torka upp.

Ääääntligen :-))))

Nästan snöfritt

lördag, 28 april 2012   

Årets första prom med BSHK

Idag var det dags för årets första promenad med Björkstadens Hundklubb. Solen sken från en klarblå himmel på morgonen... men när det var dags för promenaden hade det dragit ihop så det duggade lite lätt. Men ändå...

... å vilken häftig promenad det blev!!!  Vi var säkert omkring 35 hundar av alla de sorter och storlekar.

Det var dock lite väl mycket blötsnö kvar i skogen. Vissa som inte hade stövlar på sig blev gaaanska så blöta  (själv hade jag varit förutseende och tagit stövlar)

Men det var riktigt roligt att så många kom!!!

Runt brasan

Ingen rök utan Eld
Sur ved :-)

Ludmilla, Figo och Ewa

Russkaya Tsvetnaya Bolonka
Russkaya Tsvetnaya Bolonka

Rottis
En salig blandning med både stora och små hundar brukar vara med på våra BSHK-prommisar!

Mops
 

lördag, 28 april 2012   

Igelkott

Idag på morgonen mötte vi årets första igelkott.

Så gullig...

igelkott

fredag, 27 april 2012   

Mycket att fira....

Idag var det en "Gratulationernas dag" minst sagt.

Först och främst vill jag gratulera mamsen på 80-års dagen

... och sen också min ex-svärfar på 90-årsdagen.

Sen vet jag inte riktigt om man gratulerar dom som går i pension??
Men i alla fall var det stort tårt- och bullkalas på jobbet idag då en kollega går i pension efter drygt 35 år i SLUs tjänst.  Och jag fuskade med min diet och åt en halv bulle (men tårtorna kunde jag låta bli i alla fall)

Dessutom fick jag veta att även en fd kollega, på ICA Glunten, gick i pension just idag.

Mycket att fira alltså. Grattis till er allihopa

torsdag, 26 april 2012   

R.I.P. Brandy

Tänder ett ljus i kväll för finaste Brandy som idag har fått somna in.

Stor kram till Brandys matte och husse Kaj & Leena i Finland som har tagit så fantastisk väl hand om Brandy.
Han har haft det bästa tänkbara liv som en hund kan ha ♥ ♥ ♥

Lelionaz Mr Brandy of Ann's Lions
2002-10-23 -- 2012-04-26

e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

Brandy

BrandyKOMMENTARER

Ewa Sandström:
Vilken tjusig hund!


Marika:
Medkänsla:´(
- Syster Sinkku och deras familjer


onsdag, 18 april 2012   

Snöööö

Mysig morgonpromenad... men cykeln fick lov att stanna kvar i förrådet idag :-)

Toya, Tina och DD på morgonpromenad

I går var det bart på alla cykelvägar - och även på gräsmattorna utanför husen - men idag ser det alltså ut så här.

Men det är väl kanske inte något ovanligt april-väder här uppe...

Det bidde vinter igen...

Fast nu tycker till och med en snöälskare som jag att det känns liite onödigt :)

Snöigt

Men en stooor fördel är att hundarna är rena efter promenaden. Är sååå less på att städa och städa och städa... och ändå känns det aldrig som att man har det rent hemma.

lördag, 14 april 2012   

Sooo cute freestyleprogram

Det här freestyle-programmet är bara så fantastiskt fint. Det är så "cute" att man får ståpäls!!!

Och det visar verkligen charmen med freestylesporten. Hur man kan anpassa sitt program efter vilken storlek och temperament man har på sin hund.

Det här är inte det mest avancerade program jag sett...
men ändå är det nog ett program som är bland det vackraste jag någonsin sett  ♥ ♥ ♥

torsdag, 12 april 2012   

Begravning

Var på begravning i Backens kapell i dag. En vän, uppfödare av cocker, gick hastigt och oväntat bort i allt för låg ålder. Hon var bara ett år åldre än mig.

När hon dog, i sitt hem, hade hon en cockerkull på 6 valpar som endast var 2 veckor gamla. Henner dotter berättade på minnesstunden i församlingsgården efteråt att när dom hade hittat henne så hade valparnas mamma suttit tätt intill henne, slickandes henne i ansiktet. Tiken hade även hämtat dit alla sina valpar så de låg också där tätt intill henne på golvet.
 
Det var så otroligt gripande när dottern berättade om detta - och det gav en sådan fantastiskt fin minnesbild i huvudet som jag har svårt att släppa. Så otroligt fint mitt i allt det sorgliga ♥
 
R.I.P. Margaretha
 
PS. Valparna börjar bli flygfärdiga och behöver snart få komma till nya familjer.
Se mer här »

tisdag, 10 april 2012   

Kvällens freestyle-pass

OMG vad jag fryser. Det regnar och stormar och är cirka +0,5 grader. Vi har var ute och tränat i en timme. Är sjöblöt och håller på att frysa sönder. Brrrr.... tror jag måste krypa ner i soffan med "nåt starkt och värmande" å se om jag kan få tillbaka känsel och färg i fingrarna (det går ju liksom inte att ha vantarna på när man ska belöna med godis. Blött och kallt och brrrrrr............ )

Men det kändes ändå superkul att få komma igång igen med kursen... det är ju så himla inspirerande och roligt med freestyle.

Men hundarna var verkligen duktiga ändå trots det urusla vädret och gjorde sitt bästa hela tiden. De blev helt sjööööblöta efter bara typ 10 minuter. Och dom hade ingenting emot att hoppa in i bilen när vi skulle hem... snarare att dom hade väldigt bråttom att hoppa in i bilen  :-o

Men nu är vi peppade igen. Freestyle kan man ju träna inomhus lika bra också. I köket till exempel när man står och lagar mat kan man passa på att träna på något moment... Funkar skitbra!

tisdag, 10 april 2012   

Fortsättningskurs freestyle

I kväll börjar fortsättningskursen i freestyle. Ska bli så kul!!

Önskar bara att det inte var ett sådant skitväder ute. Men man är väl lite knäpp som ändå tycker det ska bli roligt att gå ut och träna hund trots att det knappt är plusgrader ute och regnet hänger i luften ;-)

måndag, 9 april 2012   

Prom till Nydala och herr och fru Svan

xxx

Pimpeltävling Nydala
Pimpeltävling på Nydalasjön

Svanpar

Svanpar

Svanpar

Svanpar

Svanpar

lördag, 7 april 2012   

Glad Påsk!!

Happy Easter

Happy Easter

onsdag, 4 april 2012   

Valpsjuka...

Jag, Carina och Sandra var till Maggan (Unique Dogs) idag och kikade på valpisar - som snart är 7 veckor gamla.  Fyra tikar och fyra hanar... naturligtvis helt bedårande söta. Svårt att välja ut någon speciell eftersom dom var så jämna och fina allihop.

Får dock lite ångest och blir "låg" på något vis när jag tänker på att jag inte ska ha fler leonberger. Det är ju något väldigt speciellt med den rasen - och jag älskar dom helt sjukt mycket. Så vi får väl se hur det går med mina intentioner att DD ska vara mitt sista lejon...

Unique Dog Puppy

Unique Dog Puppy

 Unique Dog Puppy

Unique Dog Puppy

 Unique Dog Puppy

Unique Dog Puppy

måndag, 2 april 2012   

Ny veterinärklinik i stan

Idag öppnade en ny veterinärklinik i stan. Djurkliniken i Umeå

Jag och Ulrika var där på "invigningsparty" (visning av lokalerna och mingel) på kvällen som representanter för SSRK.

Och wow vilka lokaler. Dels var det skilda väntrum samt undersökningsrum för hundar och katter. Båda väntrummen hade en stor tv-skärm. Jag vet inte hur många undersökningsrum det fanns. Men måånga var dom. Två operationsrum. Ett röntgenrum. Ett tandvårdsrum. Flera uppvakningsrum. Uppvakningsbås. Burar mm, mm. Allting nytt och fräscht.
Å så ett vattentrask förstås. Se bilder längre ner.

De kommer dessutom att ha generösa öppentider med jourtider på kvällar och helger. Någonting vi saknat i Umeå tidigare.

Önskar nu bara att de kunde fixa dit ett hundsim också. Det vore inte helt fel :-)

söndag, 1 april 2012   

1:a april

Fick syn på mig själv i spegeln på väg in i duschen. Där stod jag naken, slapp och blekfet.

”Vad fan!”, tänkte jag. Så gick det upp för mig. 

Det är ju 1:a april! HA HA HA. Mig lurar du inte så lätt! ;-)

beauty

fredag, 16 mars 2012   

Jävligt skönt att få det svart på vitt

HA!!!

Nu har jag fått svart på vitt att jag hade rätt.
Hade gärna velat vara en fluga på väggen i gubbens kök när han fick sitt besked :-))))
 
Jag var alltså med om en krock för någon vecka sedan då jag blev påkörd av en annan bil.
 
Jag kommer från Rothoffsvägen och ska ut på Blå vägen. Det är rött ljus och jag och den andra bilen står bredvid varandra (dubbelfil) och väntar på att det ska slå om till grönt. När det gör det svänger vi båda vänster ut på E12 som är en 4-filig väg (2+2).
 
Efter bara en liten bit så ser jag plötsligt att den andra bilen "vinglar" emot mig in i min fil på vägen... och så pang, kör han in i fronten på min bil.
 
När vi stannat och börjat prata med varandra så blir vi oense om vems fel olyckan var. Han tyckte att felet var mitt eftersom han blinkat. Men hur skulle jag kunna se att han blinkade när vi ligger sida vid sida? Men han vägrar ge med sig. Felet var mitt. Jag var skyldig att flytta på mig eftersom han blinkat, upprepade han gång på gång. Men eftersom jag var 110% säker på att jag hade rätt (man kan ju inte byta körfält utan att vara säker på att det kan ske utan fara), så höll jag mig kolugn hela tiden och sa bara ja, ja. Vi skriver skadeanmälan och skickar in så får vi väl se.
 
Och mycket riktigt. Idag fick jag brevet från försäkringsbolaget. Å även om jag var så säker på min sak så är det ändå jävligt skönt att få det svart på vitt :-)
 
Önskar som sagt att jag hade fått vara med när gubben fick beskedet. Hehehe....
 
Motparten är skyldig
 
PS. Ingen av oss blev skadad. Min gamla trotjänare fick inte värre skador än att jag kan leva med det (orkar inte börja böka med att lämna in den på verkstad å så bara för att få några repor och kanske någon liten buckla fixad). Hans bil däremot, som var av nyare modell och därför inte lika tålig som en gammal hederlig volvo, blev mer demolerad.
 
Hehehe...
Skadeglad jag ???KOMMENTARER

Marlene Jonsson:
Så skönt att du fick rätt. Håller med dig om gammal hederlig Volvo. Våran vovvevolvo (745) har nu passerat 61 tusen mil å går som en klocka i alla väder. Den kommer nog att rosta sönder innan den dör.


tisdag, 13 mars 2012   

Shop til you drop

Shop til you drop... det är vad jag gjorde tredje dagen på Crufts :-$

Min resväska (som nästan var tom när jag åkte hit) klarade med nöd och näppe gränsen på max 23 kilo när vi skulle flyga hem. Några saker fick jag ta som handbagare + att Benita hjälpte mig med några grejer också. Tusen tack för det. Annars hade det aldrig gått =)

Här är en bild på vad jag hittade i min tunga resväska när den väl kom hem. Den var nämligen borttappad först. Kent och Benitas väskor kom på rullbandet så snällt när vi kom hem med flyget i går kväll... men inte min :-(

Den var kvar i Stockholm visade det sig. Men det ordnade sig snabbt. I dag på förmiddagen kom dom hit med min väska så jag fick packa upp och kika på allt som fanns där i. Rena julafton =)

Shoppat på Crufts

Shoppat på crufts

Shoppat på crufts

måndag, 12 mars 2012   

Hemfärd

Hemfärden gick i samma lugna tempo som när vi flög dit. Vi tog en sovmorgon och käkade sen frukost i lugn och ro innan vi packade oss iväg till flygplatsen. Dagens rutt såg ut så här:

Birmingham - Frankfurt, 12:30 - 15:10
Frankfurt - Arlanda, 17:45 - 19:50
Arlanda - Umeå, 21:10 - 22:15 

Var lite orolig över att min resväska inte skulle klara maxvikten på 23 kilo. Den var ju nästan tom på hitvägen... men nu var den mer än fullpackad. Fick ta några grejer som handbagage + att jag fick ha några saker i Benitas väska som inte var lika full som min. Å då gick det vägen. Resväskan vägde nu "bara" drygt 17 kilo :-o


Hann med lite shopping och gott kaffe i Frankfurt.


Benita testade en påskpepparkaka :-)

Det har varit en helt underbar resa. Faktiskt betydligt mycket roligare den här gången än förra gången jag var till Crufts eftersom det var mycket bättre med tid att hinna se och uppleva allting nu. Me like ♥ ♥ ♥

Och en stor stor bautakram till mina gulliga hundvakter som tagit så väl hand om mina tjejer under de dagar jag varit borta:

♥ Ulrika som hade Toya

♥ Ewa som hade Tina

♥ Hanna - lillmatte till Kajo (som tyvärr inte finns med oss längre) - som hade DD

 

söndag, 11 mars 2012   

Crufts - söndag - blodhund/shopping

Söndag = Blodhundsdagen =)

25 blodhundar  anmälda

Blodhundar

Blodhundar

Blodhundar

Blodhundar

Blodhundar

Crufts

Crufts

lördag, 10 mars 2012   

Crufts - lördag - leon

Lördag = Leonbergerdagen
160 leonberger anmälda

Vi var där...
We was there...

Jag var där...
I was there....

Leonberger

Pyamastjejen
Den här tjejen hade nog haft så brottom på morgonen att hon inte hann klä på sig. Hon hade ju fortfarande pyamasen på sig :-o

Sandra Coen
Var och hälsade på Sandra Coen i hennes försäljningsstånd på uppdrag av Jenny på Bamses Bollar som är återförsäljare till hennes fina produkter. Se här »

Sandra Coen
Sandra Coen


Crufts är STOOOORT!!

Arenan
Upplevde stämningen i den jättestora Arenan. Det var riktigt häftigt att sitta där!!!

Arenan
Tittade och imponerades av fantastiska freestyle-program. Och det var så otroligt häftigt att sitta där i den enorma arenan och med sååå himla mycket folk som jublade och apploderade. Wow!!!

Väntar på Shuffle bussen
Väntar på The Shuffle Buss som tog oss gratis till och från hotellet varje dag.

My shop on My bed
"Förshoppade" lite redan på lördagen. Annars var ju planen att söndagen skulle vara den stora shoppardagen :-o

fredag, 9 mars 2012   

Crufts - fredag - cocker

Fredag = Cockerdagen... och vår första dag på Crufts 2012!

360 cockrar anmälda. De bedömdes i två ringar. Tikarna i en och hanar i den andra.

Cockerringen Crufts
Måånga cockrar var det ♥


Monica (Tinas uppfödare) vad där och visade upp sin veterantik "Manaca's Undesigned Dream" till en 2:a plats


Kvalitén på hundarna och på trimningen varierade!


Många hade helt otrimmade svansar.


Ovanligt fin leverfärgad. Jag brukar inte alls gilla dom... men den här var inte alls tokig.


Handler som drog blickarna till sig... i alla fall för oss som inte är van vid att karlar klär sig i kjol.

Cert och R-cert tikar
Bitch Challenge Certificate: CANIGOU STORY TIME AT WITHIFLOR JW (9093)
Reserve Bitch Challenge Certificate: OLIBOND UPSY DAISY JW (9033)

BOB
Best Of Breed: SH CH CANIGOU ROCKET SCIENCE
Owner: Mrs P L Bentley

Smart system
Smart system att skriva upp numrena på alla som placerat sig i klasserna och hänga upp så här så att man kan gå dit och kolla och skriva av om man själv inte hunnit med att se allt i ringen.

Något att ta efter här i Sverige?

 

The Little Owl
 

Eftersom maten inte var särskilt lockande på hotellet hade vi planerat att ta oss in till Birmingham på kvällen för att försöka hitta nåt bättre matställe. Men eftersom vi var så trötta så gick Kent till receptionen för att höra om det fanns något bra ställe i närheten.

- Jodå, fick han till svar. Gå bara runt hörnet på hotellet, typ 100 meter bort... där finns en pub!

Och jodå, mycket riktigt.... vi gick ut och kikade:  Där fanns en mysig lite pub :-o

Hahaha.... hur hade vi kunnat missa det?

Där hade dom riktigt god mat... och god öl... och gott vin... och god Irish coffé... och goda drinkar...

Behöver jag säga att vi tillbringade en del tid där på kvällarna sen... efter våra lååånga dagar på NEC :-)

The Little Owl

Kent och Benita på The Little Owl

Mmmm

torsdag, 8 mars 2012   

Till Crufts

Äääntligen var det så dags för det jag längtat efter i tio år (läs mer här)

Att åka till Crufts i Burmingham, England :-)

Jag, Benita och Kent tog flyget dit idag... och resan tog hela dagen. Men det var en avkopplande och mysig resa. Utan stress och med stor förväntan inför det som komma skulle. Så här såg vår resedag ut:

Umeå - Arlanda, 09:45 - 10:45
Arlanda - Munchen, 12:00 - 1415
Munchen - Birmingham,15:40 - 16:45

Lite kul var det när de på flygplatsen i Munchen hade provsmakning av Baileys och Whiskey. Självklart var jag och Kent tvugna att provsmaka :-)))

Sen var vi var alltså framme i Birmingham 16:45.

Vi såg på kartan att det var ganska nära till vårt hotell, Holiday Inn Express NEC, och som vi förstod det skulle det gå någon sorts shuffle buss flygplatsen-NEC-Holiday Inn. Så irrade omkring där som yra höns ett bra tag. Vi frågade olika folk och blev skickade än hit och än dit. Till slut gav vi upp och bestämde oss för att promenera till hotellet.

Så cirka en tre kvart senare stod vi då äntligen där, svettiga och hungriga, men framme =)

Vi checkade in och gick sedan ner till hotellets restaurang för att få lite mat (och dryck) i magen. Menyn var väl inte så där himla lockande. Men vi var som sagt trötta och hungriga - så det fick duga.

Crufts MapOfTheNEC

Kent
Äntligen framme!!! och Kent var nöjd och belåten =)

Benita och Kent på Holiday Inn
Väntar på något att äta på hotellets matservering.

Ser fram emot i morgon!!!

lördag, 3 mars 2012   

Fem dagar kvar...

Oj... nu är det bara fem dagar kvar innan vi drar till England - Birmingham - Crufts :-)))))

Vi tar flyget dit: Umeå - Stockholm - Munchen - Birmingham.
Och hem flyger vi Birmingham - Frankfurt - Stockholm - Umeå.

Ska bli så roligt... och hundvakt är fixat och klart åt alla tre hundarna. Gulle er som ställer upp och tar hand om dom åt mig. Det är guld värt ska ni veta!

Jag har ju varit till Crufts en gång tidigare. Det var 2002 då jag åkte dit med Jenny. Den gången åkte vi bil hela vägen eftersom vi hade Rubus dotter Stina (Blizzmajazz Blizzardblues) med oss som skulle ställas ut.

Men fy vilken låååång resa det var.

För mig blev det en nätt lite tur på drygt 550 mil tur och retur, visserligen med tåg de första 80 milen ner till Linköping, men sedan med bil resten av resan - via Skåne, Öresundsbron över till Danmark, båt Rödby-Puttgarden, genom Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, båt Calais-Dover och så sista biten genom ett vackert vårgrönt England till Birmingham.

Men det var fantastiskt roligt. Och redan då lovade jag mig själv att jag skulle tillbaka till Crufts någon gång igen... men då med flyg :-o

Å nu är det alltså dags. Åååå så jag längtar :)

Lite bilder från 2002:

I bilen på väg till Birmingham
Jenny i bilen på väg genom hela Europa...

Benched Stina
Crufts är en så kallad "Benched show" (bänkad utställning). Det innebär att hundarna ska sitta i sin egen anvisade box när de inte ställs ut eller tas ut för att rastas. Här sitter Stina så fint i sin box.

Det gick förresten riktigt bra för Stina. Hon blev placerad på en mycket hedrande 4:e plats i tikarnas open class.

Leonbergerringen
Leonbergerringen. BIR blev ett halvsyskon till min Olivia, nämligen Nabilah Nerahsha Von Welland "Storm". Både Olivia och Storm är efter vackra och världsberömde Radjhi von Löwenkraft.

Jennys start på Bamses Bollar
Resan sådde också ett frö i huvudet på Jenny....
vilket sedemera resulterade i den fantastiska webb-butiken Bamses Bollar »KOMMENTARER

stin@:
Ha så trevligt på Crufts!!!


tisdag, 28 februari 2012   

Mera snö...

Pust och stånk och stön. En morgon i motionens tecken. Igen....

Nollgradigt ute. Det har kommit en massa tung snö under natten. De har inte hunnit ploga när vi går ut på morgonpromenaden. Pulsa runt i massor av tung och blöt snö alltså. Slit och släp...

Nollgradigt innebär också att ALL snö fastnar på småcockrarna. Till sist har de så mycket snöbollar kring benen och under magen att de knappt kan ta sig framåt. Så efter att ha kommit in, helt slut i benen, av allt pulsande - så är det bara att slänga hundarna i badkaret och försöka ducha bort alla snöbollar. Sen torka dom torra.

Då är man så trött att man helst bara vill slänga sig ner i soffan och somna om. Men det går ju inte an. Det är bara att ge doggsen mat och sen gå ut till bilen och fortsätta kämpa. Nu är det armarna som får sig en omgång. Skotta bort den värsta snön och sen borsta bort all, fortfarande blöta, tunga, klibbiga, snö.

Gissa om jag njuter nu när jag fått slå mig ner i min sköna kontorsstol med en härlig kopp kaffe

Det kanske låter som att jag klagar? Men det gör jag inte. Jag gillar faktiskt det här :)KOMMENTARER

Lisa:
Ja de var nära man inte kom sig ut från parkeringen i morse! Men jag har en lösning på probleme. Köp cockrarna varsinn hurrta overall. Då fastnar ingenting, kanske lite i öron och tassar men de kan iallafall röra sig obehindrat! Har en sån till Wilma och den är fantastisk i både regn och blidväder.
------------
Svar: Jag har overaller åt dom, men jag är så väldigt dålig på att komma ihåg att sätta på dom den.
Oftast kommer jag på det när jag redan är ute... och då ids jag inte gå in igen och hämta dom.


söndag, 26 februari 2012   

Grattis DD 8 år

♥ ♥ ♥ Skjaergaardens Diamond to Lelionaz "DD" 8 år ♥ ♥ ♥

DD 8 år DD 8 år

måndag, 6 februari 2012   

Lejon på rymmen

Träffade en gammal vän idag som berättade att hon träffat en annan hundägare som visste vem jag var.

Och han hade kunde berätta för henne att jag hade klippt ner en av mina leonberger så att hon såg ut som ett lejon. Samtidigt hade det varit en kringresande cirkus i stan. Någon som hade sett detta "lejon" vandra omkring på Ålidhem hade blivit alldelens förskräckt och trott att det var ett lejon som hade rymt ifrån cirkusen. Personen i fråga hade ringt polisen som i sin tur hade åkt ut till cirkusen för att höra om dom saknade något av sina djur.
 
Hahaha.... detta låter ju som världens skämt - men det är faktiskt dagens sanning. Han hade berättat detta på fullaste allvar för min kompis Pia. Själv har jag dock inte hört talas om historien tidigare :-)
 
 

lördag, 4 februari 2012   

Kallt!!

Vi har haft rejält kallt ett i par dagar nu, och i morse var det -29 grader. Rekord för denna vinter som hitintills varit ovanligt varm.

Själv klarar jag kylan bra - det är ju bara att klä sig ordentligt och rätt. Men det är värre för mina två små blå. Även om jag hade täcken på dom på morgonpromenaden så fick vi gå i mycket rask takt,  ja vi nästan småsprang bitavis, eftersom dom fick kramp i tassarna hela tiden och skuttade fram på två eller tre ben stup i kvarten. DD däremot tyckte det var skönt och rullade sig njutningsfullt i snön och var full av bus och spring i benen :-)

Nästa promenad satte jag på Tina sockar (sådana som man brukar ha på draghundar) - och då gick det lite bättre. Men några långa promenader blir det så klart inte i denna kyla. Vi får aktivera oss inomhus i stället. Till exempel lite freestyle-träning. Sökövningar. Leka med aktiveringsleksakerna... å så mycket mys och gos i varma sängen förståss ♥

Hittade sen nedanstående info på nätet. Det förklarar ju varför just Tina fryser så himla lätt och behöver ha sockar på sig - hon har ju ganska stora problem med furunkulos stackarn.

"Hundar som har anlag för furunkulos – bölder mellan tårna, har vanligtvis ganska känsliga tassar och bör vintermotioneras med viss försiktighet."

fredag, 3 februari 2012   

Yes :-)))))

Tina löper. Sällan har jag blivit så glad och lättad över ett löp ;-)

Fast det är ett lite konstigt löp. Hon blöder nästan ingenting, har bara lite ljus, ljus rödfärgad flytning. Men vulvan är svullen och hon beter sig precis som vid ett vanligt löp (och kissar och markerar var och varannan meter ute). Så det måste ju vara ett riktigt löp.

Nu hoppas jag bara att hon ska dra igång DD också. Men egentligen tror jag inte att hon gör det - de brukar inte löpa samtidigt. De har inte lyckats synka ihop sig så som tikar som bor tillsammans ofta brukar göra.

Sist löpte Tina 20 maj, DD19 juni och Toya 21 september

tisdag, 31 januari 2012   

Över 20 000 hundar...

... är anmälda till årets Crufts-utställning, därav 159 leonberger och 357 cockrar!

Ska bli så j-a kul att åka dit.

Har bara en liten orosklump i magen över DD och vem som ska kunna ta hand om henne när jag är borta. Är rädd för att hon kommer att löpa precis då vilket försvårar hundvaktandet ännu mer KOMMENTARER

Marie:
När är det du ska åka???
------------
Svar: Vi åker på morgonen den 8/3 och kommer hem sent på kvällen den 12/3


söndag, 15 januari 2012   

Lycka är...

...när matte tar fram något av aktiverings-spelen =)

DD spelar spel

Det nyaste spelet är lite svårare... men dom brukar kunna lösa det ändå även om det än så länge är mer slump än taktik att dom lyckas komma åt alla gobitarna =)

DD med sitt nya aktivitets-spelKOMMENTARER

sus:
så fin hon är, och så klok=)


lördag, 14 januari 2012   

Stolt och varm i hjärtat

Tre dagar i rad nu har jag fått spontana lovord av främmande människor över hur fina och duktiga hundar jag har. Helt oväntat, av människor som själv har hund och av människor som inte har hund.

Blir så enormt glad, stolt och varm i hjärtat. Sådana gånger älskar jag mina hundar om möjligt än mer än vanligt. För självklart tycker ju jag att dom är suveränt fina och duktiga... men att även få höra det av vilt främmande människor. Wow, vilken känsla. LOVE ♥ ♥ ♥

lördag, 7 januari 2012   

Magiska dagar

Vi har haft helt underbart suveräna och magiska vinterdagar igår och idag.

-10 grader, sol, nästan stiltje, frost och snö på träden.
Det är så vackert att det nästan gör ont.

Dessutom drog en mystisk och vacker dimma över Nydalasjön som gjorde det hela, om möjligt, ännu vackrare.

Jag kan inte låta bli att förundras över att det kan vara så här underbart. Vintern är helt oslagbar sådana här dagar. Kunde man stoppa tiden skulle jag utan tvekan göra det. Det här är paradiset och jag skulle vara lycklig om det var så här varje dag under resten av mitt liv ♥ ♥ ♥

Titta på bildern och njut - även om bilderna inte gör verkligheten rättvisa får jag ändå nästan tårar i ögonen när jag tittar på dom. Så vackert är det!!!

120107_Nydala_284

120107_Nydala_252

120107_Nydala_257

120107_Nydala_261

120107_Nydala_262

120107_Nydala_273

120107_Nydala_269

120107_Nydala_288

120107_Nydala_274

120107_Nydala_292

120107_Nydala_289

120107_Nydala_294

120107_Nydala_296

120107_Nydala_297

120107_Nydala_310

120107_Nydala_318

120107_Nydala_306KOMMENTARER

Marie Bergström:
ÅÅÅÅÅ så tjusiga bilder. Himla vad du är duktig på att fota. Nästan så att jag gillar vintern när jag ser dina bilder;-) men bara nästan. För sommaren kommer alltid att vara min årstid.
------------
Svar: Tackar =)
Några fler vackra bilder alltså så kanske du blir helt omvänd ;-)


Margit:
Vilka bilder! Du är verkligen duktig med kameran! Du har tydliigen ärvt pappas talanger! Hälsningar från ett kallt Kiruna.26 grader just nu Mamma


måndag, 2 januari 2012   


Men nog är det väl ändå själva fan!!!

Här har man varit ledig i 2 1/2 vecka och det har bara varit plusgrader och regn och ishalka... och man har längtat sig tokig efter lite härlig snö.

Jaha... å vad händer. Jo idag, första dan på jobbet igen, så bara vräääääker det ner underbart härlig snö. Det är hur mysigt som helst ♥

Men då ska man alltså jobba =(KOMMENTARER

Mimmi:
Jag skäms Lena, jag är inte ofta på din sida men den är verkligen bland de finaste websidor jag besöker. Önskar jag kunde göra en sådan jag med. God fortsättning. Många kramar Mimmi
------------
Svar: Tack Mimmi.. va gullig du är =)