Lelionaz Kennel Leonberger


Vattenarbete och lydnad

Lydnad
Poni är väldigt duktig på framförallt allmänlydnad, men även på lydnadsplan är hon mycket duktig och utför momenten med utmärkt snabbhet. Och är hon bara inte skendräktig så tycker hon också att det är väldigt roligt. Men på grund av att matte har så urusla tävlingsnerver har det inte blivit så mycket tävlande.

1999 lyckades vi i alla fall med att bli bästa ekipage på Umeå Brukshundklubbs raskamp och när vi deltog i klubbmästerskapet i november fick vi ihop 169,5 poäng i lydnads klass I (första gången vi tävlade).

2000 deltog vi faktiskt i ett par tävlingar innan hon blev parad och fick valpar:

Vännäs 000304 Lydnadsklass I
153 poäng - 2:a pris - Placering: 8
Poni var otroligt duktig. Vi fick hela 153 poäng trots att vi nollade på "stående" (hon tyckte jag sa ligg och slängde sig ner på backen). På alla övriga moment fick vi minst betyg 8 1/2 och helhetsintrycket "Mycket trevligt ekipage". Vi är supernöjd och kommer igen :-)

Umeå BHK 000507 Lydnadsklass I
156 poäng 2:a pris Placering: 2
Poni var sig inte alls lik idag. Okoncentrerad och slö. Förmodligen pga att hon skulle till och börja löpa.Vattenarbete
Poni har godkänt sim och räddningsprov (SoR-prov) och det gjorde hon när hon var 16 månader gammal (1997). Vid samma tillfälle utförde vi även en inofficiell träningstävling. Jag hade då aldrig tränat med Poni i vatten tidigare (det var årets första dopp), men hon fick trots det poäng på alla moment utom repföring och skrapade ihop 79 poäng och blev 3:a totalt.

Tyvärr har det inte arrangerats några vattentävlingar här i norra Sverige på dom senaste åren, så det där med vattentävlingar har vi fått lägga på hyllan.

© Lena Lindgren lena@lelionaz.com