Lelionaz Kennel Leonberger


Utställningar och tävlingar

Utställningar
Rubus har varit en hel del på utställning och han har alltid gått mycket bra. Han har alltid fått 1:a pris, aldrig någonsin en 2:a.

Men det är två utställningar jag minns speciellt.

Den ena är Stora Stockholm 1992. Det var Rubus första utställning efter hans 2-årsdag och han stod för championat. Det var drygt 80 leonberger anmälda och min Rubus tog certet och blev champion och dessutom blev han BIR!!! BIR på Stora Stockholm med över 80 leonberger anmälda. Jag trodde knappt det var sant. Det var otroligt roligt. Det var Peter Von Montfoort som dömde och Rubus fick följande kritik:

Utmärkt typ. 2 years and 3 months. Excellent type and size. Real dog. Top qualities. Excellent expression and a good bite. Powerful neck and topline. Excellent front with well developed forechest. Excellent croup. Excellent coat and colour. Excellent mover.
1 Ökl, 1 Skl cert, 1 Bhkl cacib, BIR

Den andra utställningen jag minns med vemod är hans sista. Det var i Piteå sommaren -98. Rubus gick i veteranklass. Han var så otroligt vacker! Det var Per-Erik Wallin som dömde och han fick då följande kritik:

En mycket högklassig leonberger. 8 år och fortfarande i mycket god kondition. Inget tecken på åldrande. Magnifikt huvud. Mörka vackra ögon. Väl anlagd skuldra. Starka mellanhänder. Vackra tassar. Lång rymlig bröstkorg. Tillräckligt vinklad bak. Välburen svans. Rör sig mycket väl i alla lägen. Riklig päls, något lockig. Vacker täckning. Markerar aningen vänster fram.
1 Vetkl ck/hp, 2 Bhkl

 • 1992 kom han på 5:e plats på LBSS Guldlejonlista
 • 1993 kom han på 9:e plats på LBSS Guldlejonlista
 • Lydnad
  Rubus var otroligt lydig och duktig. Han var inte världens snabbaste -
  men ett 1:a pris i lydnadsklass I lyckades vi ändå norpa åt oss. Sedan slutade vi tävla och tränade mest för vår egen skull. Han kunde momenten upp till Lk III och vissa moment i elitklass.

  Han gjorde precis allt för att göra mig till lags - bara han förstod vad jag ville.

  Det var en otrolig hund, som var underbar att jobba med. Han blev så jättelycklig när han gjorde nå't rätt och han märkte att jag blev glad.

  Maken till hund finns inte och det är nog få förunnat att få uppleva det han och jag upplevde tillsammans.

 • 1992 blev han 8:a i LBSS Lydnadslejontävling
 • 1993 kom han på 13:e plats i LBSS Lydnadslejontävling
 • Vattenarbete
  Även i vattnet var Rubus suverän. Inte världens snabbaste där heller. Men han gjorde alltid allt jag bad honom om.

 • 1996 blev blev han 3:a i LBSS Vattenlejontävling
 • 1997 blev blev han 2:a i LBSS Vattenlejontävling


 • © Lena Lindgren lena@lelionaz.com