Lelionaz Kennel Leonberger


Fozzielogo
860610 -- 961105
e. Mälarlejonet Marco - u. Troldegaards Flicka

Tyvärr finns inte vår älskade vän Fozzie med oss längre. Hösten -96 fick han så väldigt svårt att gå med bakbenen att matte bestämde sig för att han skulle få ta det lugnt och somna in.

Han var född 1986 och blev alltså drygt 10 år gammal.

Bröderna När Rubus kom till flocken som valp 1990 var Fozzie alltså fyra år. Han var världens bästa "farbror" och hade hur mycket tålamod som helst med den lilla besten som kommit in i hans liv. Innan Rubus hade tappat sina valptänder så var Fozzies hals totalt sönderriven av dom små sylvassa tänderna. Men aldrig att han klagade eller blev arg. Han var tålamodet själv och lät Rubus hållas. Under 6 långa år var dom superkompisar, Fozzie & Rubus. ALDRIG, ALDRIG någonsin att dom blev ovänner. Dom älskade verkligen varandra. Inte ens när Rubus hade tjejer på besök för parning var det några problem. Inte heller när dom varit ifrån varandra några veckor och träffades igen. Nej, dom var ALLTID glada över varandra och över att få träffas igen.

När så Poni kom in i bilden var Fozzie 9 1/2 år. Han var fortfarande lika tålmodig och lät henne göra precis vad hon ville. För att han skulle få lite lugn och ro brukade matte låta honom ligga för sig själv med en grind så att busmajan inte kunde komma åt honom.

Poni han löpa en gång medans Fozzie var kvar. Även det gick utan några som helst problem. Inte heller då blev det några sura miner Fozzie & Rubus emellan.

Han var mattes första leonberger och kanske inte världens snyggaste - men världens charmigaste "Charmgrabb" var han i alla fall. Å vi älskade honom vansinnigt mycket.

Men vi har många ljusa minnen från hans tid och vi vet att vi en dag kommer att träffa honom igen...« tillbaka© Lena Lindgren lena@lelionaz.com