2002-12-27   Alla Exo & Jellonas valpar är nu levererade!

 

Ja, då har Exos alla elva valpar flyttat till sina nya hem.

Det är tyst, tomt... och tråkigt!
Även om det naturligtvis är ganska så jobbigt med 11 valpar så saknar man dom jättemycket när de flyttar allihop nästan på en gång. Det blir som sagt såååå tomt och tyst.

Exo själv gick och hämtade ett mjukisdjur och la sig sen för att sova på soffan efter att sista valpen farit. Hon är nog ganska trött och slut... men naturligtvis saknar även hon sina valpar.


Julies Tonka (White puppy)
Valparna som farit till Kanada och Kalifornien klarade den långa resan alldelens utmärkt. Tusen, tusen tack till Mike som flög över med dom.

Julie och Jan i Kanada och Steve i Kalifornien säger alla att deras nya familjemedlem anpassade sig utan problem på en gång... och att de är självsäkra, trygga, glada... och mycket aktiva valpar :-)

Även de övriga valparna har anpassat sig fint till sina nya familjer. Alla är glada och mycket nöjda med sina valpar.


Sist att flytta var Black och Orange puppy. De fick jag alltså ha kvar hos mig några dagar extra.

Orange puppy, Natal, flyttade ända upp till nordligaste Norge - till Elin i Tromsö - dryga 100 mil norr om Umeå. Men det var inga som helst problem för Natal att åka så långt - hon låg mest och sov hela tiden. Hun var kjempeflink!!!!

Black är min lilla Pärla... alltså den jag har valt att behålla... fast på foder. Per och Marlene, som har Lelionaz Ursus Ponica Fabulous, tackade till min stora glädje Ja till att vara fodervärdar åt henne. Tusen tack för det Per och Marlene.
Jag får nu dagliga rapporter uppifrån Vindeln om allt hyss som Pärlan hittar på. Det är en mycket aktiv och energisk liten tjej som verkar ha charmat hela familjen - inklusive Fonzie - med sin sprudlande livsglädje och goa sätt.

Natal (Orange puppy) i Tromsö med sin nya weimaraner-kompis Java.
Java är från Kennel Jernberg's härifrån Umeå.Pumba (Gold puppy)
Gold puppy "Pumba" fick flytta till Timo och Hanna i Finland. De har haft hand om Mikes yngsta leon-tjej "Uni" under tiden som Mike var här i Sverige och hjälpte till med valparna. Så de är väl förberedda på vad det innebär att vara föräldrar till ett busigt lejon.
Pumba, eller Miss Snowie som hon heter i stamtavlan, äääälskar att vara ute och leka i snön - så hon fick verkligen ett passande namn, tycker Timo och Hanna.

Pumba bor numera ihop med två katter, Pyyhe & Demoni, vilket verkar fungera jättebra. Jag ser fram emot att få många fina foton på Pumba och katterna.

2002-12-14   Valparna 7 1/2 vecka gamla

  Läs mer »

2002-11-23   Olivias son, Sjö Björnens Tromb, 1:a i juniorklassen med hp

  >på den Nordiska Vinnarutställningen i Hamar, Norge den 23/11. Domare var Helge Werner Hagen.

2002-11-23   Rubus son Mandus 9 år blev pappa till 12 valpar!!!

 

Ivanne's Amandus The Amazement
~ Rubus son Mandus 9 år ~
Nuch Ivanne's Amandus The Amazement
Mandus, som alltså har hunnit bli 9 år, blev pappa till 12 små valpisar den 23e november 2002!!!

2002-11-21   Valparna är nu registrerade och har fått sina namn

  Läs mer »

2002-10-23   Exo fick 11 valpar

  Läs mer »

2002-10-20   Tromsö helgen den 20/10 2002

 

Helgen den 19-20 oktober var vi ett gäng "galna" hundägare som tillsammans gjorde en långutflykt med buss upp till Tromsö i nordligaste Norge. Resan påbörjades på fredagmorgon då vi förväntansfulla packade in oss själva, våra hundar och allt vårt pick och pack i bussen som alltså skulle ta oss till Norska Kennelklubbens utställning i Tromsö.

En lång resa - som dessutom blev 18 mil längre "än nödvändigt" när vi i Norge körde fel väg och inte kom på det förrän efter 9 mil. Det var bara att vända storbussen på vägen och köra de 9 milen tillbaka igen. Men så småningom, efter 18 timmars resa, var vi äntligen framme på Tromsdalens camping där jättefina stugor med varma sköna sängar väntade på oss.
Jag och Olivia delade stuga med en St. Bernhard och tre taxar (med mattar förståss).

Lördagen tillbringade vi tillsammans med Arild, Sonja, Maria och Marco (Olivias son). Vi var och tittade på några leonberger som ställdes i valpklass och sedan for vi hem till Arild och Sonja där vi hade en trevlig eftermiddag. Olivia låg mest som klistrad framför deras marsvinsbur... till Marcos stora förtret. Han ville ju hellre ha med henne ut för en lekstund.

På söndagen var det Norsk Kennelklubbsutställning. Dömde gjorde Gunnel Holm och Marco fick ett 1:a pris och blev 1:a i juniorklassen. Olivia blev 2:a bästa tik med R-cacib, slagen av en ungtik - en sondotter till Rubus.

Efter utställningen var det bara att packa in oss i bussen igen för hemresan. Denna gång for vi över Finland - och det gick lite fortare. Vi var hemma i Umeå igen vid sju-tiden på måndagmorgon.

2002-10-12   Till minnet av Molle

  Molle
av Atsuo Murakami

2002-10-05   Första snön...

 


~ Umeå 5 oktober 2002 ~

Första snön för denna vinter fick vi i Umeå den 4 oktober. Snön låg faktiskt kvar hela helgen - men sedan tinade allt bort igen under veckan.

2002-09-27   Fonzie (Lelionaz Ursus Ponica Fabulous)

  ögonlyst utan anmärkning idag!

2002-09-02   Panta är opererad

  Läs mer »

2002-08-29   Grattis till Olivias son Marco

  som blev 1:a i Juniorklassen med hp på leonberger-specialen i Verdal i Norge den 25/8

2002-08-23   Exo är parad med Jellona

  Läs mer »

2002-08-13   Exo ögonlyst ua

  Läs mer »

2002-07-28   Panta godkänt SoR-prov och Olivia blev 2:a i Startklassen

  Läs mer »

2002-07-24   Ursus-Ponica kullen 2 år

 
Lelionaz Ursus-Ponica kullen, född 2000-07-24
e. Ursus Uit't Berggat
u. Remröd's Prinsess On Ice

UrsusPonica litter 2 year

Lelionaz Ursus Ponica Fantastica
Lelionaz Ursus Ponica Exotica
Lelionaz Ursus Ponica Fabulous

2002-07-20   Olivia BIM med cacib

 

På Kennelklubbens internationella utställning i Piteå den 20 juli var endast 10 leonberger anmälda.

Dömde gjorde Kristina Purens och hon satte fram Olivia som Bästa tik framför Anneli Pyynys Lapponica Löwe Cara Bagherina. Olivia blev sedan BIM och den finska hanen Leoniitan Ylläri blev BIR (och även Such).Olivias kritik:
Substansfull championtik. Välformat huvud med gott nosparti. Mycket god hals- och rygglinje. Normalt vinklad. Gott förbröst. Utmärkt bröstkorg. Päls i god kondition. Prima benstomme. Väl ansatt och buren svans. Flytande fria rörelser med bra påskjut.

2002-07-14   Thundra BIR-valp

 

Sjö Björnens Thunderstar
e. Such Nuch Lejonlands Trademark
u. Such Finuch Berljon Ofina Oliva

BIR-valp på SKKs utställning i Svenstavik den 14/7 -02

Foto: Mikael Johandy

2002-07-13   Olivia 3:e bästa tik på specialen i Svenstavik

 


Leonbergerklubbens specialutställning i Svenstavik den 13 juli dömdes i år av vår ordförande Liz-Beth Liljeqvist och 75 leonberger var anmälda.

Jag hade bara anmält Olivia och hon blev 2:a i championklassen och sedan 3:a i Bästa tikklassen med följande kritik:

Utmärkt typ och helhetsintryck. Storlek 68 cm. Tilltalande tik. Vackert huvud och uttryck. Fin anatomi. Harmoniskt vinklad. Välgående. Välpresenterad.
Berljon Ofina Oliva
Berljon Ofina Oliva
Foto: Jenny Bergdahl

2002-07-12   Tack till Beverly Bigwood

 

Tusen tack till Beverly Bigwood som med sin magiska sax gjort detta underbara konstverk av Panta. Collaget består av flera papperslager som bildar en 3D-effekt.

2002-07-02   Olivia och Panta ögonlysta ua

  Var hos vet Ingemar Bergdahl i Öjebyn och ögonlyste Olivia och Panta - båda var ua!

2002-06-29   Olivia BIG 3 på SKKs utställning i Gällivare

  Läs mer »

2002-06-24   Rubus barnbarn visar framfötterna i USA

 

Rubus barnbarn, Ann's Lions Mr Rubus Bear "Rubus jr" och Ann's Lions Miss Berry Bear "Sophie", visades på utställning i Hayward, Kalifornien av deras uppfödare Anne Koistinen i helgen.

Utställningen arrangerades av ARBA (American Rare Breed Association) och det verkar vara vanligt att de kör fyra utställningar på en och samma helg - en på förmiddagen och en ny på eftermiddagen både på lördagen och på söndagen. Men bedömningen går ju snabbt eftersom de inte skriver några kritiker.

I alla fall så blev Rubus BIR samt BIG 4 på söndagens förmiddagsutställning - och på eftermiddagen blev Sophie BIR.

GRATTIS till Anne, Mike med Rubus och Mike & Lisa med Sophie

2002-06-23   Midsommar i Tallbacken

  Läs mer »

2002-06-09   Exo har nu åkt hem till Finland igen

  Läs mer »

2002-06-08   SKK utställning i Vännäs

  Olivia 2 Btkl, Exo 1:a pris, Fonzie ck och R Bhkl


Lelionaz Ursus Ponica Fabulous
1 Ökl, 3 Ökk ck, R BhklLelionaz Ursus Ponica Exotica
1 Ökl, 4 Ökk

Helgen den 8-9 juni 2002 var det dax för SKK utställning "på hemmaplan" i Vännäs.

Jag ställde Olivia (som blev 1:a i Championklassen och sedan 2:a bästa tik) och Exo (som fick en slät 1:a).
Per och Marlene ställde ut Fonzie (Lelionaz Ursus Ponica Fabulous) och han fick ett 1:a pris i öppenklass, blev 3:a i ökk med ck samt slutade som Reserv Bästa hane.
Stort grattis till Per och Marlene och busFonzie.

Eftersom det var "min egen" klubb - Västerbottens Kennelklubb - som arrangerade utställningen så innebar det att jag jobbade som funktionär båda dagarna. Det blev långa, varma och jobbiga dagar. Vädret var otroligt - soligt och varmt - 28 grader var det någon som sa... och på lördagen ringde väckarklockan 04:30 och jag kom hem efter klockan 22:00. Upp igen på söndag samma tid, dvs 04:30 och var då hemma igen - totalt slut i rutan - vid 20-21-tiden på kvällen. Puh...

Tack och lov för Marielles flickor Ellen och Paulin som hjälpte mig med Poni, Olivia, Panta och Exo hela helgen. De höll hela tiden koll på dom där de låg inne i ishallen, de gick ut med dom och matade dom med frolicar och grisöron :-) Tusen tack för det tjejer - från både mig och hundarna!!!

Det var visserligen roligt att hjälpa till på ett sådant stort arrangemang (över 3000 hundar var anmälda). Men det tråkiga var att man inte hann med att umgås med sina leonbergervänner.
Extra tråkigt var det att jag inte hann umgås med Exos matte Anne Koistinen som kom ända från Finland på lördagskvällen. Vi som skulle fira med champagne hade jag tänkt.
Nåja, jag hoppas vi kan ta igen det någon annan gång istället.

2002-06-08   Marco BIR-valp och BIG 3 på sin första utställning

 

Sjö Björnens Tornado Marco, Olivias son, var på sin första utställning i Tromsø den 8 juni och visade framfötterna. Trots att han drog i kopplet och inte ville röra sig ordentligt blev han Bäst i Rasen Valp och sedan 3:a i gruppen. Stort grattis till Arild och Marco!

Kritikken: Meget god type. Korrekte proposisjoner. Maskulint hode. Aning lyse øyne. Vel ansatte ører. Korrekt bitt. Lang kryss. Bra vinkler bak. Sterk rygg. Noe steil i fronten. Beveger seg godt. Driv bak. Meget god benstamme. God pels + farge. Trivelig temperament. Trenger Ringtrening.

2002-06-06   Hela Ursus-Ponica kullen är nu röntgad hd ua och ad ua!!!

  Läs mer »

2002-06-02   Mörtlösaspecialen...

  en underbar helg!!!

Läs mer »

2002-05-14   Grattis Fonzie

  som genomförde mh-beskrivningen den 11 maj utan några som helst problem!!!

Läs mer »

2002-05-08   Pantas MH-beskrivning den 4/5

  Se video av hela beskrivningen här på hemsidan....

Läs mer »

2002-05-04   Hur det kan gå när man gör inkallning med en crazy leonberger :-)

  Läs mer »

2002-04-15   Grattis Rönni 10 år!

  Läs mer »

2002-04-03   Min prinsessa är nu kändis i Kalifornien...

 

Poni
My "little" Miss Poni is now famous in California and probably the whole USA...
...she has become an honorary Northern Californian!

I'm sooo proud and honoured :-)

2002-03-23   Valptest

  utfört på Ursus-Ponica kullen på 49:e dygnet.

Läs mer »

2002-03-16   Crufts 2002

  Läs mer »

2002-03-12   Panta och Fonzie är nu röntgade

  ... och ua på både höfter och armbågar!!!

Panta Fonzie Exo

Hela Lelionaz Ursus-Ponica kullen - alla tre :-) är nu röntgade:

Panta (Ursus Ponica Fantastica)
hd A
ad ua

Fonzie (Ursus Ponica Fabulous)
hd A/B
ad ua

Exo (Ursus Ponica Exotica)
hd A/D
ad ua

Exos vänstra höft såg fin och rund ut... men tyvärr väldigt lös. Hon kommer att röntas om när hon blivit lite äldre för att se om den blir bättre när hon vuxit färdigt.

2002-02-26   Crufts - snart åker vi!

  På Webzine kan ni läsa lite om resan men även om fakta. Vilka raser är mer representerade från Sverige osv.

Läs mer »

2002-02-09   Molle har farit till 'the Rainbow bridge'

  Läs mer »

2002-02-03   Lelionaz Ursus Ponica Miraculous kom 'hem'

  till brorsan Fonzie i Vindeln.

Per och Marlene, som alltså har Fonzie (Lelionaz Ursus Ponica Fabulous) blir fodervärdar åt Molle och de var nere i Bålsta och hämtade honom i fredags.

Jag vill ge världens största ros till Per och Marlene som tar så väl hand om "mina pojkar".

Ni är bara bäst!!!

...................
Tyvärr fick vi av pga vissa omständigheter fara och avliva vår älskade Molle på kvällen den 4 februari. Tusen miljoner kramar ändå till Per och Marlene för att ni gjorde ett försök.

2002-01-29   Nicky...

  har nu fått ett nytt hem.

Vi önskar honom och hans nya familj lycka till!

Nicky

2002-01-20   4-årig hane söker nytt hem

  se här intill...