2003-12-28   Nicoles Babyshower

 

Läs mer »

2003-12-14   Stora Stockholm helgen

 
Skrivet av Jenny

Läs mer »

2003-11-02   Berättelse om Rubus son Amandus, 10 år gammal

 
(Klicka på Ivanne's Amandus the Amazement)

Läs mer »

2003-11-01   Marco och Natal på utställning

 

Grattis till Marco och Natal som båda två vann sin klass med hp på utställningen i Tromsö den 18 oktober 2003. Domare var Leif Ragnar Hjort

Marcos kritik:
"Meget god type, av det mindre slag. Godt maskulint hode, korrekt bit, velplassert ører, god lengde hals. Vellvinklet, Bra utviklet bryst og forbryst. God pelsstruktur. Bra farge. Beveger seg bra fra alle sider. Triveligt temprament."

Natals kritik:
?Meget god type og størrelse. Herlig feminint hode, god dybde i skalle, korrekt bitt, bra plasserte ører, meget god halslengde, velvinklet, velutviklet bryst, fin overlinje, meget god pelsstruktur, vakker farge, beveger seg meget bra fra alle sider, typisk temperament.?Sjö Björnens Tornado och
Lelionaz Miss Natal of Ann's Lions

2003-10-23   Stor födelsedagsfest idag!!!

 

Läs mer »

2003-10-11   Tack

 

Läs mer »

2003-09-27   Min älskade Olivia är död

 

Läs mer »

2003-09-08   Exo och Paco

 


A Son O'a Lion "Paco"

Paco kommer, om allt går som planerat, att bli pappa till Exos nästa kull. Exo planeras att paras våren 2004.

Denna gång kommer Exos kull att födas upp i Finland hos Ann's Lions Kennel.
Läs mer här »

Ägare till detta härliga lejon är Inger Marie Hæhre, Norge. Tusen tack Inger Marie för förtroendet att låna ut Paco till Exo!!!

2003-09-06   Grattis till Rubus barn och barnbarn som blev BIR (BIG 3) och BIM (BIR-vet) på SKKs utställning på Öland den 6 september 2003.

 

Det var alltså Rubus snygga son Tower som blev BIM och BIR-veteran. Tower som hunnit bli hela 9 år gammal är fortfarande i mycket fin form.

BIR samt BIG 3 på samma utställning blev Towers vackra dotter Leo-Tina (alltså ett barnbarn till Rubus).

GRATTIS TILL ER BÅDA!!BIM, BIR-veteran Limeblossom's Tower of Rubus
född 1994-04-29
e. Remröd's Vita Rubus Fruticosus
u. Stjärnbackas Edikta Von Poppel
ägare: Madeleine Oltmans

BIR, BIG 3 Dogwoods Leo-Tina
född 1997-04-10
e. Limeblossom Tower-Of-Rubus
u. Sjö Björnens Zimba
ägare: Lena och Mats Hall

2003-09-05   Skulpterad leonbergertavla

 

Nu har jag fått min skulpterade tavla som jag vann på leonbergerlotteriet i Mörtlösa.

Det är Caroline Arvidsson på Petdesign som gör dessa ovanliga tavlor.

Jag skickade Caroline några olika foton på framförallt Pantas huvud (något på Poni) - och utifrån dem har hon alltså skulterat denna fina tavla i lera.

Jag tycker den blev jättefin och jag är så glad över detta unika konstverk.

Tusen tack Caroline!!!

2003-08-24   Tonka Winner's Youth Dog på Leonbergerklubben NW specialutställning

 

LCNW Specialty Show Results

Sunday Show, August 24th, 2003

Youth Dogs:
6-9 months: King Herd's Viking Crown, Laura Viherlahti, Liberty Lake, WA
9-12 months: Lelionaz Mr. Right of Ann's Lions, Julie Schaffert, Langley, BC, Canada
12-18 months: Dragongarden's Super Trooper, Terry McCrea & Julie Schaffert, Hamilton, MT

Winner's Youth Dog: Lelionaz Mr. Right of Ann's Lions

Saturday Show, August 23rd, 2003

Youth Dogs:
6-9 months: Tir na nOg's Aenghus, Marty & Andrea Henschell
9-12 months: Lelionaz Mr. Right of Ann's Lions, Julie Schaffert, Langley, BC, Canada
12-18 months: Handsome Harley vom Sanften Loewen, Terry McCrea, Hamilton, MT

Winner's Youth Dog: Handsome Harley vom Sanften Loewen

2003-07-27   Vattentävlingar i Tallbacken

 
och Olivia vann sin klass båda dagarna...

Helgen den 25-27 juli 2003 var det dax för SNK ÖNs tävlingshelg i Tallbacken. Det var vattentävling på fredagkväll, lydnadstävling på lördag och sedan vattentävling igen på söndagen. Jag var anmäld till båda vattentävlingarna med Olivia.

Först tänkte jag skippa alltihop eftersom jag var så väldigt trött, slö och apatisk av värmen. Men sen när jag tänkte på hur trevligt och roligt det är med vattenträningen så tänkte jag att ok... jag åker väl dit och tittar i alla fall....
men väl på plats bestämde jag mig förståss för att vara med och tävla ändå. Vi var ju ändå där :-)

Det var bara vi + Anna och Qing som var där och tävlade med våra lejon. I övrigt var det bara njuffar för hela slanten.

Det gick naturligtvis inte lika bra som på träningstävlingen i midsomras. Hur det än är så kommer mattes tävlingsnerver lite i dallring när det blir allvar av. Men Olivia genomförde ändå alla moment hyfsta bra - vilket räckte för att hon skulle bli 1:a i startklassen med ett godkänt resultat (153 poäng). Vi fick också en 10:a på helhetsbedömningen (Trevligt ekipage, bra tempo) vilket jag tyckte var extra roligt.

På söndagen kändes Olivia lite segare. Det var inte alls samma fart på henne (jag kan ju förståss också skylla lite på att hon nyss har löpt och därför är lite hängig). Men trots det lyckades vi vinna även idag med ett godkänt resultat (156 poäng).

Det var en rolig avslutning på hennes tävlingskarriär. Att få vinna på båda tävlingarna. Nu tänkte jag att hon skulle få gå i pension (hon blir ju veteran nästa år) och att jag skulle försöka träna lite mer på allvar med Panta istället.

Vi får väl se hur det går :-)

2003-07-25   Vadstena/Mörtlösa 2003

 

Klicka på bilderna för en större version


Gurkan och Petz
(Petz matte Lisbeth och husse Michael i bakgrunden)


Det var en stor ära att få visa Pantas snygga bäbis Petz.


Jenny och Estrella vid Göta kanal, slusstrappan i Berg, en dag när vi tog oss lite ledigt och agerade turister.


När vi kom tillbaka till bilarna efter vår utflykt hittade Tone bilnycklarna... inlåst inne i bilen.
Ja, ja... dessa norrmän :-)


När sen Tone efter många om och men lyckades få bilen upplåst och kom sig "hem" igen - roade vi oss med att tömma små frolicprovpåsar i stora fodertunnor.


Hundarna var MYCKET intresserade...

Vilken vecka!!!
Nog är man allt bra tokig när man ger sig iväg på en sån här resa i värsta tropiska värmen. Jag som inte ens tycker om sol och värme under normala förhållanden.

Det började alltså i Svenstavik helgen 12-13 juli då det var det specialutställning på lördagen och SKK-utställning på söndagen. Mer om den helgen finns att läsa här »

Efter det, på söndag em, fortsatte vi söderut till Ann-Christin och Kenneth i Strängnäs. Där tog vi det bara lugnt ett par dagar. Gosade med Pantas dotter Åsåfin. Klippte ett får... eller flå't, jag menar - kammade Tassen. Åt smarrig surströmming. Utställningstränade en av terroristerna (och Åsåfin). Hade det allmänt bara bra som vi brukar ha det hos Sjö Björnens.

På onsdagmorgon var det dags att dra vidare till


Största anledningen till att jag åkte ner var att få se och träffa alla leonberger och leonbergervänner. Men för skojs skull hade jag ändå anmält Olivia till 3 av de 4 utställningarna. Det ångrade jag när vi var där eftersom jag tyckte så fruktansvärt synd om alla hundarna som tvingades springa runt där i gassande solsken och 30 graders värme. Olivia som dessutom har värsta vinterpälsen tyckte inte alls att det var speciellt kul.

En välsignelse var att Jenny hade sin härliga nya pool hemma i trädgården som hundarna kunde svalka sig i varje dag när vi kom "hem" från Vadstena.

Vi bodde alltså hemma hos Jenny och Micke i Mörtlösa - ute i hundhuset där vi hade det hur bra som helst. Svalt och skönt och myggfritt (alla myggorna samlades enligt Christer inne i huset i stället :-)
Jag är sååå tacksam för att vi fick komma trots att mina tjejer var i höglöp. Tusen kramar till Jenny och Micke för det. Tusen tack också till Jenny för den underbart fina födelsedagspresent jag fick - en suveränt fin målning av min älskade Rubus!

Hemma hos Jenny bodde även Tone (Skjaergaardens kennel) och hennes kompis Nina, Fred Inwood (Kinghern kennel i England) samt Sanna (Teamaides kennel)... och Jennys trevliga föräldrar Christer och Berit inte att förglömma.

Vi åkte alla till Vadstena i samlad tropp igen på torsdagen. Totalt slut efter att leonbergern var klar satt jag kvar ganska länge i skuggan och pratade med Iva och Ann-Berit (Ivannes kennel från Norge) innan jag orkade masa mig "hem". Sen for vi allihop till slusstrappan i Berg på en liten utflykt. Mina löpande tjejer fick dock stanna hemma i hundgården och i stället fick jag Indi att promenera med. Kändes härligt men en rejäl hane i kopplet för omväxlingens skull. Vi avslutade med en gomiddag på en uteservering där vi fick ha alla hundarna med oss.

På fredag hade vi en vilodag då jag var "hemma" och hjälpte till lite med Mörtlösautställningen i stället. Det var underbart skönt med denna vilodag i svala trädgården och med poolen att doppa sig när det blev för varmt.

Sista Vadstenadagen (lördagen) lämnade vi Poni, Panta, Chilli och Gurkan hemma - där de blev väl omhändertagna av Jenny, Tone och Nina som inte skulle ställa ut någonting den dagen. Jag och Sanna for tillsamman i hennes bil med bara Olivia och Kaxi med oss. Poni och Panta hade varit ganska sura under tiden jag var borta och ville helst bara ligga i min bil i väntan på att jag skulle komma hem. Men de hade det nog ändå bättre där än i den heta värmen på utställningen i Vadstena.

Så var det då dax för det som vi alla väntade på. Mörtlösautställningen hemma i Jenny och Mickes trädgård. I år var 186 leonberger anmälda (51 valpar, 57 hanar, 78 tikar).

Utställningen var, trots värmen, minst lika trevligt i år som förra året. Det var alltså utan tvekan värt allt lidande i värmen att få vara med på en dylik tillställning. Och hur otroligt det än kan låta så upplevde jag inte att det var särskilt trångt där i trädgården. Det fanns gott om plats att sitta på och man kunde utan problem ta sig fram mellan ringarna. Trädgården har också gott om träd och skugga, så även hundarna hade det nog ovanligt bra för att vara på utställning. Barnen som lekte och stojade i poolen hela dagen kan nog också skriva under på att detta var den bästa utställning de någonsin fått vara med på.

Stor eloge till Jenny för allt otroliga arbete hon lägger ner för att vi andra ska få det så trevlig. Å prisbordet var om möjligt ÄNNU större än förra året. Helt otroligt så mycket fina saker man får med sig hem - oavsett om man placerat sig eller inte.

I år hade jag inte lika stor tur i leonbergerlotteriet som förra året - men jag vann i alla fall en sak - en läcker skulptur i lera avbildad av min egen hund från Petdesign. Det ska bli mycket spännande att se hur resultatet kommer att bli när jag väl får konstverket.

Hur gick det då på uställningarna?
Jo, jag tycker nog att det gick över förväntan bra. Jag är mycket nöjd. Roligast var dock att jag fick den stora äran att visa Pantas son Sjö Björnens Åsbjörn "Petz" som var så otroligt fin och charmig. En liten buse var han dock som hade väldigt svårt att stå still i ringen :-)

Trots det blev han 2:a i sin klass med hp och fick mycket fin kritik. Jag och Panta är såååå stolta över honom.

Petz blev slagen av Sannas härliga Gurkan som sedan blev BIR-valp. Stort grattis till Sanna som även tog hem BIM-valp med sin Chilli.

Poni, som jag ställde i veteranklass på båda specialerna, blev i Svenstavik BIS-veteran med ck och i Mörtlösa blev hon reserv med hp. Jättefin kritik fick hon också av både Kurt och Rita.

Olivia som jag alltså ställde mest fick följande placeringar:

SLBK Svenstavik 12/7: 2 Chkl ck, 3 Bkl
SKK Svenstavik 13/7: 1 chkl ck, 1 Btkl cacib, BIM
SKK Vadstena 16/7: 2 Chkl ck
SKK Vadstena 17/7: 2 Chkl ck, 3 Btkl
SKK Vadstena 19/7: 3 Chkl ck, R Btkl
SLBK Mörtlösa 20/7: 2 Chkl ck

Olivias dotter Thundra ställdes i unghundsklass i Mörtlösa och hon blev där 4:a med ck.
Pantas dotter Åsåfin var också anmäld till Mörtlösa- men hon fick stanna hemma eftersom det var så varm och jag hade nog fullt upp ändå med mina löpande tjejer.

Rubus fina dotter Stina blev BIR första dagen i Vadstena och hennes mamma Jazz blev BIR-veteran och 4:e bästa tik. Grattis Jenny!

Tusen tack till alla som gjort denna vecka till en oförglömlig upplevelse. Det var så kul att få träffa er alla.

Största jättekramen till Jenny för ALLT, men kram också till:
Micke, Berit & Christer, Tone, Nina, Fred, Sanna, Ann-Christin & Kenneth, Iva & Anne-Berit, Gina, Lisbeth & Mickael med Petz, Amy med Ben, Inger Marie med Paco, Madde med Rubus 9-åriga son Tower, Lillemor med Ponis brorsa Robin som blev BIM-veteran, Line som visade Olivia åt mig när jag inte orkade själv i värmen


Läs mer på Jennys sida »

Alla resultat från Mörtlösa »


Vilken underbar lycka det var för hundarna att Jenny hade sin härliga pool i trädgården. Där kunde de svalka sig varje em när vi kom "hem" från utställningen i Vadstena.


Lördagens grillkväll var välbesökt och MYCKET trevlig.
Veteranbordet kallde dom detta för... men jag fick aldrig klart för mig om det berodde på åldern på dom som satt där - eller nåt annat. Hmmmm....


Åldern har ingen betydelse för oss leonbergervänner. Här är bästisarna Jenny och Fred...


Domarna John Feehan och Rita Pleibel.


Vår "skörd" från vår lilla semestertripp...


Trött men lycklig for jag direkt efter utställningen de 20 milen upp till Strängnäs till Ann-Christin och Kenneth där jag fick en go middag och en skön avslappnad kväll innan jag somnade så sött på kudden uppe i "mitt" lilla hus.

När jag sen fortsatte min resa hemåt mot Umeå stannade jag först till hos Gina och Gep's Big Bears Kennel i Östervåla där jag fick hälsa på Pantas son Sjö Björnens Ålliver "Oskar". En mycket härlig liten kille som det ska bli spännande att följa framöver.

Sen hälsade vi också på hos en annan av Pantas söner - Sjö Björnens Åmått "Walton" som bor i Timrå. Han var också fantastiskt söt. Lite fundersam var han dock över vad hans mamma, mormor och mormoster hade för underliga lekar för sig :-/

Tack för att vi fick komma och hälsa på er!!!
Sjö Björnens Åsbjörn
Petz
Sjö Björnens Åmått
Walton
Sjö Björnens Åsåfin
Åsåfin
Sjö Björnens Åsåfin
Åsåfin
Sjö Björnens Ålliver
Oskar
Poni, Panta, Olivia och Walton Poni, Panta, Olivia och Walton
Hemma hos Walton i Timrå
Valparna är alltå efter Fiva's Satchmo och Lelionaz Ursus Ponica Fantastica.
Födda 2003-03-11

2003-07-24   Grattis till Ursus-Poni kullen som blir 3 år idag!

 

Exo, Fonzie och Panta

Hip, hip...
HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!

2003-07-14   Utställningshelg i Svenstavik 12-13 juli

 


Poni blev BIR-veteran och Olivia 3:e bästa tik på specialutställningen i Svenstavik den 12 juli 2003 för domare Kurt Nilsson. Perla blev 2:a i valpklass 6-9 månader. 79 leonberger var anmälda.

Dagen efter var det SKK utställning i Svenstavik. Där ställde jag bara Olivia och hon blev då bästa tik och BIM. 39 leonberger var anmälda och det var Johan Juslin som dömde. BIR och sedan BIG 4 blev Kenneths Sjö Björnens Panther. Grattis !!!

Tjejerna fick mycket fina kritiker

"Poni" Remröd's Prinsess On Ice för domare Kurt Nilsson:
Utmärkt typ. Utmärkt huvud. Utmärkt uttryck. Utmärkt storlek. Mycket goda proportioner. Välkroppad. Skulle önska något bättre vinklar. Härlig benstomme. Utmärkta rörelser för sin ålder. Mycket väl bibehållen. Väl värd ett ck.
Vetkl 1 ck, BIR-veteran

"Olivia" Berljon Ofina Oliva för domare Kurt Nilsson:
Utmärkt typ. Vacker siluett. Utmärkt huvud. Välkroppad med utmärkta proportioner. Skulle önska något bättre vinklar fram, utmärkt bak. Utmärkt benstomme. Tillfredställande röresler fram, utmärkt från sidan och bak. Bra päls för årstiden.
Chkl 2 ck, Btkl 3

"Olivia" Berljon Ofina Oliva för domare Johan Juslin:
En mycket tilltalande värdig champion med korrekt björnaktigt huvud. Utmärkt hals och front. Välvälvd bröstkorg. Utmärkta röresler bak. Positiv helhet.
Chkl 1 ck, Btkl 1 cacib, BIM

2003-07-11   Pantas valpar 4 månader

 Ålliver Åsbjörn
Åsåfin Åmått
Pantas valpar 4 månader gamla
Överst: Ålliver "Oskar"
Nederst: Åsåfin "Åsåfin"
Överst: Åsbjörn "Petz"
Nederst: Åmått "Walton"

2003-07-10   Pantas son Oskar BIR och BIG 1 på Möklinta Royal den 9 juli

 

Oskar gjorde sin debut i utställningsringen den 9 juli på den inofficiella utställningen "MÖKLINTA ROYAL" som gick av stapeln för 13:e året i rad.

Leonbergern och grupp 2 dömdes av Diane Anderson som kommer från USA men har rötter i Sverige! Hon har bott i såväl Sverige som Norge! Mycket kompetent och duglig domare med internationell erfarenhet sedan många år. Dömer i stort sett samtliga raser.

Hon gjorde lilla Oskar till BIR och sedan även till BIG 1:a !!!

Tyvärr kunde de inte stanna kvar med Oskar till BIS-finalen, så de deltog alltså inte där.

STORT SUPERGRATTIS
till Gina och lille Oskar för er fina debut i utställningsringen!

"Oskar"

Sjö Björnens Ålliver

Sjö Björnens Ålliver
e. Fiva's Satchmo
u. Lelionaz Ursus Ponica Fantastica

Läs mer »

2003-06-30   Exo R-cert och R-cacib
Upsi och Sinkku BIR- och BIM-valp

 

I helgen har Exo och ett par av hennes valpar varit på utställning. För Exo var det första utställningen efter valparna hon fick 23/10 -02 tillsammans med Leoniitan Washable Lion.

På lördagen dömde Kurt Nilsson och då fick Exo reserv cert och reserv cacib och Upsi blev BIR-valp


På söndagen var det Gunnel Holms tur att döma leonberger. Då blev Exo 1:a i öppen klass. Sinkku BIR-valp och Upsi BIM-valp.

Grattis!
  Grattis!
Grattis!


Lelionaz Ursus Ponica Exotica "Exo"
tillsammans med sin son
Lelionaz Mr Oops of Ann's Lions "Upsi"


Till vänster
Lelionaz Miss Piggy of Ann's Lions "Sinkku"

liggande längst fram
Lelionaz Mr Oops of Ann's Lions "Upsi"

samt sittande, stolt mamma
Lelionaz Ursus Ponica Exotica "Exo"

Klicka på bilderna för en större version


2003-06-22   Olivia 1:a med 187 poäng i vattentävlingen i helgen

 

Läs mer »

2003-06-01   Marco 2 Bhkl med CERT och Natal BIM-valp

 

Stort GRATTIS till Olivias son Marco som tog sitt första cert och blev 2:a bästa hane på utställningen i Tromsø den 31 maj 2003.

Grattis Sonja och Arild!

Marco
Sjö Björnens Tornado
född 2001-10-23
e. Lejonlands Trademark
u. Berljon Ofina Oliva
Stort GRATTIS också till Natal som var på sin första utställning och blev BIM-valp
- även det var på utställningen i Tromsø den 31 maj 2003.

Grattis Elin!

Natal
Lelionaz Miss Natal of Ann's Lions
född 2002-10-23
e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

Tack Trine för bilderna


2003-05-31   Världens vackraste syrra!

 

Stort grattis till Olivias syster Mayah - Remröd's Moya Magnifica som blev BIR och VärldsVinnare i Dortmond, Tyskland idag.

2003-05-18   Lelionaz Mr Right of Ann's Lions har erhållit titeln 'Jugend Champion'

 


Jugend Champion Lelionaz Mr Right of Ann's Lions

[Foto: Jenny Bergdahl]

Han var på en IABKA utställning i Hillsboro Oregon där han blev Bästa valp och fick bedömingen SG 1. När de har fått den bedömningen 3 gånger erhåller de sin Jugend Championship titel, vilket alltså Tonka har gjort nu.

Stor grattiskram till Tonka och Julie och lycka till i fortsättningen!

2003-05-03   Lelionaz Mr Right of Ann's Lions (Tonka) på amerikanska specialen 26 april

 

(klicka på bilderna för att se dem större)Årets Amerikanska leonbergerspecial gick av stapeln i
Kalifornien den 24-27 april.


Julie var där med Tonka (Lelionaz Mr Right of Ann's Lions) som precis blivit 6 månader gammal (den 23 april).

Tonka gjorde det mycket, mycket bra på utställningen och han vann sin klass, valpar 6-9 månader. Sedan, i tävlan om utställningens bästa unghane, blev han tvåa - slagen av den betydligt mycket äldre Gabriel vom Sanften Loewen (som tävlade i klassen 12-18 månader).

Det var Guido Perosino från Italien (Berljon Kennel) som dömde och han tycket mycket bra om Tonka. Guido hade sagt att han hade framtiden för sig och att han helt klart skulle vunnit om han inte hade varit så ung.

Även Rubus båda döttrar Jazzie och Ruby var där.
Blizzmajazz Soul of Rubus "Ruby" blev 4:a i Championklassen och i klassen bästa utländska tik blev Blizzmajazz Amazing-Jazz "Jazzie" 1:a.

Jazzie vann alltså foreign bred class och den kritiken hon fick var enastående. Helt fantastisk! Men hon är rosa på insidan av läpparna och pga det kunde hon inte placeras högre, det störde uttrycket.
Hon tävlade sen mot vinnarna och tvåorna i alla klasser förutom champion och veteran. Alltså youth, open, bred by exhibitor, foreign och novice. Där fanns hon kvar till slutet, hon blev utplockad som nummer tre. Nummer ett och två blev alltså Winners bitch och Winners bitch reserve.

Grattis till Barbara och Keri samt uppfödare Jenny Bergdahl.

[Foton: Jenny Bergdahl]Stort grattis till Mary Ann och hennes BIS-vinnare Gus!!


BIS Angus von der Sanfter Loewe
    (ägare Mary Ann Ruggiero-Smith, visad av Julie)
BIM Pelagia v. Dreiburgenland
    (ägare Redmond & Lori Younger)
Blizzmajazz
Amazing-Jazz

Ägare: Barbara Bouyet, Californien


Jazzie och Micke Johandy


Blizzmajazz
Soul-Of-Rubus

Ägare: Keri Campbell, Californien

Jazzie och Rubi är efter Remröd's Vita Rubus Fruticosus och Lejonlufs Barbarozza von Garten

2003-04-29   Massor av nya bilder på Pantas valpar

 

Läs mer »

2003-04-26   Trevlig och lyckosam helg i Västerås

 

Redan på fredagkvällen överlämnade vi ansvaret för valparna och de andra hundarna till Kenneth och så for jag och Ann-Christin tillsammans med Line och Anne-Marie från Valdemarsvik till Västerås. Där hade vi en trevlig "tjejkväll" tillsammans på hotellet där vi skulle övernatta - med middag och avslappnande "småprat" till lång över midnatt.

Med oss hade vi en Olivia i kraftig fällning, hennes dotter Thundra som var totalt urfälld, Panther som också börjat fälla, samt Oden (dvärgschnauzer).

På lördagen var det dax för utställningen och de 46 anmälda lejonen dömdes av Margareta Sundqvist.

Panther blev 1:a i öppenklassen och placerades sig sedan 2:a i bästa hanklassen med cert och reserv-cacib.

Thundra blev 1:a i unghundsklassen med ck.

Olivia blev 2:a i championklassen och placerade sig sedan 2:a i bästa tikklassen med reserv-cacib.


Sjö Björnens Thunderstar (efter Lejonlands Trademark och Berljon Ofina Oliva) och Berljon Ofina OlivaSjö Björnens Panther

efter: Remröd's Moya Accuta Bronze
undan: Sjö Björnens Geraldine

2003-04-21   Olivia på "Lilla Stockholm" söndagen den 20 april

 

Olivia vann championklassen och blev sedan 4:e bästa tik.

BIM, cert och championat gick till Namupalan Finnish Jade (halvbrorsdotter till Perla)
2:a bästa tik blev Fiva's Samantha (syster till Satchmo som är pappa till Pantas valpar)
3:e bästa tik blev Gep's Big Bear's Michelle Af Euroman (grattis Maria)

BIR, BIG samt BIS blev Petra Junehalls Grizzly v Dreiburgenland - GRATTIS!!!

2003-04-19   Pantas valpar 5 veckor

 

Panta och Satchmos valpar drygt 5 veckor gamla (19/4 2003)


De har nu också fått sina namn:

Sjö Björnens Åmått
Sjö Björnens Åskar
Sjö Björnens Åsbjörn
Sjö Björnens Ålliver
Sjö Björnens Åsåfin
Sjö Björnens Ållecat

2003-04-02   Perla på sin första utställning

 
Perla (Lelionaz Miss Perfect of Ann's Lion) har nu varit på sin första utställning.

Det var på Västerbottensmästaren den 29 mars där VBKK även anordnade en inofficiell utställning för valpar. Lokalen var inte så där himla rolig. Det var mycket trångt, stökigt och varmt.

Perla tyckte INTE att det var kul att vara där. Men hon fick mycket fin kritik av domare Patrik Ragnarsson:5 mån gammal tilltalande tikvalp som dock behöver få mera självförtroende. Välformat huvud. Mörka vackra ögon. Välplacerade öron. Tillräcklig hals. Normala vinklar fram och bak. Utmärkt rygglinje. Välformad bröstkorg. Bra ben och tassar. Rör sig med bra stil och steglängd. Lovande päls.

2003-03-22   Hedersmedlem i Svenska Leonbergerklubben

 

Vid Svenska Leonbergerklubbens årsmöte den 16 mars 2003 utsågs jag till hedersmedlem i klubben.

Att bli hedersmedlem är en ärofylld titel och det är nog en av de finaste utmärkelser jag någonsin fått. Jag är otroligt stolt, glad och hedrad över utnämnandet. Det rörde mig verkligen ända in i hjärteroten. Jag har jobbat aktivt för klubben sedan 1989 och nu känns det som att jag har fått energi att jobba ytterligare 14 år... minst :-)

Leonbergerklubbens hedersmedlemmar sedan tidigare är:
Helle Bruun, Troldegaards Kennel, Danmark
Anne-Marie Smith, Kennel av Nordens Löve, Norge
Sven Eskner
Margareta Gustafsson-Eskner, Kennel Mälarlejonet
Pia Prahl, Humljabjers Kennel

Till hedersmedlemmar detta år utsågs tillsammans med mig:
Ann-Christin Sultan, Sjö Björnens Kennel
Petra Junehall, Dragongårdens Kennel

2003-03-18   Valparna är nu 1 vecka

 

Läs mer »

2003-03-14   Natal jätteduktig på valpeapellen

 

Grattis till Elin och Natal (Lelionaz Miss Natal of Ann's Lions) som på avslutningstävlingen på valpkursen "valpeapellen" gjorde det så suveränt bra!

De fick full pott (10) på många av övningarna: tillgänglighet, hantering, sitt, ligg, stanna kvar, inkallning. Resten av momenten fick de 9 och 9,5 på.

Vi önskar dem lycka till på apellkursen de planerar att börja efter påsk.
Natal

2003-03-11   Panta har fått valpar

 Lelionaz Ursus Ponica Fantastica "Panta" har nu valpar. Stolt fader är Fiva's Satchmo.

Sex stycken stora klunsar bidde det (4 hanar och 2 tikar). Alla vägde omkring 700-750 gram.

Mor och barn mår bara bra.

Läs mer »

2003-03-11   Panta har fått valpar

 

Läs mer »

2003-03-09   Hunduppfödarutbildningen

 

Hunduppfödarutbildning

Ur VästerbottensKuriren 3/3 2003

Diplom till länets utbildade hunduppfödare

Härom veckan var det avslutningsfest och högtidlig utdelning av diplom och utbildningsbevis för länets första kull hunduppfödare som sedan en tid tillbaka gått Svenska Kennelklubbens formella utbildning "Hunduppfödaren".

Uppfödarutbildningen vänder sig till såväl erfarna som blivande uppfödare och utbildningen är uppdelad i de olika ämneskurserna anatomi, genetik, parning och avel, utfodring, juridik och etologi. SKKs ambition är att stärka uppfödarens möjligheter att förstå helheten i avel med rashundar och intresset för utbildningen är enormt stor här i Västerbotten (liksom i övriga landet). Många står på kö för att få påbörja utbildningen.

Den här första "premiäromgången" i Västerbotten deltog 14 hunduppfödare med varierande erfarenhet, från rena nybörjare till uppfödare med 20 års erfarenhet, de flesta med olika raser. Deltagarna är eniga om att utbildningen varit mycket lärorik och trevlig och man kom överens om att man skulle fortsätta träffas även i fortsättningen för att umgås, diskutera och dela med sig av sina erfarenheter till varandra.

Västerbottens Kennelklubb
Deltagarna på utbildningen Hunduppfödaren:
Ida Brändström (flatcoated retriever och borzoi)
Kursledare: Ann-Christin Lundberg
Lena Lindgren (leonberger)
Jenny Forsberg (gotlands/smålandsstövare och cavalier king charles spaniel)
Agneta Nilsson (bouvier)
Ingrid Palmberg (tibetansk spaniel)
Kerstin Patron (pekingese)
Siv Konradsson (labrador retriever och welsh springer spaniel)
Christina Eklund (golden retriever)
Maria Gustafsson (weimaraner)
Margaretha Nilsson (golden retriever och cocker spaniel)
Birgitta Dyani (australien shepherd och golden retriever)
Lena Haglund (irish soft coated wheaten terrier)
Kursledare: Aina Lundmark
Anna Majaniemi (grand danois)
Håkan Forsberg (gotlands/smålandsstövare och cavalier king charles spaniel)

2003-03-05   Hjärtliga gratulationer till Rönni som fyller 11 år idag!!!

 

Rönni 11 år
Rönni (Mathoaka's Girl Running for Remröd) 11 år

Här tillsammans med livskamraten Chanti

Rönni, som är född 1992-03-05,
är mamma till både Poni och Olivia
(och därmed också mormor till Panta).

Rönnis egen sida »

2003-02-22   Leonbergerklubbens guldlejon-listor 2002

 

Nu är leonbergerklubbens guldlistor för år 2002 klara och Guldlejoninna år 2002 blev Olivias syster Remröd's Moya Gracilis "Clownie". Clownie, som även blev Guldlejoninna 2001, är efter Radjhi v Löwenkraft och Mathoaka's Girl Running for Remröd. Jättegrattis till Sanna Johansson och Clownie.

Tvåa blev, precis som förra året, Rubus dotter Blizzmajazz Blizzardblues "Stina". Stina är alltså efter Remröd's Vita Rubus Fruticosus och Lejonlufs Barbarozza Von Garten. Grattis uppfödare och ägare Jenny Bergdahl.

Olivia kom på 8:e plats på Guldlejoninnelistan...
samt på 3:e plats på Vattenlejonlistan

Alla placeringar finns här »

2003-02-15   Leonbergerspecial i Köping 15/2 2003

 

Årets första leonbergerspecial gick av stapeln i Köping den 15 februari med otroliga 184 leonberger anmälda. Tyvärr hade jag själv inte möjlighet att åka dit, vilket kändes väldigt, väldigt tråkigt. Men, men... jag får väl trösta mig med de fina resultat som "släkten" presterade där nere.

Först och främst var det Olivias dotter Thundra, som hunnit bli 16 månader, som ställdes officiellt för första gången. Hon skötte sig alldelens utmärkt och blev 3:a i unghundsklassen med ck och fick en utmärkt kritik (25 tikar deltog i unghundsklassen).
Sjö Björnens Thunderstar
"Thundra" Sjö Björnens Thunderstar, 16 månader
e. Lejonlands Trademark
u. Berljon Ofina Oliva

Rubus dotter Stina gjorde det också jättebra i den hårda konkurrensen. Hon vann först championklassen och blev sedan andra bästa tik, slagen av den snygga Fiva's Samantha som sedan blev BIM. Samantha är kullsyster till Satchmo - pappan till Pantas väntade valpar (Panta visar förresten alla tecken på att hon ÄR dräktig). Satchmo själv var också där... och han tog hand om hancertet och placerade sig 3:a i bästa hanklassen och blev därmed ny Svensk Champion för dagen.

Jättegrattis till Petra/Eva & Satchmo, Gullan & Samatha, Jenny & Stina samt Ann-Christin & Thundra
"Stina"
Blizzmajazz Blizzardblues
e. Remröd's Vita Rubus Fruticosus
u. Lejonlufs Barbarozza Von Garten


Alla resultat »

2003-01-29   Fem borderterriervalpar kom till världen

 När en kompis skulle ha sin första kull valpar på sin border terrier tik frågade hon mig om jag hade lust att vara med när hon skulle valpa som stöd och sällskap. Självklart sa jag ja. Dels eftersom det är roligt om man kan vara till någon hjälp - och dels eftersom det alltid är lika fascinerande och spännande att få vara med på detta naturens under - när nya små liv kommer till världen.

Valpningen gick bara bra och lilla Telma skötte allt alldelens perfekt. Tre hanar och två tikar blev så småningom resultatet.

Grattis Ewa (och mamma Telma och pappa Currry) till tillökningen och lycka till med de små.
  

2003-01-11   Panta är nu parad med Satchmo

 

Läs mer »

2003-01-01   Gott Nytt År

 

Pärlan Nyårsaftonen tillbringade vi i år uppe i Vindeln med vår lilla Pärla... och Per, Marlene och Fonzie. Pärlan tittut

Men Per och Marlene funderar på att byta namn på henne för dom tycker inte Perla passar på en sån vild och busig tjej.

Hon är helt otrolig. Mycket, mycket aktiv och energisk. Hon är nog inte still knappt en enda sekund av sin vakna tid (och hon är vaken ganska mycket) - det är full fart hela tiden med bus och upptåg. Man behöver ingen tv när man har henne - man kan bara sitta och titta på henne och skratta åt allt hon hittar på :-) Hon är härlig!

I Vindeln hade vi kring -26 grader... i Kalifornien ser det ut som att dom har det lite varmare.


Bubba (Blue puppy) i Kalifornien.
Liesel (Pink puppy) hos Jan och Paul i Kanada
har i alla fall fått lite snö.Upsi (Grey puppy) lyckades dra omkull julgranen därhemma - så då fick Juha och Marjo förankra den i taket... för säkerhets skull :-)

Natal (orange puppy) blev trött og sliten på kvällen efter att ha vart i farten ganska länge, så da raketerna smällde låg hun bara och sov i stort sett.