2004-12-31   Gott Nytt År

 

Nyårspromenad
Panta, Otto, Poni och DD på Nyårspromenad 31/12 2004

2004-12-19   The 4 ladies

 
En liten film...

DD
där mina tre tjejer Poni, Panta och DD leker med sin bästis Bianca 9 1/2 år (en mycket lekfull gammal dam) den 19 december 2004.

Jag skulle tro att det behövs bredband med hög hastighet för att kunna se filmen.

The 4 ladies »

Filmad och redigerad av Elisabeth Lindström

2004-12-11   Lydnads-stjärnor!

  Arild med Marco och Elin med Natal uppe i Tromsö har tränat lydnad och deltagit i en lydnadscup under hösten och varit jätteduktiga. De har gjort stora framsteg båda två och på de två sista tävlingarna fick Marco "bare 9 og 10 ere".

Det ska bli spännande att följa dom till våren när det blir dax för "riktiga" officiella tävlingar. Vi håller tummarna för att det ska gå lika bra då.

Natal och Marco
Natal och Marco

2004-11-25   Äntligen fick vi lite snö i Umeå också

 

Poni, DD, Panta och Rasse

2004-10-23   Grattis på 2-års samt 3-års dagen idag....

  Grattis på 3-års dagen önskar vi Olivia och Loggos barn:

  ♥ Marco
  ♥ Thundra
  ♥ Cesar
  ♥ Tromb

Berljon Ofina Olivia

Grattis på 2-års dagen önskar vi Exo och Jellonas barn:

  ♥ Upsi
  ♥ Wini
  ♥ Brandy
  ♥ Tonka
  ♥ Bubba
  ♥ Sinkku
  ♥ Natal
  ♥ Perla
  ♥ Pumba
  ♥ Musa
  ♥ LieselLelionaz Ursus Ponica Exotica >

2004-10-16   DD BIR-valp på inoff utställning i Nordmaling idag

 

De hade lite konstiga regler på utställningen då de tog ut en BIR-valp i åldersgruppen 4-6 månader och sedan även en BIR-valp i 6-9 månader.

DD blev alltså BIR-valp 6-9 månader och fick sedan tävla mot 4-6 månaders BIR-valpen och blev då dagens bästa valp.

Läs mer »

2004-10-11   SKK-utställning i Sundsvall

 
Nuch Dkuch Such Norduch Estuch
A Son O'A Lion


Sunny, pappa Paco och DD


Pacos leonbergerburk

Den 10 okober 2004 var det SKK-utställning i Sundsvall.

Vi for ner för att hälsa på syrran som bor där och för att titta på utställningen som dragit hela 40 leonberger. Jag hade inte anmält någon av mina hundar.

På lördagen kom även Inger Marie från Norge som har DDs pappa Paco (A Son O'A Lion) och brorsan Sunny. Med sig hade hon även Christinas fina tik Inex. Så stackars syrran med familj fick den stora äran att härbergera SEX stora lurviga leonberger denna helg :-)

Men det gick bara bra. Dom som var lite stökiga och som hade svårt att låta bli att busa hela tiden var ju DD och Sunny. Men syrran har ett stort och rymligt kök där de fick härja bäst de ville - så det gick bra det också.

Sen på söndag var det alltså dax för utställningen, som gick av stapeln bara ett stenkast från där syrran bor. De hade ingen valpklass på denna utställning - så därför kunde vi inte ställa DD och Sunny. Men Paco och Inex skulle ställas.

Paco som ställdes i öppen klass och stod för championat hade en lyckosam dag då de blev 1:a i Bästa Hanhundsklassen med cert och cacib... och de fick därmed också sitt efterlängtade Svenska Championat. STORT GRATTIS Inger Marie och Paco!!!

Sen fick jag den äran att ställa Inex (Skjeargaardens In Time With Inex) i tikarnas championklass. Där vann hon... och sedan blev vi placerade som 4:e bästa tik.

Paco blev sedan BIR - och BIM blev Ginas fina veterantik Gep's Big Bear's Her Majesty.

Jag hade med mig en present till Paco som han skulle få OM han tog certet och blev Such... vilket han alltså gjorde. Det var en porslinsburk med en leonberger stående på locket... som är gjord efter ett foto på Paco. Gjord i USA och beställd via Bamses Bollar. Jättefin!!!

Kul att ni kom Inger Marie... och kul att det gick så bra!!

2004-09-26   DD BIR-valp och BIS 3 på inofficiell valputställning

  Läs mer »

2004-09-05   DD BIR-valp och BIG 2 på inofficiell valputställning

  Läs mer »

2004-07-27   Brandy och Wilma på besök

 

Brandy (21 månader)
Lelionaz Mr Brandy of Anns Lions

e. Leoniitan Washable Lion
u. Lelionaz Ursus Ponica Exotica

Wilma (16 månader)
Sjö Björnens Ållecat

e. Fiva's Satchmo
u. Lelionaz Ursus Ponica Fantastica

Brandy och moster Panta
Tisdagen den 27 juli 2004 fick vi två efterlängtade besök.

Mitt på dagen kom först Kaj, Leena och Brandy från Finland. Brandy, som är en son till Exo, är nu 21 månader gammal och jag inte träffat honom sedan han flyttade till Finland vid 8 veckors ålder - så det var ett mycket kärt återseende.
Han hade vuxit sig till en stor och rejäl kille som var mycket trevlig och go... ett riktigt lejon som hans matte och husse var sååå stolta och glada över. Det var så roligt att se.


Senare mot kvällen kom till min stora glädje Monica och Göran (från Kiruna) med Pantas dotter Wilma (och Skrållan). Wilma har hunnit bli 16 månader och är redan en rejäl och stor dam (precis som sin mor).

Efter att hon kollat in läget och bekantat sig med mina tre tjejer vad det full fart... både i vattnet och på land så det stod härliga till. Vi borde naturligtvis ha fotat direkt när dom kom och fortfarande var torra och fina - men det tänkte vi förståss inte på - så det var bara att ta de våta och skitiga lejonen och försöka torka av det värsta innan kameran åkte fram. Men roligt hade dom innan dess.. så vad gör väl det att bilderna fick en touch av wetlook :-)

Tusen, tusen tack Kaj och Leena samt Monica och Göran för att ni tog er tid att komma förbi och hälsa på. Ni anar inte hur glad jag blir över dessa besök.

Det är så otroligt roligt att få träffa "sina valpar" och se hur dom har utvecklats och att dom har det bra och är så älskade av sina mattar och hussar.

Kram på er allihop!


DD busar med Wilma


Skrållan
(Lejonklippans Hel Af Tellus)
Panta med sin dotter Wilma

2004-07-24   Perla och Fonzie gjorde SoR-provet

 

Perla och Fonzie SoR 2004
Lelionaz Miss Perfect of Ann's Lions (Perla) och jag
samt
Lelionaz Ursus Ponica Fabulous (Fonzie) och Marlene


Den 23 juli 2004 var det vattentävlingar i Tallbacken.

Jag tävlade ingenting i år eftersom Panta är så fruktansvärt skendräktig - och det är hon som det i så fall skulle vara aktuellt att tävla med (Poni har fått gå i pension och DD är ju för liten).

Men jag gjorde i alla fall SoR-provet med min fodertik Perla, som bor tillsammans med sin morbror Fonzie och matte Marlene och husse Per i Vindeln.

Perla är som en liten vessla i vattnet och hon tycker det är jätteroligt - så det var absolut inga som helst problem för henne att klara provet. Nu är det bara för Marlene att träna vidare hemma så kanske de kan ställa upp i startklass nästa år. Eller hur Marlene :-)

Även Fonzie klarade SoR-provet utan problem tillsammans med Marlene.

Grattis till er allihop Marlene, Per, Fonzie och Perla


Perla och Panta trivs som fiskar i vattnet båda två.

2004-07-24   Grattis till UrsusPonica-kullen som fyller 4 år idag!!!

 

2004-07-21   DD BIR-valp på specialutställning i Sveg 17/7 2004

 


På vägen ner till Sveg tog vi en liten paus vid Höga Kustenbron.


Vår stuga på Svegs camping.


DD och Estrella hade väldans roligt tillsammans.


Jag och Panta i "förtroligt" samtal.Skjaergaardens Brilliant Tanzanite och Skjaergaardens Diamond to Lelionaz


Sunny och DD tillsammans med pappa Paco.


DD och Sunny busar


Pappa Paco på väg hem till Norge
Vi åkte ner till Sveg redan på torsdag för att bara ta det lugnt och ha lite semester någon dag innan utställningen. Även Jenny och Berit med Jazz och Estrella kom på torsdag (DD och Estrella fann varandra på en gång och hade jätteroligt tillsammans hela helgen). Vi hade hyrt en lite större stuga tillsammans på Svegs camping som låg jättefint vid Ljusnans strand och dessutom bara ett stenkast från utställningsplatsen.

På fredag "gjorde vi stan" - vilket tog sisådär en 10-15 minuter :-)
Men vi besökte Gullans djuraffär, inhandlade några liter jordgubbar på torget och hittade sedan en cafeteria som hade uteservering där vi kunde sitta med hundarna och koppla av en stund.

På em kom Inger Marie från Norge med DDs kullbrorsa Sunny och deras pappa Paco. Superkul tyckte förståss DD som nu övergav stackars Estrella till Sunnys förmån. Fast om vi ska vara ärliga kanske Estrella tyckte det var skönt att slippa ifrån DDs (alias "Vilda Matilda") vassa tänder för en stund. Lite senare på kvällskvisten kom även Sanna med Gurkan och Freja... och så var vår stuga full!

Vi var alltså 5 pers och 9 hundar som delade stuga. Men det gick bara bra - när vi väl fick DD och Sunny att sluta busa med varandra så de kunde somna. Fast några av de vuxna hundarna valde att få sova ute i bilen istället där det var mer lugn och ro...

På lördagen var det dax för utställningen. Det var totalt 62 vuxna och 23 valpar anmälda för vår rasspecialist Pia Prahl.

För DD, som nu är 4 1/2 månad gammal, var det premiär i utställningsringen. Hon var jätteduktig och skötte sig hur bra som helst. Hon ställdes i valpklass 4-6 månader där hon blev 1:a med hp. Sen fick hon tävla mot vinnande 6-9 månaderstiken... och vann också över den och blev dagens bästa tikvalp. Å då fick hon möta bästa hanvalpen - som hon också vann över - och därmed blev hon alltså utställningens Bästa Valp (BIR-valp).

DDs kritik (Skjaergaardens Diamond to Lelionaz):
Feminin tikvalp. Underbart huvud och uttryck. Nattsvarta ögon. Utmärkt förbröst. Välvinklad. Prima benstomme. Runda fasta tassar. Rör sig mycket väl.
1 hp, Bästa tikvalp, Bästa Valp

Jag brukar ju inte ställa ut Panta på grund av att hon har amputerat bort en tå och därför står hon lite konstigt och rör sig inte helt normalt. Men eftersom hon var i väldigt fin päls just nu tänkte jag att det kunde vara kul att höra vad en rasspecialdomare skulle ge henne för kritik. Jag räknade naturligtvis inte med något annat än ett 2:a pris på henne... vilket det också blev - men av en helt annan anledning än vad jag hade trott :-)
Men jag är jättenöjd med den fina kritiken hon fick av Pia.

Pantas kritik (Lelionaz Ursus Ponica Fantastica):
Feminin utstrålning. Prima huvud och uttryck. Moderat vinklad. Utmärkt benstomme. Välformad bröstkorg som döljs av allt för mycket hull. Rör sig därför också tungt. Parallellt. Priset pga övervikten.
Ökl 2

Hmmmf... jag som har kämpat hela våren med att banta ner gammel-Poni (vilket jag också lyckats med) har nog missat att dottern hennes istället blivit lite rund om magen. Men det är ju nå't som det går att göra något åt - så nu är det bantning som gäller för hela flocken... förutom för lilla DD förståss.

Kramar till mina stug-kompisar för en jättetrevlig helg.
Å grattis till Jenny och hennes 10-åriga Jazz som blev Bästa Veteran...
å grattis till Sanna och hennes Freja som tog tikcertet

å största bamsekramen till Inger Marie, Paco och Sunny som kom så att jag fick träffa dom igen. Bara det gjorde helgen och resan väl värd.

Alla resultat från utställningen »

"Proffshandlern" Jenny hjälpte mig att försöka få nåt bra foto på DD i stående.


Det blev väl riktigt bra efter att ha kämpat och svettats en stund.


DD springer i utställningsringen


DD står fint


BIR-valpen DD och jag tillsammans med domare Pia Prahl.


DD poserar... det gäller att snabba på med kameran eftersom det inte är så lätt för "Vilda Matilda" att sitta still så långa stunder i taget :-)


Sen var det bara att traska tillbaka till stugan för en natts vila innan vi skulle påbörja resan hem nästföljande dag.

2004-06-29   Ännu en midsommar med njuffisarna i Tallbacken

 

Midsommar 2004 firade vi som vanligt i Tallbacken på ett vattenläger tillsammans med Newfoundlandsklubben.

Som vanligt var det också supertrevligt även om vädret inte var det bästa. Kallt och ruggigt och inte alls särskilt lockande att hoppa i vattnet. Men vi slapp i alla fall regnet och kunde sitta ute och äta på midsommaraftonskvällen.

Tyvärr var inte Panta på sitt bästa humör eftersom hon precis hade löpt - så det blev inte så mycket träna av för vår del... och att tävla på söndagen var inte ens att tänka på, så i stället var jag figurant på tävlingarna.

Men vi fick i alla fall en del bra tips av vår instruktör (och domare) Åsa om hur jag kunde träna för att få Panta att sluta klättra och bita i mig i vattnet. Vi får väl träna vidare själv när hennes humör blivit normalt igen.

Men DD stortrivdes förståss som fisken i vattnet att ha en massa stora lekkompisar omkring sig... och av all uppmärksamhet hon fick av alla som tyckte hon var såååååååååååå söt och gullig :-)
Det var full fart hela dagarna - så hon sov så gott om nätterna i vår stuga som vi hyrde.

Två andra leonberger deltog på kursen. Det var Anna med Diva samt Anna med Mojje - och båda två gjorde SoR-provet redan första dagen utan några som helst problem. Instinkten fanns där... det var det inget som helt tvivel om. Och när sen Carina med Winnie kom förbi för att kika hur vi hade det på lördagen fick jag henne att låna min våtdräkt för att testa lite hur Winnie var i vattnet. Det hela slutade med att Åsa kom och kikade på dom.... och vips så hade dom ett godkänt SoR-prov dom också. Stort grattis till er alla tre... och jättekul att ni kom och var med.

DD och Sigge
DD och Sigge
DD busar med njuffevalpen Sigge
Newfoundlandsklubben ön

Funktionärsgänget som fixat och donat och gjort helgen till en sådan trevlig minnesvärd midsommar än en gång.... å kika bara (fast det syns kanske inte så bra på fotot) vilka helt otroliga priser och gåvor Marie gör... helt otroligt fina saker.

Från höger:

Jessica
Tommy
Marie
Mona
Sara
Katrin

Sittande:

Åsa (instruktör och domare)
Yvonne (tävlingsledare)
å jag (figurant)

2004-06-21   Upsi ck och 3:e bästa hane på utställning i Hyrynsalmi, Finland

 

Grattis till Upsi (Lelionaz Mr Oops of Ann's Lions) som var på utställning i Hyrynsalmi, Finland den 12 juni -04 och fick ck och blev 3:e bästa hane!

Grattiskramar från oss
Mr Oops

2004-06-19   Marco på sin första lydnadstävling

 

Marco

Stort grattis till Arild och Marco som varit på lydnadstävling i helgen.... och var så jätteduktiga.

De fick 157,5 poäng og blev 2:a (av 10 hundar) och så fick de "sølvmerke".

Mycket bra jobbat på första försöket!!!

Grattis, kram och lycka till i kommande tävlingar
(för jag hoppas det blir fler nu när det gick så bra den här första gången :-)

2004-06-07   Marco BIR, Thundra 2:a med cert, Natal ck...

 

Två av Olivias barn gjorde det bra på varsitt håll i helgen.

Thundra (Sjö Björnens Thunderstar) var på specialen i Mörtlösa där det var 199 lejon anmälda!
Bara i öppen klass där Thundra deltog var det 40 tikar.
Thundra vann öppen klassen med ck och blev sedan
2:a bästa tik totalt med cert
!!!

Stort supergrattis till Ann-Christin Sultan som äger Thundra - och Line Woldmo som är fodervärd.
Sjö Björnens Thunderstar


Marco (Sjö Björnens Tornado) var på utställning i Tromsö. Där blev han Bästa hane med cert och sedan även BIR. Det var Marcos 2:a cert.

Stort supergrattis till Marcos ägare Arild och Sonja

Thundra och Marco är alltså efter
Lejonlands Trademark och min Berljon Ofina Olivia.
Födda: 2001-10-23
Sjö Björnens Tornado


Även Natal (Lelionaz Miss Natal Of Ann's Lions) gjorde de jättebra på utställningen i Tromsö. Hon blev 1:a i unghundsklassen med ck.

Kritiken hon fick lyder:
"Nice feminin bitch, good head and eyes and mouth. Lovely shoulders and topline. Moved and showed very well." Dommer Tom Mccoy.

Natal är efter
Leoniitan Washable Lion och Lelionaz Ursus Ponica Exotica.
Född: 2002-10-23
Lelionaz Miss Natal

2004-05-24   Flera nya bilder på DD

 

Läs mer »

2004-05-06   DD 10 veckor

 

Årets första sommardag innebar årets första dopp i bäcken utanför jobbet.

DD på jobbet med sin nya arbetskompis Burre som är 3 veckor äldre än DD.

2004-04-25   Grattis Paco - DDs pappa

 

STORT GRATTIS till DDs pappa
A Son O'A Lion "Paco"
A Son O'A Lion
BIR Cacib VDH-ChA och Klubb Cert

VDH International, Lingen - Tyskland 25 april
Domare: Gerhard Zerle och R. Ogorzelski

Grattis också till Tone och Nam Nam (Skjærgaardens Warm Indien Red)
som blev bäst tik med cert och cacib och därmed Internationell Champion!!

2004-04-23   DDs egen sida

 

Läs mer »

2004-04-22   Vår nya valp DD är här

 

Nu är hon alltså äntligen här, Skjaergaardens Diamond to Lelionaz, eller DD som jag kommer att kalla henne.

Hon är född 26 februari och blev alltså 8 veckor den 22 april. Så jag flög ner till Skjaergaardens den 19:e för att få några dagar tillsammans med valparna innan jag skulle flyga hem igen den 22:a.

Jag valde att ta flyget när jag skulle hämta hem henne eftersom det är en bra många mil mellan Umeå och Kristiansand i Norge där Skjaergaardens finns (istället för att sitta och köra bil i flera dagar). Och visst var jag lite nervös och orolig för hur det skulle gå.. men det gick bara fint... även om det var fruktansvärt svettigt och jobbigt att med kort om tid springa med packning och en 9-10 kilos valp i famnen mellan utrikes och inrikes både i Oslo och sedan på Arlanda. Vi flög alltså Kristiansand - Oslo - Arlanda - Umeå.

Jag fick ha henne hos mig i kabinen i den lilla transportväskan - men jag behövde tack och lov inte ha väskan stängd, så hon kunde sitta eller ligga med huvudet utanför. Hon var sååå duktig hela resan. Inga problem alls.


Väl hemma i Umeå var det ju spännande att se vad mina tjejer Poni och Panta skulle tycka om nykomlingen. Men det var inga som helst problem det heller. Framförallt Panta blev jätteglad över att få en liten valp i huset och hon och DD blev bästisar med en gång.
Massor av tack och kramar till Tone för några härliga dagar på Skjaergaardens och för den underbara lilla tjejen jag fick med mig hem.

Och lycka till alla syskonen som det ska bli så roligt att följa i framtiden:

Koppar hane, Brilliant Tanzanite, "Sunny" - Inger Marie Hæhre (ägare till pappa Paco)
Blå hane, Brilliant Topaz, "Bruno" - Arne i Sandnes, Norge
Rosa tik, Brilliant Jade, "Jade" - Kennel Star of Regulus, Danmark
Grön tik, Brilliant Ruby, "Ruby" - Kennel Leodomus, Italien
Lila tik, Brilliant Amber, "__" - Barbara Bouyet, Californien, USA (har Rubusdottern Blizzmajazz Amazing-Jazz)
Burgunder tik, Brilliant Moonstone, "Nemi" - Anita og Tord på Bryne, Norge
Gul tik, Brilliant Sapphire, "Snuse" - familien Søndergaard i Brønderslev, Danmark
Syrén tik, Brilliant Opal, "Cita" - Eli i Konsmo, Norge
Röd tik, Diamond to Lelionaz, min lilla "DD"

2004-04-10   En liten påskutflykt

 

På väg till hängbron Otto med comp på hängbron Poni och Panta på hängbron Poni och Panta på hängbron
Grillstugan Grillstugan Otto Otto och Poni

2004-04-09   Snart är vår nya valpis här...

 

Nu börjar det närma sig tills att jag äntligen får fara iväg och hämta hem vår nya lilla valpis. Det är inte bestämt ännu vilken av dom det blir - och det kommer inte att bli ett lätt val heller när det blir så dax att välja. De är ju så otroligt jämna och fina allihop!

Men om två veckor vet vi :-)
Då är jag hemma igen med en ny liten parvel i bagaget.

Tills dess... njut av några bilder av dom vackra små ädelstenarna i några olika åldrar:

rosa_5v valpis_5v valpisar_5v burgunder_6v gul_6v rosa_6v
burg_5v burg2 gul_5v rod_5v rodsover_5v
v burgunder_drygt4v gul_dryg4v rod_drygt4v rosa_drygt4v valpis3_drygt4v
matdax_3v matdax_drygt3v matdax2_3v medmamma_3v medmamma2_3v

2004-03-11   Hjärtliga gratulationer till Panta och Satchmos valpar som fyller 1 år idag!!!

 

2004-02-28   Perla på besök

 

Min fodertik Perla (Lelionaz Miss Perfect) som redan hunnit bli 16 månader gammal är på besök hos oss ett par veckor eftersom hon löper.

Jättekul tycker Poni (som också löper) att ha någon som är lika stollig att strula omkring med :-)

Panta tycker också det är jätteroligt att ha någon att busa och springa ikapp med ute på promenaderna.

Ekorr-trädhusetHemma får alla leksakerna från Bamses Bollar sig en rejäl omgång. Ruggiga råttan och ekorr-trädhuset är speciellt populära. Rgggiga råttan
Här nedan några bilder från en härlig vinterpromenad i stora skogen.

Poni Panta Perla
Poni, Panta och Perla februari 2004(klicka på bilderna för att se dem större)

2004-02-27   Valpar, valpar, valpar....

 

Telma med valpar Jag hade varit borta hela veckan på en konferens i Arvidsjaur (med jobbet) och kom hem på torsdagskvällen. Då slängde jag bara in min packning hemma och så stack jag iväg för att hjälpa Eva med valpningen av hennes border terrier tik Telma. Precis när jag kom in genom dörren hos henne var första valpen på väg. Snacka om tajming...

Sex små söta valpisar på 145-225 gram hjälptes vi åt att förlösa, Telma, Eva och jag (fem tikar + en liten kille). När sen allt var klart och jag kom hem igen var jag rätt trött och slut - så jag slängde mig direkt i säng och slocknade bums...

... å så när jag kommer till jobbet på fredagsmorgonen så möts jag av detta glädjebesked:

LeonbergervalparLeonbergervalpar
Leonbergervalp
Leonbergervalpar

Om 8 veckor får vi alltså efterlängtad tillökning i vår flock med en ny liten tjej :-)

2004-02-24   Exo har fått valpar

 

Exo (Lelionaz Ursus Ponica Exotica) har fått valpar igen, 3 tikar och 2 hanar.
Den här gången "hemma" i Finland hos Ann's Lions Kennel.

Alla valpar är bokade.Lycka till med dina små bäbisar Exo!

Läs mer »

2004-02-23   Specialutställningen i Köping 21 februari 2004

 

Årets första specialutställning gick av stapeln i Köping och hade dragit hela 165 leonberger. Jahn Stääv dömde hanarna och Åke Cronander tikarna.

Jag hade själv inte med mig någon av mina hundar och hade tänkt mig en härlig avslappnad dag där jag skulle sitta och mysa och kramas vid hanhundsringen hela dagen med min favvo-kille Paco. Men riktigt så blev det nu inte :-)

Det blev istället så att jag först ställde Pantas vildbase till son, Petz, i juniorklassen där det var hela 23 hanar anmälda. Han har ju ingen som helst utställningsvana och är väldigt livlig och "unghundsbusig". Så jag vill lova att det var en verklig utmaning. Oj vad jag slet och kämpade. Petz är alltså en lekfull vildbase på knappa året och ca 70 kilo tung!!! Han ville inte stå still. Han drog och ville leka med alla de andra hundarna. Han hoppade och skuttade. Han blev less att stå och vänta i ringen och började i stället skutta och skälla. Svetten bara rann på mig. Men jag lyckades i alla fall få honom att springa hyfsat så att domaren kunde se hans fina rörelser och vi belönades med ett 1:a pris.

Sen när det var dax för konkurrensen var han om möjligt ännu omöjligare. Åskådarna hade nog väldigt roligt åt lilla mig som kämpade där inne i ringen med min stora 70-kilos klump :-) Så när domaren plockade ut de hundar han ville ha kvar för att placera... och Petz var en av dem - gjorde jag en snabb rokad med Maria Gustafsson som tog över Petz koppel och kämpade vidare med honom. Det gjorde hon alldelens utmärkt och Petz slutade på en R-plats med ett ck med följande kritik:

"Utmärkt typ och helhetsintryck. Maskulint huvud. Utmärkt bett. Bra skuldra, rygg och kors. Bra bröstkorg. Bra päls och färg. Stark benstomme. Mycket goda rörelser. Trevligt temperament."

Petz är alltså är efter Fiva's Satchmo och Lelionaz Ursus Ponica Fantastica.

Tack Maria för hjälpen.

Även Åsåfin och Oskar (kullsyskonen till Petz) var anmälda till utställningen, men pga omständigheterna med Kenneth kom de inte.

Sen var det dax för Estrella i tikarnas unghundsklass. Jenny ville inte ställa sina hundar själv eftersom hon hade haft en del kontakt med domarna. Jenny tog alltså utan en sekunds tvekan på sig alla Kenneths uppgifter inför Köping-utställningen när vi fick det mycket tråkiga beskedet om att Kenneth blivit inlagd på sjukhuset (tänker såååå mycket på er Kenneth och Ann-Christin... hela, hela tiden).
Men maken till mer hjälpsam, osjälvisk och omtänksam människa än Jenny får man leta efter... Hon är helt otrolig. Jag är sååå stolt över att få vara hennes vän och kompis. Stor jättekram och världens största bukett rosor till Jenny.

Men i alla fall. Jag ställde alltså Estrella i unghundsklassen och den här gången klarade vi oss utan att blodvite uppstod :-) Vi klarade oss också genom första gallringen... men blev sedan inte placerad i konkurrensen.

Sen fick jag rast :-)
Då fick jag lite tid över att "mingla" bland alla trevliga människor som var där... och jag fick tid att sitta ner hos Inger Marie och Paco en stund. Paco är alltså en i mina ögon en helt underbar leonbergerhane som blivit en av mina stora favoriter. Han är så otroligt trevlig, mysig och läcker. Jag är kort och gott förälskad!!!

Paco ställdes i öppen klass och han blev där 3:a med ck. För mig var han så klart den bästa hanen och jag tycker förståss han borde ha vunnit... men det positiva med det hela är ju att nu måste de ju komma tillbaka till Sverige fler gånger (i jakt på det svenska utställningschampionatet). Ni är sååååå välkommna igen Inger Marie :-)

Nuch Dkuch A Son O'a Lion "Paco"

Dagen började gå mot sitt slut och det var dax för veterantikarna. Där ställde jag Jennys fina gamla tant Jazz (10 år gammal). Jazz blev 1:a med ck... och sedan i tävlan om utställningens bästa veteran blev hon BIM-veteran, slagen av Ginas härliga Tenson (Gep's Big Bear's S.g.t. Pepper) som alltså blev BIR-veteran.

Bäst av alla 165 leonberger (BIR) blev slutligen en systerdotter till Poni. Nämligen Skjaergaardens In Time With Inex som är efter Remröd's Nostalgica on Ice. En jättesnygg tik. Stort grattis Christina!!!

En intensiv men underbart rolig dag gick mot sitt slut. Men det var ännu några timmar kvar tills mitt tåg skulle gå... så jag stannade kvar en stund till och hjälpte till att städa och plocka undan.

Även om det nu inte blev så som jag hade tänkt mig... så är jag jätteglad att jag åkte ner till utställningen. Det är skojigt att få hjälpa till och känna att man kan vara till någon nytta. Tack Mickael och Lisbeth för att ni kom dit med Petz. Tack Jenny för att du är den du är. Tack alla som ställde upp och hjälpte till så att dagen blev så lyckad som den blev. Och tusen tack till Tina och Ola som tog väl hand om mina tjejer medans jag var borta.

Vi syns snart igen.

Se alla resultat från utställningen här »

2004-01-25   Årets första grillutflykt

 

Den 25 januari 2004


Panta, Lelionaz Ursus Ponica Fantastica 3 1/2 år gammalTack Ola och Tina för ett jättetrevligt initiativ!2004-01-22   Exo är dräktig

 
Valparna väntas i slutet av februari (denna gång i Finland hos Ann's Lions Kennel)

Läs mer »

2004-01-20   Olivia - Årets Vattenlejon 2003

 


Tre gånger tidigare har jag varit "på prispallen" på Vattenlejonlistan, men detta är första gången jag står allra överst och alltså får erhålla titeln "Årets Vattenlejon".

1996 var första året Svenska Leonbergerklubben började räkna på årets Vattenlejon och det året kom jag och min Rubus (Remröd's Vita Rubus Fruticosus) på en tredje plats. 1997 avancerade vi en plats och kom tvåa.
Sen följde några år då det inte var någon vattenaktivitet här uppe i norra Sverige och vi deltog följdaktligen inte på några tävlingar. Men sen när det satte i gång igen och jag började tävla med Olivia kom vi år 2002 på en andra plats igen.

Förra året, 2003, har jag och Olivia varit ute och tävlat tre gånger. En träningstävling och två gånger officiellt. Olivia vann sin klass på alla tre tävlingarna... och slutade alltså som Svenska Leonbergerklubbens Vattenlejon år 2003.

Naturligtvis är jag väldigt glad och stolt över att bli årets vattenlejon. Men samtidigt så känns det lite "surt". Jag hade ju så gärna velat dela den glädjen med den som gjort sig förtjänt av det. Min älskade Olivia. Men hon finns ju tyvärr inte längre i livet...

Olivia var en helt suverän "all-round" hund. Duktigt på allt och alltid så glad och positiv. Dessutom också en mycket vacker hund. De sista tre åren har hon placerat sig bland de 10 mestvinnande leonbergertikarna i Sverige. År 2003 kom hon på en mycket hedrande 8:e plats på Guldlejoninnelistan.

Ett stort tack till Olivias uppfödare Guido Perosino i Italien för att jag fick förmånen att äga denna underbara hund.


Jag vill också passa på att gratulera några av Rubus barn och barnbarn som fått fina placeringar på årets listor.

Först och främst Rubus dotter Stina (Blizzmajazz Blizzardblues) som för fjärde året i rad placerade sig bland de tre först på guldlejoninnelistan.

Tinas (Dogwoods Leo-Tina), en sondotter till Rubus, blev i år tvåa på listan - endast 1 poäng ifrån ettan.

Elsa (Knockando's Donnaz with Blossom), även det en sondotter till Rubus, blev Årets Lydnadslejon!!Stor grattiskram till er allihop!
2:a Guldlejoninna 2003

Dogwoods Leo-Tina
e: Limeblossom Tower-of-Rubus
u: Sjö Björnens Zimba

3:a Guldlejoninna 2003

Blizzmajazz Blizzardblues
e. Remröd's Vita Rubus Fruticosus
u. Lejonluf's Barbarozza von Garten

Årets Lydnadslejon 2003

Knockando's Donnaz with Blossom
e. Limeblossom Gemini-of-Rubus
u. Garplyckan's Eclair av Jarko