Lelionaz Kennel Leonberger


Klicka på bilderna för att se dem större

Mörtlösaspecialen 2002

Lelionaz Ursus Ponica Exotica, Remröd's Prinsess On Ice, Lelionaz Ursus Ponica Fantastica, Berljon Ofina Oliva
Mina tjejer Exo, Poni, Panta och Olivia

Katutta och Loggos valpar Katuttavalpar

Olivia och Thundra
Olivia och Thundra

Lelioanz Ursus Ponica Fabulous
Fonzie på sin första utställning.

Olivia i Vadstena
Jag och Olivia söker skugga i väntan på bedömningen...

Grillfest i Jenny och Mickes trädgård
Grillfest i Jenny och Mickes trädgård

Lelionaz Ursus Ponica Fabulous
Fonzie och Marlene väntar på sin tur

Lelionaz Ursus Ponica Fabulous
Fonzie gås igenom av domare Paul Stanton

Lelionaz Ursus Ponica Fabulous
Lelionaz Ursus Ponica Fabulous

Berljon Ofina Oliva
Olivia står fint framför domarbordet

Remröd's Prinsess On Ice
Poni motionerar med farbror Kenneth

Remröd's Prinsess On Ice
Poni känns igenom av Paul

Söndagen den 2 juni var det så äntligen dax för specialutställningen i Mörtlösa... en utställning som lockat 166 anmälningar... och som gick av stapeln hemma i trädgården hos Jenny och Micke i Linköping.

Vi startade vår resa från Umeå redan på torsdagsmorgonen (jag, Poni, Olivia, Panta och Exo) - men då körde vi "bara" ner till Strängnäs, till Ann-Christin och Kenneth där vi skulle få sova över. Som vanligt var det mycket trevligt att hälsa på hos Sjö Björnens stora flock - som alltid är lika gästvänliga och välkomnande... både tvåbenta som fyrbenta.

Fredagen sysselsatte vi oss med att göra i ordning och gosa med Thundra, Olivias dotter som skulle med på utställningen i Mörtlösa, samt kika på Katutta & Loggos valpar (som var 2 veckor gamla).... och lilla Tassen förståss... klunsen med dom sylvassa tänderna :-)

Men på fredag eftermiddag var vi tvugna att slita oss från alla gosiga valpar och fortsätta den sista biten ner till Linköping - målet för vår resa.

Jag hade fått den stora äran att få en sängplats hemma hos Jenny och Micke - alltså platsen där den stora utställningen skulle gå av stapeln - så när jag kom dit var var det redan full aktivitet med förberedelser inför utställningen. Fred Inwood från kennel Kinghern i England var redan där när jag kom. Tone och Christina från Norge dök upp senare på kvällen. Gina med sin stora familj kom med sitt pick och pack på ett släp bakom bilen - de tältade med alla barn och hundar i trädgården!!! Ett par familjer med husvagnar kom och ställde upp sig utanför tomten på parkeringen. Några som bodde på ett hotell i närheten kom promenerande för att säga hej....

Det blev med andra ord mycket prat och tjat och pysslande hela kvällen... men vi kom ändå i säng i hyfsad tid - så att vi skulle orka upp på lördagen då de flesta av oss skulle iväg till Kennelklubbens utställning i Vadstena.

På lördagsmorgonen drog vi iväg... en karavan med 8-9 bilar... mot Vadstena. Där väntade domare Ulrika Göransson på att få bedöma dagens alla 60 leonberger.

Jag, som kämpade med packning och fyra leonberger själv, blev överlycklig när Per och Marlene äntligen dök upp med Fonzie så jag fick lite hjälp och avlastning med hundarna. Det var varmt och soligt så det var inte att tänka på att lämna någon av dom i bilen - även fast jag fått en skuggplats att ställa bilen i. Men självklart var det inte bara för att få avlastning med hundarna som jag var glad att Per och Marlene kom. Jag tycker det var jätteroligt att de som premiärutställning valt att anmäla till Vadstena och specialen... även om det var lite trist att Marlene måste jobba så att vi inte kunde åka samtidigt. Men de kom i alla fall.. och det var ju huvudsaken :-)
Idag var det bara Fonzie och Olivia som skulle ställas... de andra tjejerna fick ligga i skuggan och ta det lugnt.

För Fonzies del innebar det alltså debut på officiell utställning. "Lite" nervöst för matte Marlene som skulle visa honom... men det var ju inga problem... dom klarade debuten med glans... både Marlene och Fonzie - och Fonzie tilldelades ett 1:a pris.

Olivia blev, trots att hon ännu inte fått tillbaka byxorna efter sista valpkullen, 2:a i championklass och sedan 3:a i Bästa tikklassen.

Efter utställningen, på eftermiddagen, var det ringträning "hemma" i trädgården i Mörtlösa. Det var väldigt många som tog tillfället i akt att få träna med sina hundar. Gina, Tone och Christina hjälpte oss tålmodigt och gav alla tips och råd om att vi skulle springa fortare eller saktare... titta rakt fram... osv....
Jag tränade först lite med Exo och sedan med Thundra.

Efter träningen var det dax att sätta igång grillarna och det var jätteskojigt att se att så många stannade kvar för att grilla och umgås på kvällen. Det blev verkligen en trevlig och lyckad kväll.

Så äntligen var det dax för specialutställningen.
Det var en sommardag utan dess like. Varmt och soligt. Det var verkligen tur att det fanns så mycket träd och buskar i trädgården som gav lite skugga åt hundarna.
Kerstin Einarsson dömde valpar och juniorer och där ställde jag i valpklass 6-9 månader Thundra (Sjö Björnens Thunderstar), Olivias dotter. Thundra tyckte inte alls att det var speciellt kul att springa runt i en ring... med halsband och koppel på dessutom. Hon tryckte sig mot domaren och tyckte att hon skulle ta henne med in i domartältet istället :-)
Hon placerade sig på reservplats och fick jättefin kritik - men domaren sa att hon skulle ha stått betydligt längre fram om hon bara velat springa och visa upp sig lite bättre.

Vinnaren av klassen blev Ponis systerdotter Skjaergaardens In Time With Inex.

Sen var det Fonzies (Lelionaz Ursus Ponica Fabulous) tur. De vuxna hundarna dömdes av Paul Stanton som var ganska hård - många fick lämna ringen med blåa band. Men Fonzie fick ett 1:a pris i dag också :-)

I öppenklassen var det 42 tikar anmälda - så konkurrensen var stenhård. Även här fick många lämna ringen med blåa band. Så även Exo (Lelionaz Ursus Ponica Exotica) som jag visade. Poni däremot, som Kenneth ställde, fick ett 1:a pris. Poni brukar vara rätt svår att ställa - hon brukar inte vilja springa med någon annan än mig... men Kenneth skötte sig faktiskt riktigt bra - hon sprang jättefint med honom... även om hon lyckades "rymma" ifrån honom en gång... precis när jag stod framme vid domarebordet med Exo som höll på bli bedömd... då kommer en Poni glatt springande ensam genom ringen fram till oss - jätteglad och lycklig :-D

Sent, sent på dagen var det dax för Olivia i championklassen där nio tikar deltog. Idag blev hon placerad på reservplats... och Rubus vackra dotter Stina knep 1:a platsen och Olivias syster Clownie blev 2:a.

Puh... vilken dag det hade varit. Vilken härligt utställning. Vilka priser. Vilket lotteri.. med två bord fulla av leonbergerprylar från hela världen som vinster. Jag lyckades dessutom vinna 5 eller 6 av dessa priser. Vilken lycka :-)

Stackars Per och Marlene var tvugna att ge sig iväg alla 90 milen hem igen direkt efter uställningen. Men som tröst och belöning för att Fonzie varit så duktig på sin premiärutställningstur fick de ta Panta med sig hem som lekkamrat (och sängvärmare) en vecka....
... själv for jag bara upp till Strängnäs igen för övernattning hos Kenneth och Ann-Christin innan jag på måndagen fortsatte de sista 67 milen hem till Umeå.

Tusen kramar och jättetack till Jenny och Micke för en underbar utställning och för att jag fick bo hos er.

Tusen kramar även till Kenneth och Ann-Christin för allt.

Tusen kramar till Per och Marlene som hjälper mig med mina tjejer och stort grattis till Fonzies fina utställningsresultat.

Å sist men inte minst... STORT STORT TACK till Jenny, Kenneth och Ann-Christin för den underbara presenten jag fick av er. Jag är sååååååå lycklig över den att jag saknar ord!!!


Blizzmajazz Blizzardblues
Stina 1:a i chkl
Thundra
Är det inte slut snart så vi får fara hem.....


© Lena Lindgren lena@lelionaz.com